fredag den 9. marts 2018

Mythos - The Greek Myths RetoldMythos - The Greek Myths Retold

Forfatter: Stephen Fry
Genre: Genfortalte myter / historier
Målgruppe: Voksne

Bogen fås endnu ikke på dansk

Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaret


The Greek myths are the greatest stories ever told, passed down through millennia and inspiring writers and artists as varied as Shakespeare, Michelangelo, James Joyce and Walt Disney. They are embedded deeply in the traditions, tales and cultural DNA of the West. In Stephen Fry's hands the stories of the titans and gods become a brilliantly entertaining account of ribaldry and revelry, warfare and worship, debauchery, love affairs and life lessons, slayings and suicides, triumphs and tragedies.


Åh, Mythos var simpelthen sådan en fantastisk læseoplevelse. Jeg ville ønske den her bog havde eksisteret dengang jeg, i tidernes morgen, gik i gang med at læse om græsk mytologi. For det her er simpelthen en virkelig skøn måde at få det meste serveret på. Det er her du skal gå hen hvis du vil have en samlet (og ikke mindst sammenhængende) udgave af de græske myter. Og hvis du altid har ønsket at vide lidt mere om græsk mytologi end hvad der er almindelig kendt.

Udover det så er forfatter Stephen Fry jo bare den perfekte historie fortæller. Han er simpelthen så dygtig. Så jeg tror dem der normalt finder de her græske myter gamle og støvede, nu i Frys udgave vil finde dem spændende og interessante. Fry fortæller myterne i en meget løs form (men det fungerer) hvor han også indimellem bringer det op til nutiden og sætter det i kontekst. Men der efterlades også plads til egne observationer. Jeg fandt det utrolig tankevækkende, at græskerne var så åbne omkring seksualitet og kærlighed til samme køn. (For slet ikke at tale om Hermaphroditus) De var virkelig ret langt fremme må man sige. Dengang. Det føles lidt som om vi er gået tilbage siden på den front.

Så, ja selvom du måske kender myterne i forvejen, så vil jeg mene at der stadig er rigtig meget at hente i Frys udgave. Det er klart at myterne ofte har forskellige udgaver. Nogle endda modsigende, F.eks. er der nogen der mener det var Zeus der smed Hephaestus ned fra Olympen og andre mener det er Hera. Fry har her med sikker hånd valgt den sti han følger og forvirrer ikke læserne med forskellige udgaver. Nogle ting er ikke med, men jeg er imponeret over hvor meget han rent faktisk formår at få med.


Så hvis du kan lide gode historier, så led ikke længere. Grækerne var virkelig fabelagtige historiefortællere og det samme er Stephen Fry. 

SHARE:

2 kommentarer

  1. Jo, bogen udkom på dansk den 12.10. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er rigtig, men den var ikke udkommet, da jeg skrev dette indlæg den 9. marts. Jeg går nemlig ikke tilbage i alle mine anmeldelser og holder den up to date - for så ville jeg ikke lave ret meget andet. ;0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig