lørdag den 29. februar 2020

Afternoon tea at home






Afternoon tea at home

Forfatter: Will Torrent
Fotograf: Matt Russell
Genre: Kogebog
Målgruppe: Alle der godt kan lide at gå i køkkenet og bage

Bogen fås ikke på dansk

Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Arranged by season, with extra chapters on a Classic afternoon tea as well as a Showstopper afternoon tea, Will showcases his no-nonsense approach to the key techniques involved in patisserie, baking, chocolate work, and serving savory dishes in 80 beautifully illustrated recipes. An invaluable source of inspiration, there are also six guest recipes from top restaurants and hotels, including The Ritz, The Dorchester, The Gramercy Tavern, The Berkeley, Les Manoir aux Quat'Saisons, and Harrods. Starting with a brief history of afternoon tea and how it came to be such a British institution, Will then offers up store cupboard recipes for basic jams, spreads, butters, and curds everything you might need to serve alongside a carefully planned afternoon tea. A real feast for the senses, this book will make you want to pull out all the stops and create your own
gorgeous themed tea parties at home.



Den her kogebog er fantastisk! Så er det sagt. Den er visuel smuk og fyldt med lækre opskrifter. Bogen indeholder de mest klassiske opskrifter på en traditionel afternoon tea, såsom fingersandwiches, scones og kager, både små og store. Opskrifterne er inddelt efter klassisk, forår, sommer, efterår, vinter, specielle lejligheder og et kapitel med opskrifter på curdog marmelade.

Og grunden til jeg synes, at bogen er så fantastisk, er helt klart pga. udvalget af opskrifter, men det er også måden opskrifterne er skrevet på. Will Torrent skriver nemlig sine opskrifter utrolig udførligt, så chancen for at lave dem selv med succes er højere. F.eks. så gik der langt tid før jeg fik scones til sådan rigtig at lykkes for mig, men det var fordi at alle de opskrifter jeg brugte aldrig forklarede mig at man ALDRIG må ælte dejen og når man stikker sconsene ud med en form så må man ikke skrue. De to detaljer er nok til om en scone lykkes eller ej. Og Will Torrent tager højde for at læserne måske aldrig før har lavet en scone og fortæller hvordan man håndtere dejen ned til mindste detalje.

Dertil har forfatteren i opskrifterne både noteret gram og cup målenheder. Det er rigtig rart, at man er fri for at stå at regne hele tiden. Især fordi der for mit vedkommende altid er en stor sandsynlighed for at regne forkert.

Men det bedste ved bogen er i virkeligheden, at den har den bedste opskrift på scones. Seriøst den bedste - efter min mening - og jeg har prøvet en hel del. Det er en scone der er meget mere som de rigtige engelske scones og altså ikke minder om dem man får serveret på Perchs eller kan købe i Føtex.








Jeg prøvede tre forskellige opskrifter fra bogen, en Bloody Mary fingersandwich og to forskellige slags scones. Jeg havde egentlig valgt en anden ting oprindeligt, men da jeg havde prøvet den første scones opskrift - den jeg synes er fantastisk, så måtte jeg prøve en mere. Den anden var en udgave fra Ritz Hotel i London og selvom den også var god, så kunne den ikke slå den første. Plus den helt store fordel ved scones, er at de ikke skal stå og hæve som boller, og det skulle Ritz udgaven nemlig.

Lysten til at prøve flere opskrifter er rigtig stor. Jeg kunne godt tænke mig at prøve kræfter med den klassiske Battenberg kage (se opslaget nederst i anmeldelsen) og en chokolade curd. Nej, helt ærligt, jeg har lyst til at prøve dem alle fra ende til anden. Så lækre ser opskrifterne nemlig ud og det er virkelig sjældent jeg kan sige det om en kogebog - altså at jeg har lyst til at prøve at lave det hele.

Så ja, fuld anbefaling herfra, hvis du også godt kan lide at lave egne lækkerier til et kaffe/te bord. Så er der i hvert fald garanteret lækkerier fra den her kogebog.





SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig