onsdag den 9. oktober 2013

Doktor Z - Den mystiske bog anmeldelse

Den mystiske bog

Forfatter: Kasper Hoff
Serie: Doktor Z #6
Illustrator: Jan Solheim
Målgruppe: Børn
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Tjek også Gyldendals facebook side, med bøger for unge ud. Der kan du finde spændende bognyheder og indimellem har de også nogle konkurrencer hvor du kan vinde deres fine bøger.Viggo og Mylle skal skrive en boganmeldelse til skolen, men den bog de har valgt, er ikke helt normal. Historien forandrer sig hele tiden! Men hvordan kan det lade sig gøre? Og er forfatteren virkelig forsvundet ind i sin egen bog? Viggo og Mylle beslutter sig for at løse mysteriet. De får hjælp af Doktor Z og et par højst udsædvanlige læsebriller.


Hvor er det dog en sjov og meget fantasifuld historie, som bliver vækket til live af Jan Solheims fantastiske tegninger. Den perfekte opskrift på en eventyrlig god børnebøg.

Dog synes jeg ikke helt at historien står 100% alene, den føles meget tvungen i den retning forfatteren gerne vil have den i. Man kan jo selvfølgelig sige at det er en børnebog, så det er måske ikke så væsentligt. Men jeg er nu lidt af den holdning, at hvorfor skulle man lave noget dårligere bare fordi det er til børn?

Men jeg må sige at fantasifuldheden gør hele forskellen. Det er den her slags børnebog jeg selv elskede som barn. Noget med en masse aktion. Hvor man pludselig befandt sig i andre farvestrålende verdener. Med masser af ligeså farvestrålende personer og opdagelser. Denne udgave står i sørøvere og skattenes tegn.

Jeg er rigtig vild med historien. Om forfatteren der skriver sig ind i sine egne bøger. Det er jo en hel fantastisk skøn tanke.

Som børnebog fungerer den godt som letlæsningsbog, men den vil også være helt perfekt til oplæsningsbog. Billederne er med til at støtte historien hele vejen.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig