tirsdag den 29. januar 2019

Peter PanPeter Pan

Forfatter: J.M. Barrie
Illustreret af: Minalima
Genre: Fantasy/eventyr
Målgruppe: Både børn og voksne

Peter Pan fås på dansk - dog ikke i denne udgave.

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


For more than a century, the adventures of Peter Pan—the boy who can fly and never grows up—and Wendy Darling have captured the hearts of generations of readers. In this enchanting illustrated volume, the fantastical world of Neverland and its magical inhabitants, including the Lost Boys, Captain Hook, Tiger Lily, and the beloved Tinker Bell, are brought to life like never before.


Peter Pan er en af den slags bøger, hvor det føles som en gave at læse. Jeg har egentlig altid synes om Disney-udgaven, men det har aldrig været en af mine yndlings yndlings - men det er helt sikkert en historie der altid vil være i mit hjerte fordi jeg så Disneyfilmen som barn.

Det er først nu - mange år senere, at jeg rent faktisk har fået taget mig sammen til at læse bogen. Nogle gange føler man at man kender historien så godt og man ikke kan vinde noget ved at læse bogen, og det derfor er meget hurtigere at gense filmen igen. Det viser sig dog slet ikke at være tilfældet her. Bogen er, som bøger ofte er, så meget bedre end filmen. Den er meget mere nuanceret og mere dyb - og så invitere den voksne indenfor som filmen måske kun formår i kraft af nostalgi og fordi Disney altid er hyggelig.

Historien er virkelig smuk - og den er meget genkendelig i forhold til det man kender fra Disney, men der er små fine refleksioner mellem linjerne omkring det at være voksen og forholdet mellem børn og deres forældre. Peter Pans historie er meget mere hjerteskærende sørgelig end vi oplever den i filmudgaven - hvilket kun biddrager til bogens kompleksitet og frembringer tematikken som ensomhed, at være efterladt - at overleve på trods - ikke at være elsket at en mor, osv. Alle disse tematikker er på smukkeste vis vævet sammen til et mesterværk af en historie og det er ikke svært at forstå hvordan denne bog er blevet en højt elsket børneklassiker.

Det er den slags historie som man kan vokse med og som hvis man læser som barn og senere som voksen vil få noget helt forskelligt ud af.

Jeg må også lige her til sidst lige nævne den her fine fine udgave, der bare er med til at fremhæve magien. Minalima - som er kendte designere bag Harry Potter film, merch og bøger - har virkelig gjort det igen. En smuk bog fortjener en smuk indpakning og det har den i høj grad fået her.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Svar
  1. Ja, er den ikke bare helt vidunderlig smuk!

   Slet
 2. Jeg købte samme udgave da jeg var i London sidste år. Glæder mig endnu mere til at læse den nu, efter at have læst din anmeldelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh.. ja den må du snart læse! Fortæl mig endelig om du havde samme oplevelse af den.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig