fredag den 21. juni 2013

Børnebøger #6

I dette blog-tema vil jeg komme med anmeldelser af aktuelle børnebøger, som inspiration til de små.


Frøken Fine har været på ferie

Bitte er frøken Fines bedste veninde, men Fine har været på ferie med sin mor og far, og imens har Bitte leget sammen med en, der hedder Pernille. I skolen sidder de to og tisker og hvisker og stikker hovederne sammen. Fine er sikker på, de taler om hende. Hun er ved at dø over det. Hun har aldrig været så ked af det før.

Forfatter: Katrine Marie Guldager
Illustrator: Mette-Kirstine Bak

"Frøken Fine har været på ferie" er en rigtig sød og god historie om hvad der kan ske når børn har været på ferie og når ens bedste veninde pludselig finder andre veninder. Nogle gange kan det være lidt svært at takle forandringer som sker for første gang i sine barndoms år. Jeg synes derfor det er super at børnebøgerne omhandler nogle af disse emner.

Bogen har en god moral og et godt budskab, at selvom ens veninde har fundet en anden legekammerat, behøver det ikke betyde at man ikke kan lege sammen som man plejede. Hvis man er i tvivl så er det vigtigt at få snakket om det.

Tegningerne er rigtig fine og der er rigtig mange af dem, jeg synes de fanger de rigtige udtryk fra teksten.  

Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaretHvorfor har man hår?

Når børn skal lære verden at kende henvender de sig nogen gange til voksne. Andre gange skaber de deres egne teorier, som måske først kommer frem i lyset den dag illusionen brister. I den nye billedbog ‘Hvorfor har man hår’ få Henry på 5 år hjælp til fantasien af manden med det vildeste hår, og han må jo vide det; hvorfor man har hår!

Henrys mor er frisør og hans far er brandmand. Om lørdagen er Henry med sin mor
på arbejde, og det er her historien foregå. En halv-kedelig ramme bliver sprængt af fantasiens rødhårede, krøllede udtryk, og pludselig springer farverige former og sandsynlige sammenhæge frem.

Forfatter og illustrator: Ida Exner

Historien findes måde som bog og som en app.

"Hvorfor har man hår" er en lille sjov fantasi-fortælling om hvorfor vi har hår. Jeg hørte historien som en lydbog på app, og jeg synes det fungerede rigtig godt. Tegningerne er sjove og understøtter fortællingen rigtig godt. App'en vil især være rigtig god for de helt små børn, som synes det er sjovt at se billeder og blive læst op for.

Historiens indhold er ligetil og enkelt og egner sig derfor generelt bedst til de helt små.


Tak til forfatter Ida Exner for anmeldereksemplaret
 

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig