fredag den 30. september 2011

Pottermore.com

I  slutningen af oktober skulle der være åben for alle på Pottermore.com. Da jeg har været inde og prøve beta versionen vil lige fortælle lidt om hvad i kan forvente.

Pottermore er mest af alt en visuel oplevelse, krydret med J.K. Rowlings notater som aldrig nåede med i bøgerne.




Pottermore er lavet som en sammenhængende historie ligesom bøgerne, hvor du følger Harrys begivenheder. Indtil videre er det kun "De vises sten" der er aktiv, men som du kan se fra billedet øverst, så har du mulighed for at prøve at komme igennem alle bøgerne.

Der er også nogle få interactions hvor du f.eks. kan finde objekter i billederne, eller du kan shoppe i Diagon Alley. Her kan du få din helt egen ugle. Du kan selvfølgelig også få din helt egen tryllestav, med masser af information om hvorfor lige præcis den tryllestav valgte dig.



Du kan brygge eliksirer, med ingredienser du har købt i Diagon Alley, eller lave forsvars besværgelser mod andre spillere.


Du får også mulighed for at tilhøre et hus i Hogwarts, enten Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff eller Slytherin. Du bliver placeret efter de svar du har givet på en række spørgsmål som du bliver stillet. Husk at gøre det rigtigt, for du får ikke endnu en chance. Så det er bedst at være fuldstændig ærlig med sig selv.
Hvis du kommer ind i nogle af de andre huse end Gryffindor, får du en helt speciel historie om det hus du nu tilhører.
Når du bliver medlem af et hus, er du nu sammen med andre verden over om at samle points til dit hus. Det sjove er at J.K. Rowling umiddelbart har lavet en så god guide at det faktisk passer utrolig godt. Ravenclaw har som regel de fleste points, hvor Slytherin og Gryffindor ofte kæmper om anden pladsen. Hufflepuff, som sætter venskaber foran at stæbe, ligger til sidst. Gryffindor ligger ellers foran med de personlige points, så det er kun fordi Ravenclaw gennemsnitlig er bedre at de ligger forrest. - Hvilket jo egentlig passer meget godt. ;0)


Det er nogle helt fantastiske billeder der illustrere historien. Men hvis du ikke har læst bøgerne, så anbefales det på det kraftigste inden du går i gang med Pottermore. Da du ikke vil få en nær så god læseoplevelse.

Pottermore har fået lidt kritik for at der ikke er nok spil (interactions) i det. Men det er ikke meningen at det skal være et spil, mere en visuel læseoplevelse. Så det er ikke godt at vide om de kan finde på noget mere.

Umiddelbart virker besvægelserne og eleksirene til at være noget af det mest populære for især de yngre.

Alt efter hvilken alder du har, vil du helt klart kunne finde noget interessant på pottermore.com. Noget af det jeg synes der var sjovt, var at læse alle J.K. Rowlings tanker og ideer med handlingen, personerne mv. Og jeg nød også de utrolig flotte billeder, der gør det hele lidt magisk. Måske de lige mangler lidt lyd, men hvis man går ind på youtube, kan man helt sikkert finde noget fra Harry Potters soundtrack, så er det problem løst.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig