torsdag den 22. august 2013

Dæmonernes by filmanmeldelse

I dag bliver nettet bombarderet med meninger og anmeldelser af Dæmonernes By. Alt for mange sammenligner filmen med Twilight og The Hunger Games. Og det er efter min mening fordi de ikke kender genren ordentligt. De har måske ikke læst bogen og kan ikke sammenligne med den, jamen så tager vi og sammenligner med noget i en anden genre. Det skal i nok blive fri for i min anmeldelse i dag. Jeg var til vip forpremiere i går og vandt faktisk en den første bog i serien med filmplakaten.

I 'The Mortal Instruments: Dæmonernes by' handler om den tilsyneladende normale teenagepige, Clary Fray, der bor i New York sammen med sin mor.

Da moren en dag kidnappes af et overnaturligt monster, går en frygtindgydende sandhed op for den unge pige. Hun nedstammer fra en lang race af engle-krigere kaldet skyggejægere.

Som del af den hemmelige klan er det Clarys opgave at beskytte verden imod de mange dødbringende væsener, der lever i storbyens underverden. Clary kommer nu i lære hos den fascinerende, men farlige Jace, der samtidig lover at hjælpe med at finde hendes mor.
'The Mortal Instruments: Dæmonernes by' er baseret på Cassandra Clares storsælgende ungdomsbogserie 'Dødens instrumenter', og filmatiseringen af den anden bog i serien, ’City of Ashes’, er allerede planlagt og forventes at få premiere i 2014.


Hvis du har læst bøgerne, så tror jeg du ligesom jeg er blevet skuffet over filmen. Jeg synes noget af det der fungerede bedst var castingen. Den synes jeg var spot on. Men historien.... Hvad var det for en slutning? Hvorfor har de valgt ikke at forklare noget som helst? Den første time fulgte egentlig bogen meget godt, men så knækkede det fuldstændig for mig. De valg der blev taget forringede filmen. Jeg havde håbet at filmen var gjort bedre end bogen, men de har simpelthen taget de helt forkerte valg.

Hvis man ikke har læst bøgerne i forvejen, så tror jeg egentligt man er godt underholdt. Lige bortset fra at man virkelig må mangle en del information bagefter. Det gjorde min kæreste i hvert fald, han blev ved med at spørge mig bagefter om noget han ikke lige kunne forstå hvorfor de gjorde osv.


Noget af det man havde forsøgt at lave om på var faktisk noget af det jeg hadede ved bogen. Og det er ret afslørende så jeg skal ikke spoile det, men jeg kan sige så meget at det blev lavet så utroværdigt og så ligegyldigt at jeg hellere ville have haft Cassandra Clares udgave! Og det siger ikke så lidt, da Mortal Instruments city of bones er den første bog jeg, så længe jeg kan huske, har haft lyst til at kyle gennem lokalet.

Ellers synes jeg filmen var meget godt sammensat. Det var skønt at se noget af verdenen. Selvom jeg synes vampyrerne og vareulvene så fesne ud. Der var masser af humor og små søde øjeblikke hvor Jace kunne få ethvert teenagehjerte til at smelte.
Den første halvdel skal have topkarakter og den sidste halvdel skal have bundkarakter. Så er jeg cirka på 3 stjerner. Den sidste stjerne får filmen fordi den er flot og fordi den formår at underholde mig også selvom jeg er irriteret over nogle af de valg man har lavet med filmen.

SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg bryder mig ikke det mindste om bøgerne, men filmen var faktisk okay, mest fordi den ikke havde forfatterens skrivestil, som bestemt ikke er min kop te. Jeg er dog enig med dig i, at der mange detaljer og beskrivelser, der mangler i filmen, men det er for håbentlig noget toeren vil tage op. Den lægger i hvert fald fint op til, at de vil lave "City of Ashes"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kunne godt forstille mig at det ville være meget bedre at se den på film, end at læse bogen når du ikke kan lide skrivestilen. :0)
   Og ja jeg håber også de vil forklare mere i 2'eren, jeg synes bare allerede det var problematisk i 1'eren, for en der ikke havde læst bøgerne.

   Slet
 2. Jeg var ikke skuffet over filmen, selvom det ærgrede mig, at der manglede så mange detaljer fra universet, og at der var så mange pinlige scener, der faldt til jorden. Men jeg var fint underholdt, og castingen var jeg stort set enig i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det må åbenbart være svært at se når man sidder og laver film manuset.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig