tirsdag den 21. maj 2019

The Illustrated Dust Jacket, 1920 - 1970The Illustrated Dust Jacket, 1920-1970

Forfatter: Martin Salisbury
Genre: Fagbog
Målgruppe: Alle der værdsætter bogdesign eller design generelt

Bogen fås ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


In the modern era, the “beautiful book,” an art object in its own right, has become the key to the ongoing attraction of print publishing as physical books continue to distinguish themselves from the screen. Featuring talent from the US and UK, Cover Up: The Illustrated Book Jacket explores the pictorial dust jacket through a selection of more than 300 key works and artists that influenced the course of book jacket design.


Den her bog er utrolig smuk. Stunning, faktisk! Bogen er en samling af nogle af de mest smukkeste og bemærkelsesværdige bogomslag, der blev designet mellem 1920-1970. Fælles for alle omslagene er at de er kunstværker. De er alle blevet designet med hjerte og sjæl. 

Bogen er opdelt efter kunstnere og hveraf er den mest kendte måske Tove Jansson - som udover at forfatte Mumitroldene også har tegnet dem. Hver kunstner har deres egen designstil og udover billeder af deres bogdesigns er der også et lille skriv om dem selv. Flere har tragisk nok ikke troet på deres talent, hvilket desværre ikke er en ukendt historie for kunstnere. 

Martin Salisburg har virkelig gjort et fantastisk job med at samle så mange smukke bogomslag og det er virkelig den perfekte coffee table bog for bogelskere. Man kan ikke lade være med at bladre i den når den ligger på sofabordet. 

Personligt finder jeg bogen utrolig inspirerende ikke mindst. De var enormt dygtige til at designe bogomslag dengang det hele ikke var digitaliseret og kørte på samlebånd. Og i dag hvor vi har fået e-bogen synes det ydre af bogen, at vinde mere plads igen - hvis vi skal købe en bog, må den også gerne være pæn eller få os til at føle noget, når vi ser på den og ikke kun læser i den. 

Så det er en virkelig fin, fin udgivelse som jeg kommer til at bladre i igen og igen, langt ind i fremtiden. 

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig