torsdag den 1. august 2013

Den røde dronning anmeldelse

Den røde dronning

Forfatter: Philippa Gregory
Serie: Rosenkrigene #2
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Red Queen, The Cousins' war
Genre: Historisk
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Cicero

Tak til Rosinante & Co for anmeldereksemplaret, se også deres facebook side her

Den røde dronning er i øjeblikket en tv-serie i USA, The White Queen.

Den røde dronning af Philippa Gregory, der bl.a. er kendt for Tudor-historien om Den anden søster, er andet bind i en fyrig historisk roman med den engelske titel The Cousins' War. Første bind hedder Den hvide dronning. Du får historien om Lady Margaret Beaufort og hendes kamp for at få sin søn Henry Tudor placeret på den engelske trone.


Jeg har læst en anmeldelse hvor den røde dronning, Margaret Beaufort, bliver beskyldt for at være en meget egoistisk og skrækkelige person. Sjovt nok var det den anmeldelse jeg havde i hovedet da jeg læste bogen, også selvom jeg havde læst andre positive anmeldelser. Men sådan havde jeg det slet ikke med Margaret. Jeg kan da sagtens se at Margaret Beaufort er from på den der - gud vil præcis det samme som jeg ønsker - måde. Men det gør mig faktisk ikke noget. Jeg kan godt lide at hun går efter det hun vil have. At hun mener at kvinder er ligeså vigtige som mænd i denne verden. Det beviser hun virkelig også at hun er. Så kan man så tro på hendes sag eller ej. Jeg beundrede hendes mod og viljestyrke.

Det er noget af en evne Philippa Gregory har. Hun formår at vise fantastiske sider af to meget forskellige kvinder. To fjender. Den hvide dronning og den røde dronning. Jeg elsker når man får serveret historien fra to sider, og man forstår begges motiv.

The Cousins's War serie har jeg beskrevet et eller andet sted som virkelighedens game of thrones. Det er den virkelig også. Denne serie beskriver de forskellige familiers kamp om tronen. Enten for dem selv eller nogen i deres familie der har større krav på den. Der bliver lagt frygtelige planer for andres liv. Der bliver indgået uærlige alliancer. Der er masser af løgne og bedrag, men også bundløs troskab. Alt sammen noget der bygger på fakta. Og hvor er det dog fascinerende.

Sproget er let og enkelt. Philippa Gregory har en evne til at få historien til at komme til live, med et sprog der på ingen måde er tørt. Hun gør det helt igennem fantastisk. Selvom det er en historisk roman, så er den fyldt med aktion og har ingen tøre områder.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Åh! Jeg vil virkelig gerne læse noget mere af Philippa Gregory :) Det er sådan en fin genre, hun svæver rundt indenfor :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale Den hvide dronning og den røde dronning. Hun er rigtig dygtig historiefortæller.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig