mandag den 30. december 2019

The Illustrated World of Tolkien


The Illustrated World of Tolkien

Forfatter: David Day
Genre: Fagbog
Målgruppe: Alle fans af Tolkien og hans verden

Denne bog fås ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret

A visual celebration of the vast lands, epic battles, formidable beasts, heroes, people and armies of Tolkiens world. Tolkien's works have inspired artists for generations and have given rise to myriad interpretations of the rich and magical worlds he created. 


Den her bog er virkelig en skønhed og den er ligesom David Days andre bøger virkelig guf for fans af Tolkien og hans vidunderlige univers. Denne udgave indeholder illustrationer og tekster fra kunstnere der er blevet inspireret af Tolkien og hans verden.

Jeg synes det er enormt facinerende, at se andres opfattelse af den verden man selv har forestillet sig, eller kender fra film eller fra den legendariske Alan Lees hånd. Det er meget inspirerende, at se andres fortolkninger af den samme ting og konstatere at den ene udgave ikke nødvendigvis er bedre end den anden, bare anderledes.

Men det bedste ved bogen er næsten, at den kan læses lidt som et opslagsværk af Tolkiens verden. Teksten der medfølger billederne har nemlig deres egen ret. David Day har en kæmpe viden om Tolkiens univers og han er ikke bange for at dele ud af den og de steder han ikke selv deler har andre delt lige så stor viden. Så det gjorde hele bogen til en virkelig god og interessant læseoplevelse.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig