tirsdag den 27. februar 2018

Tales of the Jazz Age


Tales of the Jazz Age

Forfatter: F. Scott Fitzgerald
Genre: Noveller fra 1920'erne - realisme, men nu historiske
Målgruppe: Voksne

Bogen findes på dansk under titlen, Historier fra jazztiden

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaretStories of “the lost generation,” these Jazz Age tales vividly preserve Fitzgerald’s signature blend of enchantment and disillusionment. Including, “The Curious Case of Benjamin Button,” “Head and Shoulders,” “The Cut-Glass Bowl,” “The Four Fists,” “May Day,” and others, this gorgeous volume gathers all of Fitzgerald's most popular stories.Mit første møde med Fitzgerald og hans 'Den store Gatsby' var mildest talt undervældende. Men det var lige indtil jeg genlæste den (som jeg gjorde efter at have set den nye filmatisering) og virkelig SÅ den. Ved genlæsning kunne jeg mærke Fitzgeralds tekst helt ind i kroppen. Men man ved jo aldrig om det samme kommer til udtryk i hans andre bøger. Så det har taget mig noget tid at vende tilbage til hans forfatterskab og måske var det i bagspejlet lidt letsindigt af mig at prøve med hans novelle samling, som den næste bog. (Da jeg normalt ikke bryder mig om noveller).

Heldigvis endte mit Fitzgerald læseeventyr godt. Men det skyldes alene hans fantastiske skrivestil, og ikke mindst hans evne til at føle gennem hans karakterer. Det føles som om Fitzgerald lever sig selv ud til sin læser gennem teksterne. For mig føles hver en beskreven følelse personlig og bogen sendte mig tilbage til jazztiden med masser af fest og giggle-water (1920'erne slang for champagne). Fitzgerald skriver bevægende og samtidig enkelt, men smukt.

Det var ikke alle novellerne jeg nød lige meget og jeg lider stadig lidt under, at jeg altid fortrækker længere historier. For de gode historier ville jeg bare SÅ gerne have haft mere af og de historier jeg ikke nød, ja, dem kunne jeg havde været helt foruden. Dermed sagt så vil jeg sige, at hvis ikke man er til noveller, men ellers er til smuk skrevne historier, så skal man læse 'Tales of the Jazz Age'.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg elskede denne bog - selvom jeg heller ikke normalt er til noveller. Det var heller ikke alle sammen jeg kunne lide,men nogle af dem var helt perfekte små perler.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig, de bedste er faktisk lidt ligesom små perler, og jeg tror jeg lavede den fejl at sidde og sammenligne med Den store Gatsby hele tiden og det tror jeg ikke jeg skulle have gjort. For den er virkelig svær at slå, så de bedste af de her noveller fortjener helt sikkert at blive læst uden at blive sammenlignet.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig