Pages

torsdag den 5. december 2013

Catching Fire anmeldelse

Så nu er det vidst ved at være på tide at skrive en anmeldelse af filmen. Jeg har ventet så længe fordi jeg lige skulle have alle de andre bloggers anmeldelse ud af hovedet først. ;0)


I filmen 'The Hunger Games: Catching Fire' er Katniss Everdeen og Peeta Mellark fra Distrikt 12 vendt hjem efter at have vundet det 74. årlige dødsspil. Men de to sonere må atter forlade deres familier for at tage på en sejrstur gennem Panem og promovere det makabre realityprogram, hvor børn tvinges til at kæmpe for livet.

Turen gennem distrikterne afslører, at et oprør ulmer lige under overfladen, og at Katniss er blevet et symbol på frihed. Den tyranniske præsident Snow må derfor forberede et alternativt 75. Dødsspil, hvor "The Girl on Fire" igen er en afgørende brik.Jeg så ikke helt vildt frem til at se filmen i biografen for jeg var for skuffet over den første bog, men jeg blev total blæst bagover må jeg tilstå. Hold da op. Jeg var nærmest målløs da jeg kom ud af biografen og efter 10 minutter, var jeg klar til at rose den med alle de rosende ord jeg overhovedet kunne finde. Wow.

Først og fremmest. Hvilken fantastisk casting! Det passede næsten helt perfekt hvordan jeg selv så dem. Jeg er også helt benovet over hvor godt de fik det til at fungerer i filmen med alle de nye karakterer. Jeg må tilstå at jeg ikke har været så stor fan af Jennifer Lawrence som Katniss i den første film. Det har ikke noget med skuespillet at gøre, det er helt enkelt fordi jeg havde et helt andet billede af Katniss i hovedet. Men i Catching Fire har hun fuldstændig overbevidst mig om at mit billede da er en fejltagelse og at det er hende der er den rigtige! Hun gør det noget SÅ enormt godt. Dobbelt så godt som den første film også.
Det der kom mest bag på mig var hvor mange tåre jeg faktisk havde i øjnene løbende gennem filmen. Jeg havde ingen under første film, men den er nærmest trækker følelserne ud af mig. Hold da op. De forstår virkelig at spille på det, men det er virkelig også store følelser der er i spil her. Det er jo også det der gør den så forbandet god.

Jeg synes filmen er meget tro mod bogen. Der var selvfølgelig nogle enkelte ting, men ikke nogen decideret dårlige ting. Alle mine yndlingsscener var med.
Visuelt er det klart en stor fryd. Da jeg læste bogen kan jeg huske at jeg tænkte over at det her kunne de da ikke lave på film (så det bliver flot, i hvert fald), men mine tanker blev fuldstændig gjort til skamme. Kjolen her ovenfor var lige præcis en af den slags eksempler.

Det var nærmest en hel magisk oplevelse visuelt. Utrolig flot.

Jeg kan ikke komme udenom at give den fuld rating. Så god er den altså bare. Hvis du ikke har set den, så skynd dig ind at se den! Jeg har allerede lyst til at se den igen. Og da jeg kom ud af biografen havde jeg lyst til at læse hele bog serien igen. En følelse jeg stadig går med i kroppen og påtænker at gøre noget ved i det nye år.

Filmen understreger flot hvorfor bogserien er blevet så populær.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar