mandag den 30. juli 2012

Fifty Shades of Grey review

Udkommer på dansk den 31. august med titlen Fifty Shades fanget. Plus der kommer (hvis alt går som det skal) også en film der bygger på bogen. (Jeg tror ikke den vil fungere på film - det er bare en fornemmelse jeg har, også selvom det er fantastiske universal der har købt rettighederne. Men selvfølgelig hvis det bliver efter rygterne og det bliver Ian Sommerhalder (Vampire Diaries) så kan jeg alligevel godt se lidt potentiale.) Fifty Shades of Grey er den første bog i en erotisk trilogi af E L James. Så den er altså ikke for børn/unge og sarte sjæle.



Goodreads:When literature student Anastasia Steele is drafted to interview the successful young entrepreneur Christian Grey for her campus magazine, she finds him attractive, enigmatic and intimidating. Convinced their meeting went badly, she tries to put Grey out of her mind - until he happens to turn up at the out-of-town hardware store where she works part-time.

The unworldly, innocent Ana is shocked to realize she wants this man, and when he warns her to keep her distance it only makes her more desperate to get close to him. Unable to resist Ana’s quiet beauty, wit, and independent spirit, Grey admits he wants her - but on his own terms.

Shocked yet thrilled by Grey's singular erotic tastes, Ana hesitates. For all the trappings of success – his multinational businesses, his vast wealth, his loving adoptive family – Grey is a man tormented by demons and consumed by the need to control. When the couple embarks on a passionate, physical and daring affair, Ana learns more about her own dark desires, as well as the Christian Grey hidden away from public scrutiny.

Can their relationship transcend physical passion? Will Ana find it in herself to submit to the self-indulgent Master? And if she does, will she still love what she finds?

Erotic, amusing, and deeply moving, the Fifty Shades Trilogy is a tale that will obsess you, possess you, and stay with you forever.


Der er delte meninger om denne trilogi, en del negative også, men det er jo et faktum at E.L. James har solgt 31 millioner eksemplarer på verdensplan og at det stadig er stigende. Faktisk har jeg læst at den har overgået Harry Potters salg i hurtigst sælgende paperbacks...huh...



Det virker nærmest på ovenstående indslag at det er alle 31 millioner der læser bogen for at få inspiration i hverdagen. Det er det absolut ikke. Man kan sagtens læse bogen for dens originalitet. Det er der rigtig mange der har gjort. Det gjorde jeg i hvert fald også selv. - Hvilket jeg iøvrigt er overrasket over at jeg gjorde.

Der er desuden lavet et par parodier på bogen, hvis man har læst trilogien og vil have et godt grin, så kunne Fifty Shades of Earl Grey være et godt bud. Eller hvad med Fifty Shades of Silver hair and socks? Fifty Shades of Gravy?

Jeg vil forsøge at svare lidt på to spørgsmål som rigtig mange nok spørger omkring den her bog:


Hvorfor virker det?

Hvis det virker. Ja så virker det. Og her virker det virkelig godt.

Bogen må siges at være yderst kontroversiel, men det bøger som America psyko også. I praksis er America Psyko en helt skræmmende bog, men der er rigtig mange der vil sige at det var den bedste bog der nogensinde er blevet lavet. Det samme gælder tv-serien Dexter eller den bog der vidst hedder Forbidden som handler om kærlighed mellem bror og søster. Alle de historier virker selvom de er kontroversielle og det virker også her. Rigtig godt endda. Så selvom du ikke ligefrem er til BDSM så er det ligegyldigt, for jeg går heller ikke ud fra at du skal være morder for at kunne nyde Dexter. Tættere på et svar kan jeg vidst heller ikke komme. For hvordan E L James har kunnet spinde historien så magisk at det virker, det er svært at sige. Hvis man vidste det så skrev alle vel bestsellers.


Hvorfor synes alle der har læst den at Christian Grey er sådan en hot karakter?
Forbidden love. Possessivness. Controling and charming guy. Love in high gear. Det er hvad rigtig rigtig mange kvinder vil have (i hvert fald i deres bøger :)). Det er i hvert fald et mønster i at det er disse karaktertræk i helten i bøgerne, der får salget til at stige. Samtidig med at kvinderne skal være selvstændige selvfølgelig, og det er lige præcis hvad den her bog handler om. Den spændende magt balancegang mellem en mand og kvinde. Christian har alle de ovennævnte egenskaber og mere til. Han har mange rigtig mange dæmoner og har brug for at blive helet. Hvilket jeg tror også ligger dybt i kærlighedshistorier, det med at kærlighed er stort når kvinder og mænd er der 100% for hinanden. Plus som E.L. James siger øverst, så er det nok fantasien om at man som kvinde for engangsskyld kan miste kontrollen bare lidt, ovenpå det massive ansvar vi tager på os selv, med at huset, børn, manden, kærlighed og jobbet skal være perfekt.


Hvad mener jeg så selv:

Jeg var en blanding mellem forfærdet og fascineret da jeg havde læst den første bog. Men jeg må indrømme at jeg er mest fascineret, så jeg skulle da selvfølgelig læse resten af trilogien.

Personligt så synes jeg der er ALT for mange sexscener. Jeg er virkelig ikke så stor fan af dem, for jeg synes de dræber flowet. Men heri virker de! De er en stor stor del af historien. Så jeg tror selv jeg ville have svært ved at skære nogen af dem fra. Det er jo selvfølgelig også den erotiske genre, så der er faktisk ikke rigtig noget at gøre der.

For mig minder den her bog mig meget om Skønheden og Udyret. Manden med de mange dæmoniske sider som kun skønheden kan heale. Og jeg ELSKER Skønheden og Udyret. Det aspekt er det jeg holder mest af i den her bog.

Den er original. Helt klart. Jeg tror ikke der findes noget som helst der bare ligner den lidt. Hvis der gør, så vil jeg ikke læse det, for jeg tror simpelthen ikke det kan gøres mere perfekt. Så derfor den høje rating:

KKKKKK


SHARE:

onsdag den 25. juli 2012

Awake at Dawn anmeldelse



Dette er anden bog i serien Shadow Falls af C.C. Hunter. Læs anmeldelsen af første bog her. På dansk: Vågen ved Daggry. Denne bog læste jeg ikke på dansk, som jeg gjorde med den første. Måske I kan huske hvor meget jeg skældte ud over oversættelsen i den første bog i Shadow Falls serien. Så det ville jeg ikke udsætte mig selv for igen, især ikke efter at jeg har hørt, at det faktisk skulle være endnu værre i 2eren. Hvor de endda ikke kan finde ud af, at stave det samme navn ens gennem bogen.

Kylie Galen har endnu ikke fundet ud af hvad hun er. Denne gang er det et nyt genfærd der hjemsøger hende, med en nye gåde. Varulven Lucas har forladt lejeren med en anden pige mens Derek er klar til at gøre deres forhold mere seriøs. Så Kylie har virkelig sin sag for.

Jeg var generelt lidt skuffet over 2'eren. Det er det sædvanlige problem med bog nummer to.... Den der form for mellembog hvor vi er færdige med at forklare verdenen og i gang med at bygge op til næste bog i serien.

Forfatteren har forsøgt at give os en hel masse info, for at vi ikke kan regne slutningen ud, men det virker ikke. Overhovedet ikke ... Vi kunne nemlig ikke regne slutningen ud på nogen som helst måde. For det er nærmest som om slutningen dukker op ud af det blå... så der var ingen pointe i at give hints. For at det skal kunne virke, så er det et krav at nogle af hintsene leder i den rigtige retning. De skal bare begraves bedre end de andre.

Vi ser mere til Kylies kræfter, men også her får vi total ligegyldige hints. Man får en klar ide om at man heller ikke her får chancen for at regne det ud.

Denne bog er jo egentlig også en romance. Men der er ikke særlig meget romance i den, da det er lidt svært at lave en når hun undgår fyrene hele tiden. Og så har jeg personligt virkelig svært ved at se hvad hun sukker over ved Derek! Seriøst, du kan gøre det bedre Kylie!

Men men.. nok negativt. Her kommer nogle hurtige positive:

  • Som den første bog er denne utrolig let og behagelig at læse. 
  • Det er en sjov verden at leve sig ind i. 
  • Kylie er en elskelig karakter
  • Lucas er i det mindste et rigtig godt og lækkert emne
  • Slutningen er spændende
  • Sproget er laaanngt bedre nu jeg læser den originale udgave
  • Man får lyst til at læse den næste bog i serien


KKK+
SHARE:

mandag den 23. juli 2012

Spiderman og Batman (nerd alert)

Begge film var min kæreste og jeg inde og se i biografen i løbet af weekenden. Vi er begge STORE superhelte fan. Men det var lidt af en sjov oplevelse, for ingen af filmene var som vi forventede.

The Amazing Spider-Man



The Amazing Spider-Man er jo en reboot og ikke nok med det så var planlægningen næsten i gang før man fik afsluttet den sidste film. Og man tænkte lidt... hmm... hvordan kan det blive godt? MEN da jeg fik at vide at det var Marvel selv der skulle lave den, så må jeg tilstå at jeg blev lidt mere positiv. MEN MEN MEN jeg blev stadig SÅ ENORMT positivt overrasket over denne film. Den var VIRKELIG TUSINDE gange bedre end de første 3 Spiderman film med Tobey Maguire i hovedrollen. No Question.

Motiverne var bedre. Drivkraften. Selve handlingen var mere realistisk, hvis man kan have sådan en ting i superhelte film. Så jeg må hellere forklare lidt hvad jeg mener: F.eks. viser de at Peter Parker kommer hjem til tanten i yderst blodig tilstand... Og så er det man tænker, hvorfor anede tanten ikke uråd i de første film? Helt ærlig så mange gange som Spiderman får tæsk, så er det da klart hun skal kunne regne det ud. Hun er da ikke dum!

Andrew Garfield er den perfekte Spiderman, en god kombination af sej og nørdet. Han gør virkelig Spiderman figuren realistisk. Vi har vores nye teenage-heltinde der har lidt hjerne og ikke står på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt ved et "tilfælde". Eller bare bliver brugt mod Spiderman fordi de er kærester. Hun kan rent faktisk tænke på andre end sig selv i den her udgave. Plus vi skal ikke igennem 2 film før hun finder ud af hvem spiderman er, hvilket også er rigtig dejlig forfriskende. Emma Stone er super god i den rolle i øvrigt. Hun har kant.

Det eneste der var lidt ahh... Var at skurken The Lizard var lidt nah... tam? Tja.. jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det. For filmen bruge jo selvfølgelig meget tid på at forklare selve baggrundshistorien og vise karaktererne. Og egentlig tror jeg filmen vil have været bedst hvis det næsten bare var det. (Det mente selv min kæreste vil jeg lige tilføje. Det er ikke fordi jeg er total love sick... selvom det er jeg jo egentlig også... men det er ikke kun derfor! :) ) Men det er jo en superhelte film. Så det er klart at vi skal have en skurk med, selvom der ikke er så meget plads. Så det kunne egentlig ikke være anderledes.

Det var virkelig en nydelse at se den film og heldigvis kommer der en 2'er. Yay!!


The Dark Knight Rises


Omvendt var jeg så utrolig skuffet over den sidste Batman film. Og jeg ELSKER Batman mere end nogen anden superhelt. (Ja også over Superman) Og den havde fået fantastiske anmeldelse. Så jeg tænkte det var bedst at se Spiderman først, så man ikke bliver alt for skuffet efter at have set Batman..... I was wrong... The Dark Knight Rises er formentlig den sidste i denne omgang, med Christian Bale i hovedrollen. Så den skulle jo gå ud med et brag. Men Ej... nej... nej.. nej! Sådan noget l...

Selve The Batman figuren optrådte ikke særlig meget. Catwomen var faktisk overraskende god med Anne Hathaway i rollen. Men hun havde heller ikke ret meget tid på skærmen. Anne Hathaways præstation var meget bedre end crasy Michelle Pfieffers catwomen. God ide at lave hende til juveltyv, for på den måde at få kattevinklen på det. cat burglar. Med hendes smarte briller som bliver til katteøre når hun sætter dem op på hovedet.

Det overraskende tvist var slet slet ikke overraskende. For på et tidspunkt tænker jeg, hmm... enten er dette et plothole eller også er BIP ikke BIP.... (Sorry ingen spoilers). Men forstå mig ret, den var i hvert fald ikke pakket ordentlig ind.

Der har været meget diskussion om Batman vil overleve eller ej, det vil jeg heller ikke kommentere på, andet end at sige at efter at have set denne film hvor vi slet ikke føler Batmans karakter, ja, så kunne det have været for mig helt ligegyldigt. Og Batman er jo ellers min favorit!! Hvad gik galt for filmfolkene. Hvorfor er der SÅ mange anmeldere der synes det er en god film? Er det fordi de så håber der kommer endnu en film? I don't get it. Bane, som er vores skurk, er SÅ kedelig. Men selvfølgelig er det svært at leve op til den toppræstation som jokeren var i den sidste film.

Selv Christian Bale virkede ikke som om han rigtig trængte ud af masken som han ellers plejer at gøre. Nogle få steder virkede kampen med Batman og Bane faktisk en smule komisk.... There I said it... Don't hit me.

Jeg er seriøst dybt skuffet. Men det er selvfølgelig stadig en super fed film, ingen tvivl om det. Jeg havde bare forventet mere. Og jeg synes helt klart den første og anden film var endnu bedre!



Så sorry, Spiderman vinder i bokseringen i denne omgang.
SHARE:

fredag den 20. juli 2012

Interview med Ida-Marie Rendtorff

Ida-Marie Rendtorff er ligenu aktuel med den nye danske dystopiske serie Kloden under vand.

Læs min anmeldelse af Kloden under vand - Den druknede soldat her

Læs mere om Ida-Marie på hendes hjemmeside her http://www.ida-marierendtorff.dk/




Hvordan fik du ideen til serien Kloden under vandet?
Under klimatopmødet i København for nogle år siden. Der var en masse debat om, hvad der ville ske, hvis vandstanden på jordkloden steg. Det gav mig idéen til bogen.


Hvilken scene/kapitel nød du mest at skrive?
Uh, det er et svært spørgsmål. Jeg nød rigtig meget at skrive den lidt absurde dialog mellem særlingen Gregor og Lara. Men også undervandscenerne i den oversvømmede by.


Hvordan er din skriveproces? Hvad holder du mest og mindst af i skriveprocessen? Er du god til at planlægge din tid?
Når jeg får en idé, går jeg gerne en lang tur (eller to) og får den overordnede historie på plads. Jeg skriver ikke noget ned, det bliver på en eller anden måde for bastant. Jeg kan godt lide, at historien bliver bevægelig; at den kan overraske mig selv i skriveprocessen. Samtidig er det vigtigt, at den ikke flyder fra mig og mister retning. Det er en fin balance mellem det planlagte og det spontane. I planlægningsfasen zoomer jeg ud og ser fortællingen i store træk, når jeg går i gang med at skrive, zoomer jeg ind på detaljerne. Det er først, når jeg går i gang med at skrive selve historien, at jeg rigtig begynder at lære personerne at kende – dem kan jeg ikke helt tænke frem, de skal skrives frem.

Jeg elsker, når fortællingen strømmer frit ud af tastaturet; når jeg bliver grebet, og historien ikke kan slippe sit tag i mig. Omvendt er det frustrerende, når jeg ikke rigtig kan trænge ind i historien. Når jeg sidder foran computeren og ikke kommer nogen vegne.

Jeg ved ikke, om jeg er god til at planlægge min tid, men jeg kan mærke, når jeg ikke er tilfreds med min arbejdsindsats, og så tager jeg mig sammen. Og så er jeg stædig, og det tror jeg er en vigtig egenskab for en forfatter. At skrive en historie er som at vandre i bjergene. Benene kan godt syre grundigt til, men man bliver alligevel ved med at gå.


Har du nogen skriveritualer/vaner/rutiner?
Jeg laver altid en kop te, inden jeg sætter mig til tastaturet. Hver dag starter jeg med at læse det, som jeg skrev dagen før og retter det til. Det hjælper mig til at komme ind i stemningen, og på den måde bliver teksten også arbejdet grundigt igennem.

Kloden under vand bind 1’s cover er super flot, har du selv været en del af processen?
Det var min redaktør på Gyldendal, som foreslog Harvey Macaulay som illustrator. Han ramte plet i første forsøg, og både min redaktør og jeg var vilde med forsiden. Vi kom kun med forslag til mindre justeringer.


Du har før udgivet en bog i samarbejde med din mand. Læser han din historie mens du skriver, når du er færdig eller slet ikke?
Jeg fortæller ham om mine idéer, men kun på et ret overordnet plan, for ellers kan han ikke bruges som ’frisk’ læser. Og så vender jeg en problemstilling med ham, hvis jeg går i stå i skriveprocessen. Jeg er næsten altid langt med bogen, før jeg lader nogen læse manuskriptet. Min mand er altid min første læser (hvis ikke min yngste søn Villads har kigget mig lidt over skulderen).


Der er rigtig mange forskellige aldersgrupper der læser ungdomsbøger i fantasy- og den dystopiskegenre. Hvad er det, tror du, der fanger så mange forskellige? Hvad fanger dig ved genrerne?
Bøger af den type er måske mere åbne – hovedpersonen er sværere at sætte i bås. Der er mange ’koder’ i den realistiske fortælling, der binder den til en bestemt aldersgruppe. Klassetrin f.eks. men også tøj og musiksmag osv. I fantasyfortællingen og fremtidsdystopien skaber forfatteren et mere eller mindre nyt univers og sætter selv rammerne. I disse genrer er det ofte de store livsspørgsmål,, der bliver taget op. Liv, død, overlevelse, moral … Det interesserer vel både unge og ældre læsere.

Jeg kan lide mange forskellige genrer, for mig handler det meget om, hvorvidt jeg bliver fanget af historien, om jeg kan se personerne for mig og ikke mindst om sproget er levende.


Kan du på nogen måde løfte sløret for hvornår næste bog i serien kommer?
Jeg vil tro, det bliver til februar eller marts 2013. Hvis alting går som planlagt :)


5 hurtige:

Favorit...



...Sted at læse?
Hvor som helst. I sofaen, min seng, i toget … Pausesteder.


...Sted at skrive?
Jeg er meget glad for at tage på skriveophold f.eks. på Klitgården i Skagen, hvor jeg sidder og skriver med udsigt til klitter og hav.


...Bog?
Det er svært at svare på, men to bøger har virkelig berørt mig. ’Vejen’ af Cormac McCarthy og ’En hårfin balance’ af Rohinton Mistry. Førstnævnte er en fremtidsfortælling, både smuk og grufuld på samme tid. Jeg kunne kun læse i den ved højlys dag. Sidstnævnte er en stor mobbedreng om det moderne Indien. Den handler i lige så høj grad som ’Vejen’ om det at overleve. Både på det konkret fysiske, men også på det åndelige plan.


...Forfatter?
 Jeg er vild med Paul Auster, Kim Leine, Per Petterson … Heldigvis er der mange.


...Genre?
Jeg læser mest realisme og stort set aldrig krimier. Når det kommer til børne- og ungdomslitteratur, læser jeg alt lige fra sifi over fantasy til hard core realisme. Igen er det kvaliteten af historien, der er afgørende. Og vægtningen af sproget.

SHARE:

onsdag den 18. juli 2012

Følg min blog på Bloglovin

Ej.. hvor er det smart, jeg har lige opdaget bloglovin.... I know.. jeg er bare totalt bagud der... ;0)

Det gør mit liv meget nemmere! I stedet for jeg skal tjekke alle de mange mange blogs jeg efterhånden følger, så skal jeg bare ligge dem ind og tjekke dem på bloglovin i stedet. Smart. Jeg ville bare ønske den var lidt hurtigere til at opdatere.... Men det kommer forhåbentligt. Men ellers er den dejlig nem at overskue og man kan nemt klikke posts væk som ikke siger en noget.

I kan simpelthen også følge min blog. Bare tryk på overskriften så suser i lige ind på bloglovin.
SHARE:

The Son of Neptune review


Anden bog i Rick Riordans serie Heroes of Olympus er med tre helt nye hovedpersoner som vi, ligesom sidste bog, følger fra hver deres synsvinkel. Denne gang er Percy Jackson tilbage (kendt fra Rick Riordans Percy Jackson serie) Læs anmeldelse af første bog i serien her

3 nye helte, Percy har mistet hukommelsen, Hazel skulle forestille at være død og Frank er utrolig klodset og ligner mest af alt Tintin, med sit babyansigt. Denne gang er vi i en helt anden lejer, nemlig den romerske. Her skal Percy prøve at passe ind indtil der dukker en Quest op, som gør at de alle tre skal tage til Alaska og bekæmpe en gigant der ikke kan dø.

Igen igen er Rick Riordan genial, intet mindre. Jeg kunne meget bedre lide denne bog end den første. Den er mere velbalanceret, og så er Percy Jackson jo tilbage. Han er sådan en dejlig hovedperson. Han gør det hele meget mere sjovt.

Stadig skøn og behagelig bog at læse. Man lader sig fuldstændig rive med at det eventyr Rick Riordan har sat Percy, Hazel og Frank på. Vi møder mange forskellige myter, de græske men nu også de romerske. Et par overraskelser dukker også op og gør det hele mere nervepirrende.

Kan slet ikke vente til næste bog udkommer. The Mark of Athena udkommer 2. oktober.

KKKKK
SHARE:

tirsdag den 17. juli 2012

Top 10 tirsdag - Særheder mellem mig og bøger

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme - jeg er en smule sær (nogle vil sige skør) når det kommer til bøger. Jeg tror i hvert fald ikke det er alle der har det sådan her:




1. Jeg opgiver aldrig en bog...... det fortæller jeg i hvert fald mig selv, men hvis sandheden skal frem så er der mange bøger på mit "bibliotek" (også kaldet stedet med de mange bøger) som har et bogmærke i sig, hvor jeg er kommet til. Jeg har sat dem tilbage på hylderne med den intension at jeg skulle læse dem videre senere.... Jeg har ikke fået læst dem endnu...



2. Jeg flytter mine bøger, jeg er i gang med at læse, efter hvor jeg er. Hvis jeg ved jeg er der i længere tid... jeg går ikke rundt med dem hele tiden. F.eks. når jeg skal sove så skal bøgerne ligge på mit natbord... alle sammen. Alle 6 jeg er i gang med at læse... Når jeg står op og sætter mig foran computeren så tager jeg dem med derind.



3. Kærtegnet... hånden glider let hen over coveret



4. Højt brag!! Mig der skriger: "HAR DU VÆLTET MINE BØGER!??" Min kæreste: "Ja, men jeg er altså også kommet til skade" Jeg svare, med lettere dirrende stemme: "Hvis de er kommet noget til, så har du bare af at GIVE MIG NOGLE NYE!!"



5. Hvilket leder mig videre til den sære måde jeg læser bøger på, for at undgå at knække ryggen. Bogen åbnes ganske let samtidig med hænderne presser ryggen sammen. Bøger skal helst være så pæne som nye når jeg har læst dem. Undtagen kogebøger - det er et lost cause.



6. Jeg køber som regel bøgerne fra USA gennem cdon.com, selvom det betyder jeg skal betale mere for dem og at jeg skal vente længere på dem. Grunden er simpelthen at USA laver LANGT de flottest covers. England er skrækkelig til at lave covers. Danmark er ved at komme efter det. Men ja jeg er meget forfængelig når det kommer til mine bøger åbenbart.



7. Jeg ændre mine kindle covers hvis jeg kan finde et der er pænere på nettet.



8. Jeg kan få helt stress over alle de mange bøger jeg har som jeg gerne vil læse. Yep.. det er et stress faktor, og det hænger ikke helt sammen med at jeg elsker at opholde mig i biblioteket...



9. Jeg er altid i gang med min. 4 bøger af gangen. Intet mindre dur.



10. Før bøger ind i samtalen og jeg vågner med det samme op. Bøger gør mig bare generelt glad! Hvilket igen ikke hænger sammen med punkt 8....




SHARE:

mandag den 16. juli 2012

Mit til tider dårlige sprog

Mit sprog er ofte dårligt her på bloggen og ikke særlig kreativt. Hvis jeg nu skal være ærlig. :0) Det er nok fordi jeg altid skriver på bloggen på de forkerte tidspunkter. Nogle gange flyder mit sproget bedre end andre gange. Specielt afhængig af særlige tidspunkter på dagen. De gange hvor det flyder godt bruger jeg på min bog. Så min blog bliver ofte brugt enten til at skrive mig varm inden jeg skriver min bog eller på når jeg har udtømt alle mine skrive ressourcer på bogen og så har jeg bare brug for at skrive lidt hygge her på bloggen. Det er selvfølgelig ikke helt fair over for jer, men jeg tror ikke i lider den store nød. ;0)

Men det fik mig bare til at tænke på at det egentlig er et sjovt koncept det med at hjernen er sporet bedre til at skrive nogle tidspunkter på dagen frem for andre. Og det er meget forskelligt fra person til person... hmm... det skal jeg have gransket noget mere i.

I dag skulle jeg så komme med den fantastiske nyhed at jeg havde overholdt min skrive-arbejdsplan. Men nej. Jeg er nemlig blevet ramt af en heftig omgang D-vitamin mangel. (jeg giver den dårlige danske sommer skylden). Og det er virkelig voldsomt siger jeg jer. Det er ikke noget jeg vil ønske for nogen. Så skynd jer ud og få noget sol! Ellers ender i ligesom mig med stikken og masser af jag rundt omkring i kroppen. Ubehageligt! Hvilket også gør at jeg så bliver bagefter med mit arbejde fordi jeg bliver nødt til at holde så mange ligge pauser.... Derfor heller ikke så meget tid til at indskrive historie notater. :0( Håber snart det går væk! Glæder mig til at få min krop igen! Jeg har så deadline her i denne uge på mit arbejde (hvilket betyder overarbejde og nul overskud), så mit skrive projekt bliver rykke igen igen igen igen igen til ugen efter. Så håber jeg at jeg kan fortælle jer en positiv status der.

Hvorfor sker sådan noget altid for mig når jeg prøver at få bare lidt system på tingene. ;0)
SHARE:

søndag den 15. juli 2012

Dark Lover (Vampyrkongen) review

Her er det Danske (Tellerup) og Amerikanske cover af Dark Lover (Vampyrkongen) af J.R. Ward.



Jeg ved ikke om jeg har et problem med det danske cover. Det kan jeg ikke finde ud af. For jeg synes det er MEGA meget flotter end det Amerikanske, MEN det er måske lidt misvisende. Vi er slet ikke i tvivl på det Amerikanske cover at vi er henne i den lidt mere voksne erotiske genre, hvor på den danske ligner den noget i stil med vampyr Game of Thrones. Jeg vil dog helt klart helst have den danske udgave på min hylde. Den giver også mulighed for selv at forestille sig Wrath.

Beskrivelse fra Tellerup
I ly af mørket ulmer en ældgammel krig
mellem vampyrer og deres fjender.
Kun én gruppe kan redde vampyrarten:
Black Dagger Broderskabet.
For Broderskabets leder, Wrath,
handler krigen ikke kun om at dræbe artens fjender,
men også om at hævne den grufulde skæbne
der overgik hans forældre for flere hundrede år siden.

Da Wraths bror bliver brutalt myrdet,
må Wrath tage ansvaret for hans efterladte datter:
en smuk menneskekvinde,
der er uvidende
om den verden hun snart skal blive en del af ...



Det er som sagt en erotisk roman vi har gang i her, så der er masser af detaljerende sexscener. Hed romance med stort H faktisk. Samtidig med det så har vi en trussel på liv og død der lurer. Så det er en cocktail af action og romance.... Rigtig god kombination. Super lækker cocktail

Wrath er sexet, possessive, arrogant, aggressiv og total blød for vores heltinde. Lige sådan vi kan lide vores helt! Vores heltinde er betænksom, selvstændig og modig. En ideel rollemodel.

Vi læser historien fra flere forskellige synsvinkler. Også fra skurkens. Ofte har jeg et problem med at jeg synes det ødelægger flowet og det gør det også en smule her, men i det meste af tiden fungere det godt.

Bogen er rigtig god, men omvendt har jeg ikke travlt med at anskaffe mig bog nr. 2. Måske engang når jeg ved jeg får lyst til at læse den type bøger igen, men ligenu er der mange andre spændende ting der kalder. Det er det samme med de historiske kærlighedsromaner, nogle gange er man bare i humør til noget hjernedødt steamy romance. Selvom denne faktisk slet ikke er så hjernedød endda. Jeg tror mit problem er at bogen ikke rigtig giver mig noget nyt. Vampyrerne er ellers moderne og meget realistiske, og historien er ikke umiddelbart noget vi har set før. Så i mit tilfælde er det nok fordi jeg enten er ved at kører surt i vampyrerne, eller også tror jeg det er fordi jeg ikke klikkede nok med hovedpersonerne. Det var ligefør jeg var mere interesseret i de andre hotte vampyrer.

Med hensyn til sexscenerne, så kunne jeg nu godt have undværet dem. Jeg må indrømme hver gang jeg var nået til en af dem, så lod jeg bogen ligge til jeg igen kunne tage mig sammen til at læse. For det hele skal læses. Intet skal springes over. ;0) Men i USA er det jo efterhånden meget almindeligt at smide vampyrer og masser af sex sammen. True Blood serien er et godt eksempel. Vi er nok lidt mere snerpede i Danmark.

Hvis du læser bogen og er helt vild med den, så kan du glæde dig over at der er MASSER af bøger i serien. J.R. Ward har desuden også lavet en engle serie, som skulle være ligeså hot. Der er i hvert fald mange hotte vampyrer i den første bog som kunne være utrolig spændende at se en romance på. Jo mere problematiske de virker jo bedre. Har i set J.R. Ward? Hvis ikke, så er hun her:




KKKK+
SHARE:

lørdag den 14. juli 2012

Fantasy bogmesse

Efter vi har haft god succes med krimimessen herhjemme, så holder Herlufsholm nu en Fantasy bogmesse den 15. - 16. september. Derved Danmarks første fantasy bogmesse. Hvor der både vil være mulighed for at snakke med forlag og forfattere af fantasybøger. Læs mere på deres hjemmeside her http://fantasybogmesse.dk/ På hjemmesiden kan du bl.a. også læse om deres aktuelle novellekonkurrence, som har deadline den 27 august.

Jeg håber det bliver en stor succes. Jeg ved ikke om jeg selv kommer afsted, det kræver lidt mere palnlægning at tage fra nord-/ midtjylland til Næstved...
SHARE:

fredag den 13. juli 2012

God nyhed til Pottermore fans

De første kapitler af Harry Potter og Hemmelighedens Kammer ligger nu klar til at blive læst, set og oplevet på pottremore.com

Læs mere her


SHARE:

torsdag den 12. juli 2012

Skrivetip #7

Kill your darlings!

At se objektivt på sine ideer.

Ofte kan det blive nødvendig at skrotte de ideer man fik i begyndelsen af skriveprocessen. For ofte er det sådan at nogle gange får man en ide, og så hopper en ide videre og udvikler sig til en bedre ide. Hvis man så holder fast i begge ideer, kan det tit blive noget rod.

Det vigtigste er at passe og pleje og nusse den helt rigtige ide.

Med andre ord, SKÆR IND TIL BENET. Klip hækken ind til stammen.

Nogle gange kan man godt blive fristet til at skrive noget lignende: om indgangen til det fantastiske rige ved Stonehenge, og så bruger man måske et kapitel til at fortælle hvordan de kommer derhen. Uden at handlingen som sådan bevæger sig, at det kun er karakterene der flytter sig fra A til B. Så risikere man at historiens flow bliver alt for lav, og derved kedelig for kedelig for læserne.

Ved alle kapitler eller dialoger skal det man skriver indeholde indeholde følgende:
1. vigtige oplysninger, som forklare noget, enten til fremtidige hændelser eller noget der forklare noget der sker nu eller er sket.
2. beskrivelser som stemning, miljø, personer (så vi lærer dem at kende og føle med dem) mv.
3. handling - altså historien udvikler sig. Prøv at forestil dig berettermodellen. Der er der ikke på noget tidspunkt hvor kurven løber lige/horisontalt. Handlingen skal være stigende, eller afsluttende som er tilfældet i slutningen af bogen. Der hvor den dykker i starten efter ansalget, betyder bare at man bruger meget tid på beskrivelse. Det samme gælder efter point of no return, der er der ofte også brug for en del beskrivelse.  Læs mere om berettermodellen her



Brug helst flere af disse tre punkter på samme tid. Jo flere man kan få sammen, samtidig med at historien er flydende, jo bedre. Hvis ingen af disse ting er i teksten og du f.eks. bare skriver et kapitel om at nu går de ud og handler tøj mens de snakker om drenge. Ja så skal alle dine faresignalerne begynde at ringe!

Så i princippet kan man godt sætte sin hovedperson en tur til Stonehenge, hvis der ellers foregå noget under vejs, der enten former vores hovedperson i den retning vi ønsker, eller som har en betydning for selve handlingen.

Ens darlings er somregel altid noget der ikke har en større betydning for historien. Måske er det noget vi tager med fordi vi selv synes det har en betydning for os. Men man bliver nødt til at se historien med læsernes øjne. De skulle jo nødig kede sig på noget tidspunkt i historien. Det kan godt være rigtig rigtig svært at se sin historie fra læseres side. En måde man kan gøre det på er, at sætte sig ned og bare skrive løs, så man ikke dræber sin kreativitetsproces, og så bagefter lade historien ligge nogle dage, og så kigge på den igen - så objektivt som muligt.

Så vær ikke bange for at tage fat i den ide, der pludselig opstod midt i det hele, hvis den er bedre end din oprindelige ide/inspiration til historien. Det er ligegyldigt hvordan du kommer frem til din historie, bare du får skrevet det bedste du evner. Tør at klippe hækken ind til stammen! Det kan godt være det virker helt forkert, men resultatet bliver bedre på sigt.
SHARE:

onsdag den 11. juli 2012

Unearthly review




Clara Gardner har fornyligt fundet ud af at hun er kvart engel, og hun har et purpose her på jorden. En mening med hun er der, en opgave. Hun får visioner af en dreng der står ved nogle træer med en skovbrand i baggrunden. For at opfylde hendes mål, flytter hun, hendes mor og bror til en mindre by, hvor Clara finder fyren Christian hun skal redde. Han viser sig at være den mest populære fyr på skolen og han er selvfølgelig er han i et forhold med den mest populære pige. 

Bogen handler altså om engle, og jeg troede jeg ville hade den. Men OMG jeg elsker den bog. Cynthia Hand har en utrolig evne til at få os til at føle det hun vil have os til. Så det gør at man med det samme lever sig ind i Claras liv på godt og ondt.

Clara er utrolig godt skrevet. Motiver, drivkraft, tanker, svagheder, styrker - alt går op i en højere enhed.

Indtil videre har bogen mest fokus på romantik frem for fantasy delen, hvilket bestemt heller ikke gør noget. Skønne kærlighedsscener. Personlig er jeg VILD med Trucker. Så er det sagt. :0) Og ja det er endnu et trekants drama, men på en eller anden måde har den er noget nyt over sig... imponerende det kan lade sig gøre ikke? (Med alle de kærlighedstrekanter der findes på markedet ligenu) Men sandt.

Bogen er frisk og har et originalt tvist. Den bliver aldrig kedelig. Rigtig spændende. Man har helt opslugt når man er nået ind i ca. 1/4 i bogen.

I næste måned udkommer den på dansk hos Tellerup

KKKKKK - Kan stærkt anbefales hvis du er til kissing books.

Mit eneste problem er at jeg har svært ved at gå i gang med bog nummer 2, fordi jeg har læst at man kommer til at hælde mere til Christian. Hvilket jeg desværre også tror jeg gør, fordi Cynthia Hand er så dygtig at hun nærmest bestemmer over mine følelser. Så ved at læse bog nummer 2, så føler jeg at jeg bedrager Trucker. :0)
SHARE:

mandag den 9. juli 2012

Min bog og status

Jeg har skrottet min første bog og er begyndt at skriv på en ny. Desværre. Det er nok ulempen ved at læse mange bøger. Jeg havde planlagt tre bøger i detaljer og der var ca. 200 notat sider og et perfekt første kapitel. Smidt hen i en bunke. Og hvorfor?

Fordi jeg er træt af vampyrer. Da jeg startede med min bog synes jeg at jeg havde et originalt plot men efter som jeg har skrevet på historien i halvandet år, så er den lige pludselig ikke så original længere. Flere har dækket området så rigeligt siden. Og når man læser bøgerne om samme emne, så mister man energien i sin egen bog.

Så jeg har besluttes at jeg med min næste bare skal køre på, uden at læse ander bøger i samme emne. Juli måned er min research  og indskrivning af notater måned (fordi jeg skriver ideerne ned i hånden, så skal jeg jo også bruge tid på at indskrive dem). Samt min plotningsface. Jeg håber inderligt at jeg når så langt at jeg kan lave en beskrivelse af hvert kapitel på en side, så jeg bare kan skrive derud af i august måned. Min plan er 2000 ord om dagen. Måske bruger jeg den funktion der hedder write or die, så jeg kan få lidt hjælp til at være hurtig og effektiv. Så jeg håber indeligt at det holder stik, men jeg kender mig selv godt nok til at vide at jeg nok har sagt målet for højt. For jeg fornemmer allerede at jeg er lidt opgivende. Men jeg må se hvor langt jeg når her hen over ugen.

Jeg kommer med en status på næste mandag, så kan jeg jo holde mig selv lidt oppe på det, forhåbentlig. I dag SKAL jeg bare indskrive de skide notater. Jeg synes altid det er så kedeligt at skrive notater ind, det er meget sjovere at blive grebet af historien og bare skrive løs. Men det er efterhånden gået op for mig at jeg skal have lidt struktur på ellers så overtager overspringshandlingerne showet.
SHARE:

søndag den 8. juli 2012

Interview med Lene Dybdahl

Lene Dybdahl er debutforfatter hos Tellerup, og hun er aktuel med den allerede populære bog "Nøglens vogtere" i en hel ny serie "Den Gyldne Nøgle"

Mød hende på twitter, eller læs mere på hendes hjemmeside: http://www.lenedybdahl.com/

Min anmeldelse af den første bog finder du her






Hvor kom inspirationen fra til at skrive "Den Gyldne Nøgle"?
Jeg har skrevet speciale om Alhambra-paladset i Sydspanien, hvor en del af handlingen foregår. Mange rejsebeskrivelser fra dette område beskriver mystikken omkring paladset i måneskin og ikke mindst det gådefulde relief af en hånd og en nøgle over Retfærdighedens Port. Det ville jeg gerne undersøge lidt nærmere med bogen, og give min forklaring på mystikken om det ældgamle palads.


Hvad holder du mest af i skriveprocessen?
Når jeg får en god idé og kan lade alt andet ligge og bare taste derudaf. Når hjertet hamrer af spænding og man begejstret lader sig føre med af fantasiens uforudsigelige veje, og fem timer føles som fem minutter.


Hvad holder du mindst af?
Det her svar bliver min redaktør måske ked af at høre, men det mindst sjove er altså at læse korrektur til sidst. Man har læst sin bog mindst fem-seks gange på kort tid, og hver eneste side giver en kvalme, fordi man har læst den igen og igen. Men det skal jo til for at give den sidste finish :-)


Har du været tæt på at opgive?
Jeg har været tæt på at opgive forfatterdrømmen om at blive udgivet. Men da jeg først havde lovning på en kontrakt, var jeg aldrig tæt på at opgive at skrive Den Gyldne Nøgle færdig.


Hvor lang tid tog det dig at skrive "Den Gyldne Nøgle"?
Det bliver jeg tit spurgt om - især af børn. Fra jeg fik ideen og til bogen var færdigskrevet gik der fire år. Men jeg skrev ikke på den hver dag - ikke engang hver måned i de fire år. Jeg vil tro at selve teksten tog omkring seks måneder at skrive, hvis man stykker de intensive skriveperioder sammen til en helhed. Derefter et par måneder med manuspleje og korrektur.

Har du altid gerne vil være forfatter?
Ja, siden jeg kunne skrive.


Har du nogen skriveritualer/vaner/rutiner?
Jeg kan bedst lide at skrive om morgenen og formiddagen, men jeg nyder også at skrive, når jeg f.eks. kører i tog. Jeg har ikke rigtig nogen rutiner, men det sker ofte, at jeg glemmer at spise, hvis jeg er kommet ind i et rigtig godt flow. Så bliver jeg til sidst helt svimmel og må have en pause.


Brugte du meget tid på research?
Ja, men på en måde fik jeg det foræret, fordi jeg havde lavet al researchen, da jeg skrev mit speciale.


Du har et job ved siden af, hvordan får du tid til at skrive? Er du god til at planlægge din tid?
Nej, faktisk ikke. Men jeg prøver på at tage det roligt i hverdagen og så lave på bogen i weekenden. Hvis jeg ikke lige har manuspleje og deadlines hængende over hovedet, skriver jeg også gerne et par sider om aftenen, når børnene er lagt i seng.


Hvordan holder du dig selv motiveret?
Det er da let: drømmen om at se den færdige bog på tryk er motivation nok, synes jeg :-)


Hvordan var det at stå med den første bog i hånden?
Fuldstændig fantastisk vidunderligt dejligt :-)


Coveret er super flot, har du selv haft indflydelse på det?
Mange tak. Ja, forlaget er rigtig flinke til at inddrage mig i alle dele af processen, så jeg har selv fået lov at komme med forslag til forsidebilleder og komme med rettelser til den grafiske designer, hvis noget skulle ændres. Og så synes jeg generelt at Tellerup er rigtig gode til at lave forsider, så jeg har følt mig i trygge hænder.


Har du haft nogle skuespillere i baghovedet af hvordan du forstiller dig tvillingerne David og Laura ser ud?
Nej. Det var ret sent i processen, at jeg fandt ud af, hvordan de præcist så ud. David er lidt lavere end Laura. Han har lyst, krøllet hår og brune øjne. Laura har langt, mørkt hår (ofte fletninger) og grønne øjne. (Så vidt jeg husker ...) Sådan lidt lang og ranglet.


Hvor langt er du med din næste bog i serien, Visigotens Hjelm?
Jeg skal til at læse korrektur.


5 hurtige:
Favorit...

  ...Sted at læse?
Sofaen

  ...Sted at skrive?
På rejse

  ...Bog?
Det ville være uretfærdigt kun at nævne én for jeg elsker bøger, men jeg var vild med Kadaverdoktoren og Lampens Børn-serien.

  ...Forfatter?
Lene Kaaberbøl og Philip Kerr

  ...Genre?Historiske krimier, litterære rejsebøger og fantasyromaner med parallelle verdener.




SHARE:

lørdag den 7. juli 2012

Den Gyldne Nøgle anmeldelse

Nøglens vogtere er første bog i den nye serie "Nøglens Vogtere" af Lene Dybdahl. Læs et interview med Lene her på bloggen i morgen.

Super super flot cover

Saxos beskrivelse:
I måneskinnet bliver fantasien og forestillingskraften levende - Da David og Lauras forældre bliver kidnappet, må de rejse til Madrid for at lede efter en mystisk gylden nøgle. Det bliver et nervepirrende kapløb med tiden, da de jages af en morderisk sekt, som vil gøre alt for at få fat i nøglen. Den Gyldne Nøgle er første del af serien Nøglens Vogtere. Tvillingerne David og Laura kommer ud på en rejse, hvor gåder, profetier og magiske genstande åbner døre til verdener, de ikke anede eksisterede. 




Mit største problem med bogen er al det tekniske... Så lad os få det ud af verden med det samme så jeg kan komme med al det positive. MEN jeg synes det er SÅ pisse ærgerligt at bogen er skrevet i børnesprog. For selvom målgruppen er til børn, så kan man sagtens skrive en bog i et sprog hvor alle kan være med. Et rigtig godt eksempel på det er Harry Potter eller Percy Jackson serierne. Så det er super synd at denne har sådan et barnligt sprog. Grunden til det ikke duer for unge og opefter, er især fordi det føles som om forfatteren via sproget hele tiden taler ned til os. Sproget bliver dog bedre i løbet af bogen.


Karaktererne er ikke særlig realistiske. Vi har f.eks. en meget ond person der er lejemorder, og så bruger han udtrykket, prut i Sahara.....!!? (hvad er der galt ordene fis/skid?) For omvendt så bruger forfatteren nogle spanske bandeord der er værre som man kan slå op bagi bogen og oveni købet et som man ikke kan slå op, men som man selvfølgelig bliver så nysgerrig på hvad er, fordi forfatteren dedikerer en hel side til ordet, så man alligevel slår det op på nettet.

Nogle gange ved karaktererne også ting som jeg ikke synes har været forklaret ordentligt. (især hvis det skal være en ren børnebog er dette vigtigt) Hvor ved det det fra? Det kunne have løftet bogen utrolig meget hvis der havde været mere debat i bogen mellem tvillingerne omkring sporene. F.eks. kan Laura spørge hvorfor gør vi ikke sådan. Så siger David, derfor. Og så siger Laura, ok. Og så skal vi altså købe den forklaring bare fordi David siger det??

Og en ting jeg virkelig hader: Det er at tvillingerne virker ret ligeglade med at deres forældre måske kan være slået ihjel og når de endelig kommer med en reaktion er det ALT for sent og derved malplaceret. Men sådan er det desværre i mange bøger, også Percy Jackson serien.

Der er også en grund til at man fraråder at skrive dialekter i bøger, og her er der mange sætninger hvor der både er en træls dialekt OG et andet sprog, som man skal slå op bagi. Hvilket man ikke orker til sidst.... Så det flyder ikke særlig godt. Dialekter i bøger dræber flowet, så den bedste løsning er at skrive: sagde han på skraldespansk dansk (måske ikke lige med denne dårlige kliche ;0) ) eller David skulle lige vende hans sætning inde i hovedet en ekstra gang før han forstod hvad han sagde.

Så var der også lige en række irriterende småfejl som en forfatter SKAL fange. F.eks. at David i starten af bogen siger at Hov der røg alle vores danske penge. Så har han ligepludselig nogen i slutningen af bogen, hvor han tænker at han håber de tager euro for ellers har de kun danske penge. Han tænker ikke, hov jeg havde lige en femmer i lommen... Det kom også bag på mig de kunne blive ved med at have Euros eftersom forfatteren før har nævnt at de ikke havde så mange tilbage af dem.

Nå det var lige det tekniske, som jeg personlig synes er rigtig ærgerlig for historiemæssigt er den rigtig god og ville have været en god oplevelse for alle aldre hvis det tekniske havde været i orden.

Hvis man ser bort fra det og indser at det bare skal være en børnebog og at kravene for en børnebog ikke er så høje. Så er det en god historie, med et godt gennemtænkt plot. Dejligt med den indsigt i den spanske historie. Der er vævet en god portion eventyr ind i teksten også, hvilket jeg synes er super skønt. Så man bliver godt underholdt, især hvis man unlike mig kan se bort fra at blive irriteret over det tekniske.

Bogen vil fungere rigtig godt som en oplæsningsbog.

Så hvis man er vild med f.eks. filmen Spy Kids, så er det her lige bogen for dig og dine børn. Et univers hvor super søde børn kan alt og har en god portion held med sig.

KKK - anmeldt som ren børnebog

Bogen er venligst sponsoreret af Tellerup
SHARE:

fredag den 6. juli 2012

Dragonflight og Malekith

Jeg må konstatere at jeg ikke er så god til de gode gamle tunge fantasy bøger længere... Engang fik jeg da læst Ringenes Herre, men det kan jeg nok ikke i dag. Så efter at have læst Dragonflight af Anne Mccaffrey aka Queen of Dragons og Malekith a Tale of the Sundering af Gav Thorpe (Warhammer time of legend) så føler jeg ikke jeg kan lave en ordentlig anmeldelse af disse to, men her er lige en kort omtale og bedømmelse af dem.



Malekith: Ophøjet sprog. Meget beskrivende utrolig meget beskrivende... Jeg tilstår med det samme at jeg hoppede let og elegant hen over kampene i bogen, og faktisk ikke fik gjort bogen ordentlig færdig. For der sker ikke så meget. Så hvis man ikke er MEGET fan af Warhammer, skal man ikke læse denne bog som mest af alt kan beskrives som en stor laaang beskrivelse af universet, med elver, dværge, mennesker, kampe og erobringer. OG.. så er der ingen kissing... overhovedet!

Beskrivelse fra Goodreads:
Passed over to succeed as king, elf general Malekith is wracked by jealousy and bitterness. Under the pretence of rooting out the pernicious cult of pleasure that is corrupting elf society from within, Malekith plots his revenge. When he betrays Phoenix King Bel-Shanaar and attempts to seize power for himself, Malekith triggers a tragic sequence of events that plunges the realm of the elves into a civil war from which they will never recover.
Malekith begins the epic tale of the Sundering by Gav Thorpe, and continues the Time of Legends series.






Dragonflight: Første bog i en laaang serie om Pern. Anne Mccaffrey har skabt en magisk verden, med drager. Umiddelbart lyder det jo bare fantastisk. MEN.... Jeg tror efterhånden at markedet har ændret sig så meget at jeg personligt har svært ved at acceptere den gamle måde kvinder levede på. Selvom det jo faktisk er fuldstændig realistisk og hovedpersonen Lessa faktisk er meget selvstændig, så bliver jeg desværre nærmere bare irriteret. For Lessa selvstændige måde er beskrevet meget barnlig. F'lar er alt for arrogant - og ikke på den sexede måde. Jeg kan godt forstå man har været glad for den her type bog FØR vi fik Harry Potter og Twilight som skabte bølgen af bøger som vi har i dag, men desværre læste jeg den ikke dengang.

Der kan egentlig ikke sættes en finger på historieopbygningen eller det tekniske. Den er rigtig godt skrevet. Det kom helt bag på mig at den egentlig handler meget om timetravel og at dragerne egentlig bare var der. Jeg havde forventet de var mere en del af synsvinklen.

Det er meget personerne der falder og brister det hele hos mig. Lessa følte jeg slet ikke ramte mig. Selvom vores heltinder helst skal have fejl, så synes jeg ikke ligefrem barnlig og selvstændig hænger godt sammen.

Beskrivelse fra goodreads:
HOW CAN ONE GIRL SAVE AN ENTIRE WORLD?

To the nobles who live in Benden Weyr, Lessa is nothing but a ragged kitchen girl. For most of her life she has survived by serving those who betrayed her father and took over his lands. Now the time has come for Lessa to shed her disguise—and take back her stolen birthright.

But everything changes when she meets a queen dragon. The bond they share will be deep and last forever. It will protect them when, for the first time in centuries, Lessa’s world is threatened by Thread, an evil substance that falls like rain and destroys everything it touches. Dragons and their Riders once protected the planet from Thread, but there are very few of them left these days. Now brave Lessa must risk her life, and the life of her beloved dragon, to save her beautiful world. . . .
SHARE:

onsdag den 4. juli 2012

Tapetet er blevet lidt mere dansk

Her er de bøger jeg er blevet færdige med og som i snarest vil få en anmeldelse på. Nolge af dem har jeg næsten læst på siden før jul. Så nu er det næsten en hel lettelse at få dem væk.













Her er så hvad jeg pt er i gang med








SHARE:

tirsdag den 3. juli 2012

Top 10 Tirsdag - Sommerferielæsning

Godt sommerferielæsning, skal være nogle lette bøger som man kan drømme sig væk i. Mit krav til en god sommer bog er "eksotiske" steder, stand, nyforelskelse og eventyr.

Her er mit bud på top 10 ferielæsning der helt eller delvist opfylder kravene (ikke nogen bestemt rækkefølge):



Die for me af Amy Plum - Paris, hvad mere behøver man næsten.... for Paris er indbegrebet af nyforelselse, og det er lige præcis hvad denne bog handler om.



The Selection af Kiera Cass - for dem der vil have en dystopisk bog, som stadig er strand og sommer let. Kan bedst beskrives som en Askepot dystopisk bog. OG så foregår den i øvrigt på et slot.




Hex Hall af Rachel Hawkins - selvom den foregår på en skole (slot). Så er der ikke så meget skole over det. Der er et lille mord mysterie, skolebal, nyforelselse og magi. Fåes på dansk.




Dark Lover af J.R. Ward - for dem der vil have en steamy hot romance. Tag den danske udgave med på stranden, der er coveret ikke så afslørende. ;0)



Heist Society series af Ally Carter - Master thief på eventyr rundt i hele verden. Funny og spændende.



The Notebook af Nicholas Sparks - jeg har endnu ikke læst den, kun set den på film. Men det er noget af en minde værdig sommer for Allie og Noah, som kommer til at påvirke resten af deres liv. Så kan man altid se den på film bagefter igen og nyde synet af Ryan Gosling endnu en gang.



My life next door af Huntley Fitzpatric - Sommer, hot fyr, der oveni købet bor lige ved siden af.




Breathe af Abbi Glines - er bare indbegrebet af en god sommerbog


Stolthed og fordomme af Jane Austen - skal da læses igen igen. Det var dengang man ikke havde skoler og kun havde baller, flotte kjoler OG mr. Darcy.



Smertensbarn af Mette Finderup - nyde sommeren i selskab med nordiske guder og vikinger... tja... hvorfor ikke.. Det lyder som en verden jeg kunne drømme mig væk i i hvert fald.
SHARE:
© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig