onsdag den 4. juli 2018

The Little Mermaid and other Fairy Tales
The Little Mermaid and other Fairy Tales

Forfatter: H.C. Andersen
Originalsprog: Dansk
Illustreret: Minalima
Genre: Eventyr
Målgruppe: Alle

Bogen fås ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Nearly two hundred years after its publication in 1837, Hans Christian Andersen’s timeless fairytales continue to inspire young imaginations. This beautiful unabridged edition brings together many of the Danish writer’s favorite stories that have become literary classics, including "The Little Mermaid", "Thumbelina", "The Snow Queen", "The Princess and the Pea", "The Ugly Duckling", "The Emperor’s New Clothes", and more.


Jeg elsker den her bog-serie, der er illustreret af Minalima (illustratorerne bag Harry Potter-filmene og forskellige Harry Potter fan-bøger) Ikke nok med at det grafiske design er SÅ smukt, så elsker jeg også de interaktive elementer der er i bøgerne. Der er indtil videre fem i serien, der er denne, Junglebogen, Peter Pan, The Secret Garden og Beauty and the Beast. Jeg har planer om at samle dem alle på et tidspunkt og jeg håber de udgiver en masse andre børneklassikere.  

Det er lidt specielt at læse H.C. Andersens eventyr på engelsk, og som udgangspunkt skal man også tage og læse de danske udgaver efter min mening. Men jeg synes jo selvfølgelig også, at alle skulle tage og læse alle HC Andersens eventyr minimum en gang i livet. Når det er sagt så har jeg læst alle disse eventyr på danske flere gange. Så for mig var det lidt sjove, at genlæse dem på engelsk. Faktisk er det slet ikke nogen dårlig oversættelse. Men det føles ikke helt som HC Andersen - nærmere et ekko. 

Heldigvis er den dog gudesmuk at læse I så det vejer op for det. I samlingen er de helt klassiske HC Andersen eventyr, som 'Snedronningen', 'Den grimme ælling', 'Prinsessen på ærten', Nattergalen og 'Den lille pige med svovlstikkerne.' Alle rigt illustreret - med et fint drys af sjove interaktive elementer. Som et hjul man kan dreje på eller låger man kan kigge i. 

SHARE:

2 kommentarer

  1. Wow! Jeg har egentlig aldrig været specielt vild med H.C Andersens original, da jeg simpelthen synes slutningen var så vanvittig sørgelig, men det kan da godt være at den endelig finder vej til min reol i den her vildt flotte udgave!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi kan godt blive enige om, at Disney udgaven har en langt bedre slutning. Jeg fandt det faktisk også ret chokerende, da jeg læste den som barn. Men ja, er udgaven ikke bare vidunderlig.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig