søndag den 6. oktober 2013

Interview med Frederik Bøgh Bisgaard


Læs mere om Frederik på houseofbb.dk  

Hvad er vigtigst for dig i dine digte? (Rytme, sjælen mv.)Det vigtigste for mig, at formidle i mine digte, er autenciteten. Man skal kunne mærke de ægte følelser, gerne med et snert af dobbelthed, så man også fornemmer de underliggende tanker og følelser.

Hvor finder du din inspiration?
Inspirationen finder jeg i samfundet omkring mig. Vi har i mange år forsøgt at skjule alle ridserne i lakken, lappe og male over - men vi fjerner ikke problemet, derfor er min inspiration disse ridser. Jeg vil gerne rive de overfladiske lapperier af og vise de dybe moralske furer, vi så gerne vil slippe for at blive konfronteret med.

Hvad holder du mest af ved det at skrive digte?
Det er nok det terapeutiske ved poesien - jeg skriver rigtig meget af egoistiske grunde - det er den mest effektive måde at åbne op for sindet og læsse af. Derudover elsker jeg, at man med meget få midler og på få linjer, skal vække noget i læseren, som gør at de kigger ind i sig selv og reflekterer.

Hvornår startede du på at skrive digte?
Jeg startede i de helt tidlige teenageår. Det startede med fantasy-digte og interimistiske "hver anden linje SKAL rime"-digte.

Hvornår finder du tid til at skrive?
Med to små børn i hjemmet, er det svært at finde tid til at skrive så meget som det ofte kræver - men en støttende og tilgivende kone og en kop kaffe til de sene aftentimer, er guld værd når det gælder effektivitet.

Hvad gør du hvis ordene ikke helt vil det du gerne vil have dem til?
Hvis jeg har en klar fornemmelse af hvad det er for et budskab jeg vil have frem, men jeg ikke kan finde de rigtige ord, så har jeg rigtig svært ved at slippe det. Jeg forsøger tit at skrive den samme linje, flere gange i forskellige formuleringer, indtil jeg opnår den effekt, som jeg havde forestillet mig. Andre gange så rammer digtet aldrig plet og så må man jo bide i det sure æble og smide den idé ud, som ellers virkede så god.

Hvad er det ved digte som fascinerer dig?
Det må være digtenes evne til at røre mennesker - de korte sætninger og endda enkelte ord, kan få en enorm betydning. Det fascinerer mig også, at man har en helt genre der forsøger, at presse så meget betydning ned i så få ord som muligt, hvilket kan gøre digtlæsning meget intenst. Jeg syntes også at sproget, som alle forfattere elsker, kommer i fokus på en helt anden måde - pludselig er trykfordelingen essentiel og enkelte ord får nye betydninger, afhængigt af konteksten


5 favorit…

… Sted at læse? I lænestolen i stuen - god læsning kræver god komfort.
… Sted at skrive? Ved skrivebordet, indhyllet i papirer med skriblerier og med musik i øregangen.
… Bog? "Ondskab" af Jan Guillou
… Digtsamling? "Seeds on Hard Ground" af Tom Waits
… Forfatter? H.C. Andersen

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig