onsdag den 23. oktober 2013

I går udkom Dig og mig ved daggry...

.... og det fik jeg faktisk slet ikke skrevet, selvom jeg faktisk var til Gyldendals udgivelsesarrangement af bogen.

Her først om bogen, længere nede skriver jeg lidt om arrangementet
Da de hiver os op af Limfjorden, hænger vi stadig sammen. Jeg ved ikke, hvor lang tid vi har ligget i vandet, det er ikke til at sige, man mister ligesom tidsfornemmelsen. En uge. Måske to. Jeg ved det ikke. Retsmedicineren har også svært ved at sige det præcist. Han vil gerne have tilladelse til at fjerne håndjernene, det bliver han ved med at snakke om, det er skide besværligt at håndtere to lig, der hænger sammen på den måde.

Dig og mig ved daggry er den fatale kærlighedshistorie, som Louise aldrig fik fortalt. Før nu. Det er en historie om tilfældigheder, misforståelser,
 svigt og tilgivelse, og om at elske så vildt og meningsfyldt, at det er værd at dø for.

Bogen lyder helt fantastisk og alle dem der har læst den taler utrolig godt om den. Så Gyldendal har valgt at satse stort på bogen, så de har bl.a. fået en filminstruktør til at lave verdens fedeste bogtrailer:
Arrangementet var i Gyldendals gamle trykkeri. I øvrigt rigtig flotte lokaler som Gyldendal sidder i. Der ville jeg bestemt ikke have noget imod at arbejde. Heldigvis skulle jeg til jobsamtale i København også, så det var bare helt perfekt. Men en rigtig stressende dag.

Jeg glæder mig sindssygt meget til at læse bogen, når den dumper ind af min postkasse. Det lyder som en utrolig epic kærlighedshistorie samtidig med at der heldigvis er tænkt over moralen af selvmord.

Forfatterne (der er nemlig to) blev interviewet og læste op fra bogen. Det lyder som om de har haft et fantastisk samarbejde og at de fra starten har været enige om at der ikke var noget de havde skrevet der var helligt. Alt stod åbent for kritik.

Utrolig flot cover, med Aalborg broen i toppen og billedet af de to unge der drukner sammen.

Ellers hørte vi fra filminstruktøren og bogen set fra et undervisningssynspunkt.


SHARE:

5 kommentarer

 1. Den lyder virkelig interessant og måske også lidt ubehagelig (ud fra traileren). Vil glæde mig til at læse en anmeldelse på siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den virker meget hård, men jeg glæder mig til at komme i gang med at læse den og finde ud af hvad jeg synes.

   Slet
 2. Den er helt fantastisk frygtelig. Hjerteskærende og meget medrivende. Desværre også meget virkelighedstro. Skrivestilen er fremragende og måden forfatterne skildrer hændelserne på med skiftende synsvinkel, fortæller og sceneskift, gør det blot endnu mere virkelighedstro. Det bliver ikke en moralprædiken, men blot ord der lynhurtigt skaber tanker om etik og moral, hvilket jeg tror mine elever bliver glade for. De får selv lov at udtrykke deres forståelse af hovedpersonernes tanker, følelser, handlinger, liv og død. Jeg glæder mig meget til at give dem bogen i morgen. I forhold til eleverne, er det en genistreg at de ikke skal læse 50 sider før det bliver spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt sikkert en meget oplagt skolebog, fordi den handler så meget om forskellige moraler. Det jeg rigtig godt kan lide ved den er nemlig også at den som du siger ikke er en prædike, at det mere er noget man oplever som læser og selv danner sig sine tanker omkring.

   Slet
  2. Dine elever kan godt glæde sig. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig