onsdag den 2. oktober 2013

Lola & retfærdighedens bog anmeldelse

Lola & retfærdighedens bog

Forfatter: Janne Hejgaard
Serie: Lola midt i verden #1
Genre: Fantasy/Realisme
Målgruppe: Børn/Unge
Udgiver: KlimTak til forfatter Janne Hejgaard for anmeldereksemplaret

Lola er lige vendt tilbage til Danmark efter syv år i Afrika. Hun er ved at indrette sit nye ­værelse, da hun finder en mystisk bog. Hun viser den til sin nye klassekammerat, Vik, og de to går i gang med at oversætte dens afrikanske tekst. Bogen er en trolddomsbog, mener de, og for at finde ud af, om det er rigtigt, beslutter de at afprøve en af trylleformularerne.

Det skulle de aldrig have gjort. Eller skulle de? Lola er bange og fuld af tvivl, og hun får det ikke bedre, når hun husker på den ulykke, der skete med en af hendes venner, mens hun boede i Afrika. Var det også hendes skyld? Ligesom alt det med Camilla og Soffi...
Lola er en frisk pige, der ser på Danmark med nye øjne, efter syv år i Afrika. Vi følger den omvæltning det er for hende, pludselig at være i et nyt land og skulle finde nye venner. Samtidig med alt dette sker der overnaturlige ting.

Der er mange store temaer i bogen, som er hverdag for folkeskolens unge. Temaerne er bl.a. unge med problemer derhjemme, mobning, forskelligheder og misundelse.

Forfatteren har et rigtig godt indblik i mennesker. Lola og retfærdighedens bog  var spændende og til tider ret sjovt. Især samtalerne mellem Vik og Lola.

Jeg elsker at vi følger Camilla, som er den "onde"/"lede" modstander. Vi ser nemlig også en sympatisk side af hende, som jeg godt kan lide. Men hun er omvendt også utrolig irriterende.

Et lille minus for mit vedkommende er at jeg havde forventet mere overnaturligt. Jeg havde håber på mere overnaturligt. Det er meget minimalt hvad der er i bogen, og det der er bliver beskrevet så man kan tolke det realistisk i stedet for. I rigtig Vik facon.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig