tirsdag den 20. juni 2017

Ravnenes hvisken 1

Ravnenes hvisken 1

Forfatter: Malene Sølvsten
Serie: Ravnenes hvisken #1
Genre: Fantasy (magisk realisme) og nordisk mytologi og faktisk også lidt krimi
Målgruppe: YA
Udgiver: Carlsen

Tak til Forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret


Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.Jeg var sikker på jeg ville elske den her bog - og det gjorde jeg også. Jeg forstår virkelig godt hvorfor bogen har fået så meget hype. Det er virkelig en fængslende historie - en som jeg meget nødig vil gå glip af at se, hvordan ender. 

Historien er en lækker blanding af en masse gode genre. Kærlighed, fantasy, nordisk mytologi og krimi. Hvilket giver en dejlig unik læseoplevelse. Hovedpersonen Anne er dejlig selvstændig og stærk og troværdig. Hun har mange lækre bejlere men heldigvis bliver det ikke alt for kliche. Måske især fordi Anne ikke er særlig ungmø i nød. Nej hun vil selv og hun kan selv.

Der var kun en ting der generede mig, hvilket er en ting der er meget typisk ved mig og ved debut romaner - det skal dog lige understreges at det her er en usædvanlig flot debut - og det var at det føltes meget unaturligt at hovedpersonen ikke spurgte mere ind til hvad der foregik. Det er selvfølgelig for at trække spændingen, men det er imod karakteristikken, fordi hovedpersonen Anne langt fra er dum og naiv. Heldigvis for det. Men som sagt er det en mindre detalje i forhold til hvor fantastisk bogen ellers er.

Eller der var en enkelt ting mere der generede mig temmelig meget, men det er ikke noget med historien at gøre. Det der generede mig mest var at bogen ikke har sin egen titel og det får de næste bøger i serien heller ikke. Det synes jeg kun hører børnebøger til. Til gengæld er det den helt rigtige forside. Så smuk.  

'Ravnenes hvisken' beviser endnu engang hvor alsidig fantasy-genren kan være (efter min mening også i forhold til realisme). Det var på alle måder en skøn læseoplevelse. Måske især fordi jeg fik lov til rigtig at komme i dybden med en masse spændende karakterer og en bred handling.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg er sååå spændt på at læse 2'eren!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kan jeg godt forstå. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om den.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig