tirsdag den 30. januar 2018

Shake ShackShake Shack

Forfatter: Randy Garutti & Mark Rosati
Genre: Fagbog / kogebog
Målgruppe: Fans af Shake Shack eller gode burgers

Bogen fås ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Shake Shack's first-ever cookbook, with 70 recipes and plenty of stories, fun facts, and pro tips for the home cook and ShackFan, as well as 200 photographs. Follow Shake Shack's journey around the world; make your own ShackBurgers, crinkle-cut fries, and hand-spun frozen custard shakes at home; and get a glimpse into the culture, community, and inner workings of this global phenomenon.


Dette er første koge- /historiebog fra Shake Shack. Hvis du ikke lige ved hvad Shake Shack er, så er det en fastfood kæde der slår sig på at fastfood godt kan være kvalitet. Jeg er selv stor tilhænger af at komme ind på Shake Shack, når vi har været i Amerika eller London. For det er bare VIRKELIG godt. (Jeg fortrækker det frem for Five Guys) Jeg er en af dem der ikke kunne finde på at røre en MC D burger og har kun til nøds fået en Mc Chicken eller Mc Plain da jeg var mindre, men ærligt, jeg synes ikke det smager godt, så derfor spiser jeg det ikke. (Okay, jeg finder det også lidt ulækkert, men okay, jeg bryder mig heller ikke om at spise kødsovseretter hvis ikke jeg selv har lavet dem, eller det er til at gennemskue hvad der er i) Pomfritterne til gengæld, er jeg fan af - men igen er jeg mere fan af Shake Shacks. Men, men kæden findes jo ikke i Danmark. Så da jeg så de havde udgivet en historie og kogebog, så måtte jeg jo eje og prøve den.

Og hold da op hvor blev jeg da bare overhovedet IKKE skuffet. Mums, hvor er det altså lækkert og det på trods af at Shake Shack selvfølgelig ikke overgiver alle kronjuvelerne i deres opskrift, men ja, de kunne sagtens have narret mig - måske er det fordi det er så langt tid siden jeg har fået Shake Shack, men jeg var i hvert fald ovenud tilfreds med resultatet.

Bogen i sig selv er en smule kedelig. Det er lidt som at læse en virksomhedsprofil, og jeg tænker ikke at det er så interessant for andre end dem der interessere sig lidt for branchen. Men jeg kunne da konstatere at der bliver gjort rigtig meget ud af at lave den helt perfekte burger. Hold da op. Det er jo alle mulige og umulige tænkelig niveauer der bliver taget hensyn til.

Men for opskrifterne alene er jeg nærmest klar til at give den her bog fuld rating. For det jeg fik lavet smager virkelig godt. Og det var overraskende nok nemt at finde ingredienserne her i Danmark. Det krævede kun et kig forbi Føtex. Det eneste jeg ikke kunne finde var dog potato-buns, men det må kunne skaffes et sted. Herunder er det den traditionelle Shake Shack burger jeg har lavet. Dressingen er virkelig mums (det samme gælder den anden jeg lavede til kyllingeburgeren), og hvis man er til en anderledes dressing end ketchup i sin burger, så kan de virkelig anbefales.
Jeg elsker bogens opbygning, både visuelt, men det er også en fornøjelse at den rummer en ret nem trin for trin guide til opskrifterne. Især da jeg gik i gang med at lave pomfritterne, som skulle igennem lidt af en process, for helt sikkert at blive mest lækre. Det var de også, men det er alligevel et stort arbejde - med mindre man laver en masse og fryser af, eller har en frituregryde. 

Savlet løber nærmest ned af min kind som jeg sidder og beskriver det her, og jeg kunne virkelig skrive side op og side ned om hvor lækkert jeg synes det var. Og i øvrigt jeg er ikke enig min (næsten) kræsne mand synes også det var et stort hit. MEN jeg må hellere snart stoppe, for det her bliver bare en lang hyldest til Shake Shack fornemmer jeg. Sidst men ikke mindst gik jeg i gang med at lave deres kyllingeburger, som også frituresteges. Ja, jeg føler jeg gentager mig selv, men den var virkelig også lækker. Mumz, det er ikke sidste gang jeg laver de her udgaver af burger. De er faktisk ret nemme og så er det bare sådan en skøn variation fra den traditionelle danske hakkebøf mellem sesamboller. 

Hvis man går lidt op i madlavning og går efter at man rammer både den der harmoni af sprøde, salte, bløde osv... alle kontrasterne. Så vil man elske det her. Det er bare spot-on. Der er balance i det hele.

Men som sagt bogen er i sig selv en smule kedelig, men jeg vil virkelig anbefale bogen alene på opskrifterne.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig