onsdag den 26. juni 2013

Den hvide dronning anmeldelse

Den hvide dronning

Forfatter: Philippa Gregory
Serie: Rosenkrigene #1
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The White Queen, The Cousins' war
Genre: Historisk
Målgruppe: Voksne
Udgiver: CiceroTak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret, se også deres facebook side her
Den hvide dronning tager sin begyndelse i 1464 og fortæller historien om den smukke og ambitiøse Elizabeth Woodwille fra huset Lancaster og hendes lange vej til tronen.

Under Rosekrigene kæmpede de to engelske huse York og Lancaster om Englands trone. Elizabeth Woodwile er enke efter John Grey af Groby, og med sin mors hjælp forfører og ægter hun i al hemmelighed Edward IV fra huset York.

Magtkampe, bedrag og mord er en del af Elizabeths liv som dronning af England, og hun må kæmpe indædt for sin slægts overlevelse.Jeg var lykkelig da jeg fik lov til at anmelde Philippa Gregory's Den hvide dronning. For jeg har kun hørt rosende ting om hendes forfatterskab. Og dertil elsker jeg historiske romaner. Især de historiske romaner som skænker lys over en stærk kvinde i vores historie.

Mine høje forventninger blev til fuld indfriet. Philippa Gregory er en sand mester i at fortælle en historiske fortælling uden på nogen måde at komme tæt på begreberne tør og kedelig. Den hvide dronning er derimod utrolig spændende, fængslende, tankevækkende og helt igennem fantastisk at læse. Hun gør historien så levende, at man føler at man selv lever i perioden.

Heltinden i bogen, Elizabeth Woodwille er på inden måder en rosenrød eller sky dronning. Hun har ambitioner, og hun er helt igennem menneskelig. Hun laver desperate handlinger for at redde sig selv og sine børn, handlinger som enten kan være fatale fejltagelser eller hendes redning. Det er så spændende at se hvordan hun klare sig, i den kamp der altid følger, når man sidder på tronen. Den farligste er den der foregår uden for slagmarken, for der har man langt mindre chance for at se en fjende komme.

Philippa Gregory som var forfatterinde bag filmen The other Boleyn girl, har i denne serie valgt at tage udgangspunktet i 1400 tallet, som er lige før Tudor tiden. Så i bogen kommer vi jo især til at møde Richard III som Shakespeare har udødeliggjort i hans tragedie skuespil. Det evige mysterium om Prinserne i tårnet er også utrolig interessant at følge Philippa Gregorys tolkning af. Det må have været et kæmpe stykke arbejd,e at sammensætte alle disse fakta og prøve at forbinde dem. Og jeg synes hun har forbundet dem på smukkeste vis.

Jeg elskede den her historie, den er så helt igennem fantastisk. Så jeg vil virkelig anbefale serien til jer der endnu ikke har læst den.

Ligenu er bogen i sig selv ret højaktuel, fordi serien lige er startet på BBC. Se traileren for tv-serien herSHARE:

4 kommentarer

 1. Uh jeg har hendes 'Den anden søster', og glæder mig sådan til at få den læst.
  Traileren til den serie ser også vildt god ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også Den anden søster stående, og har købt de fleste andre bøger i tudor serien, for den skal jeg helt klart i gang med når jeg har læst Rosekrigene serien. :0) Det fede ved hendes bøger er nu også at man kan læse bøgerne i hvilken som helst rækkefølge.

   Slet
 2. Det er altså pinligt, men jeg tror aldrig, jeg har læst noget af denne forfatter, selvom jeg har overvejet det ca. 1 million gange! (overdrivelse fremmer forståelsen ;-)). Jeg er lidt en sucker for historisk inspirerede bøger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde det præcis lige som dig, men endelig har jeg fået den læst og jeg er slet ikke skuffet, nu vil jeg bare læser endnu mere... :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig