tirsdag den 27. december 2016

The Nutcracker








The Nutcracker

Forfatter: E.T.A. Hoffmann
Originalsprog: Tysk, Nußknacker und Mausekönig
Genre: Juleklassiker
Målgruppe: Primært voksne (historien er for alle) men sproget her vil jeg sige rammer voksne, eller højtlæsning til børn.


Fås på dansk blandt andet fra forlaget Klim under titlen 'Nøddeknækkeren'



Written in 1816 by the German Romantic E. T. A. Hoffmann for his children, nephews and nieces, The Nutcracker captures better than any other story a child's wonder at Christmas. Since its publication, it has inspired hundreds of artists and adaptations, most notably the legendary ballet, scored by Russian composer Pytor Ilyich Tchaikovsky. Today, the story - and its enchanting images of sugar plums and nutcrackers, mistletoe and the Kingdom of the Dolls - continues to cast its fantastical spell on readers of all ages.


Nøddeknækkeren er på alle måder en sand juleklassiker på højde med A Christmas Carol, forstået på den måde at når man læser den kommer man i sand julestemning, fordi man har hørt og set historien så mange gange – og i så mange forskellige udgaver - igennem julen i de sidste mange år. Ja under læsning kunne jeg ikke lade være med at se Disney udgaven for mig.

Bogen er en kort lille størrelse, så julestemning kan man hurtigt komme i når man læser den. Efter min mening slår den på ingen måde A Christmas Carol af pinden, da den altid vil være den ultimative julebog for mig.

Nøddeknækkeren er en finurlig lille størrelse som kan sætte gang i ens fantasi og samtidig er den utrolig smuk på flere forskellige måder. Jeg er glad for jeg endelig har læst bogen og jeg er faktisk kun positivt overrasket – og faktisk fortrækker jeg nok den her version frem for den skøre Disney version jeg er vokset op med. Den har især en særlig form for julemagi over sig. Så Nøddeknækkeren var helt sikkert den perfekte julelæsning for mig.




SHARE:

4 kommentarer

  1. Det er nemlig en rigtig fin julehistorie - en dejlig klassiker :-)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det virkelig, og jeg er rigtig glad for jeg fik den læst. De juleklassikkere de skuffer aldrig!

      Slet
  2. Jeg er glad for, at du synes om den. Jeg læste den sidste jul, og synes også, at den var super hyggelig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hyggelig er nemlig et godt ord for det. Jeg kom i julestemning fra første side. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig