fredag den 31. maj 2019

The English Country HouseThe English County House

Forfatter: James Peill
Genre: Faglitteratur
Målgruppe: Voksne

Bogen fås ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Stately, grand, and a testament to the generations who have cared for them, the 10 English country houses featured in this volume are architecturally distinctive and filled with evocative family memorabilia, from commissioned portraits to monogrammed heirloom dinner services to the bells that once summoned the downstairs staff. Like the fictional Downton Abbey, these real homes are still in the hands of descendants of the original owners.

Den engelske betegnelse 'House' kan på ingen måde oversættes en til en, på dansk. Husene i denne bog er alle storslåede palæer, som har stået igennem mange generationer. Jeg har noget for store gamle historiske huse - ja, jeg holdte mit bryllup på et slot og det var ikke fordi jeg så følte mig mere som en prinsesse (selvom det hjalp gevaldigt) men fordi jeg følte mig som en del af vores historie, bare lige for et øjeblik.

Bogen starter med forord af Julian Fellows - manden der skabte tv-serien Downton Abbey - og derefter fortsætter den med at præsentere og vise billeder af de forskellige palæer og familier. Man kan blandt andet læse om huset Milton som Daphne du Maurier har besøgt i sin barndom og som hun har ladet Manderley fra 'Rebecca' basere på. Eller huset Batminton, hvor man opfandt sporten af samme navn. Nogle af palæerne kan man genkende fra film - og man kan virkelig se, at de har været med til at give den helt rette stemning der har været vigtig i den pågældende scene.

Man kan ikke lade være med at savle over de mange smukke biblioteker, som mange af disse store palæer har. Når man har haft masser af penge, som familierne bag disse huse har haft, så sparede man ikke på noget - nej det var endda enorm præstige og magt i at smide penge på at gøre palæerne større og smukkere. I dag er det virkelig en stor gave for os alle - at se det smukke design og indretning. Det er et imponerende syn som skinner igennem fotografierne. Detaljerigdommen er simpelthen så fin, at palæerne er store kunstværker i sig selv.

Så hvis man elsker historie som mig, så er det her virkelig en fin bog at læse og bladre i. Hvis man elsker indretning og design generelt, så er der helt sikkert masser af inspiration at hente.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig