mandag den 11. november 2013

Bogforum 2013Har du været til bogforum? Så har du hørt navnet Yahya Hassan. Som er årets helt store navn! Hvis ikke du har hørt eller set navnet nogen steder på årets bogforum, så har du været i en san lykkerus af bøger - og hvem kan i virkeligheden bebrejde dig det. Bogforum var fyldt med skønnebøger og syndige tilbud. Som kan få enhver robust sparre til at falde i.

Bogforum var meget anderledes i år for mig, end det var sidste år. Jeg troede jeg kunne nå mere end jeg gjorde. Den hel store forskel er at jeg begynder at kende flere og flere skønne bogmennesker, så bogforum handlere nu mere om at møde og kramme dem man ikke har set i lang tid. Og det er helt fantastisk. Men jeg kan så konstatere at to dage ikke er nok. Ikke hvis man også vil se nogle flere forfatterinterviews.

Bogforum programmet var ikke det bedste for de unge. Men for mig var det så svært, for jeg ville ønske jeg var flere steder på en gang. Og jeg ved godt alle siger at Bogfourm i Bella Centeret ikke har den samme charme som Bogforum i Forum. Men det kan jeg stadig ikke se. Nu har jeg været afsted 2 gange hver sted og jeg er helt klart mest fan af Bogforum i Bella Centeret. Selvom jeg godt ved det ikke er så litterært at sige, men jeg elsker bare at få lov til at se bøgerne, i stedet for rygge på rygge af mennesker.


Fredag & Lørdag

Fredag kom vi trissen over fra Jylland omkring kl. 13.00 og jeg startede med af møde nogle fantastiske HUF'er som jeg var på skriveferie med sidste år. Den første dag kom jeg tilbage på hotellet med 26 bøger. Puha.. godt hotellet var lige i nærheden. De er godt nok tunge. Jeg har ikke lige umiddelbart planer om at vise jer bøgerne jeg har fået med hjem, for blandt dem er en del julegaver som jeg ikke har lyst til bliver afsløret på forhånd.

Jeg har den der familie som er rene genier. "Du har været på bogforum.. hehe..." "øh.. jaa...?" "Hvilke kendte danskere var der så i år?" Og så kan man jo godt regne ud hvor det bære hen af. Så ikke engang bloggen er sikker for julegavesnageri.


Men jeg kan vise jer denne skønne bog, jeg har fået af Nanna Foss, som jeg fulgtes med noget af dagen fredag, sammen med Nanna fra HUF. Det er nemlig hendes første novelle på print. Til næste år udkommer hun med to ungdomsbøger hos forlaget Tellerup. Det bliver stort! For de er bare enormt gode!! Men jeg fik en lille personlig hilsen som jeg er utrolig glad for. Det er lidt sejere når man får signeringer af forfattere man kender i forvejen.

Signeringer elsker jeg. Sorry højere litterære folk. Men jeg synes bare bogen bliver så meget mere værd ved at have en forfattersignatur foran i bogen. Jeg kom hjem med 12 stk. i år. Hvor de 7 er til mig selv. Deriblandt Chris Carter, Michael Dobbs og Timm Vladimir.


Wonderbook standen var virkelig godt besøgt alle dage, men jeg synes også det er sådan en genial opfindelse. Jeg har før anmeldt Book of Spells her på bloggen og får snart Walking with Dinosaurs med posten til anmeldelse, så der kommer en længere forklaring af spillet og funktionen af Wonderbook.

Men ganske kort så er Wonderbook en ny teknologi (augmented reality hedder det), hvor man blander virkelighed med den computergenerede verden. (virtual reality). Lidt på samme måde som de gør med film, bare uden en kæmpe blåskærm i din stue.
Om lørdagen hastede vi omkring la glace. Min forlovede og jeg havde aftalt at næste gang vi var i København sammen så skulle vi altså ind og prøve sportskagen. Og det gik super stærkt for vi skulle jo skynde os tilbage til bogforum. Hold da op hvor var det en skøn kage, men jeg kunne ikke spise mere end halvdelen. For hold op et stort stykke, og så har jeg jo ikke den største sukkertand.
Vi hastede tilbage til Bogforum igen, hvor jeg mødte med endnu en huffer og betalæser, Nadia. Det var desværre alt for kort tid, for lige pludselig var det tid til at se Michael Dobbs, fascinerende menneske, på Gyldendalsstand. Jeg prøvede også lige at spotte min kontaktperson fra Gyldendal igen igen, men der var stadig ikke lige noget held. Så herefter var det snuden hjemad. Jylland føltes langt væk på det tidspunkt.Næste år bliver jeg simpelthen nødt til at blive der alle dage. For selvom man har forberedt sig hjemmefra, så er der lige tusinde af andre ting at give sig til lige pludselig når man er derovre.

Jeg nåede at se omkring 5 1/2 forfatter foredrag. Og det er indrømmet alt for lidt. For disse foredrag er simpelthen så fantastiske muligheder for at opleve forfatteren, og virkelig få et anderledes indtryk af deres bøger. Som regel giver de et meget bedre indtryk og lysten til at læse deres bøger. Bogforum er fyldt med interessante og spændende mennesker. Og det er simpelthen en fornøjelse at være i rum med så mange bogmennesker på en gang.

Det kan godt være jeg ikke er bliver så populær når jeg siger det her, men jeg synes sagtens at Danmark kan klare et bogforum mere om året. Nu ved jeg godt vi har fantasybogmessen og krimimessen, men det er nu alligevel ikke helt det samme. Bogforum er alle genre, og der er plads til alle, og det er det der gør det så fantastisk. Man kan selvfølgelig være bange for at forlagene måske så deler deres program op, men jeg tror nu sagtens de kan komme frem med meget mere. Det må være frygteligt for forlagene at vælge faktisk. Jeg synes der er masser og jeg sender en masse positive tanker i den retning og håber at det engang bliver til noget.
SHARE:

11 kommentarer

 1. Åh det lyder til, du havde nogle skønne dage! Fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg helt sikkert. Skønne, skønne dage. Dejligt at det også lykkes for dig at komme afsted.

   Slet
 2. Det er altså også svært at nå alt det, man gerne vil, der er jo så utrolig mange ting, man gerne vil se! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja alt for mange kloge hoveder samlet på et sted. Der er jo grænser for hvor meget man kan nå at suge til sig. :0)

   Slet
 3. Tusind tak for en rigtig hyggelig fredag :) Det ser ud som om du havde en vild (og tung) weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Det var super hyggeligt! Og der er bare langt til marts ligenu synes jeg. Du har ikke lige planer om at komme til Jylland inden vel? :0)

   Slet
  2. Ja, der er lidt længe til marts :-( Tre en halv måned! Jeg kommer desværre ikke lige forbi Jylland inden. Men måske til sommer, hvis vi skal på jysk højskole sammen? :-D

   Slet
 4. Det lyder som om du har haft nogle gode dage. Vi nåede som sagt heller alt det vi gerne ville, men så nød vi det til gengæld lidt mere, når vi ikke behøvede løbe fra det ene sted til det andet :) Sikke mange bøger du fik med hjem. Glæder mig til at se flere af dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan også godt være alt for panisk. Så næste år der må jeg have den strategi.

   Slet
 5. Jeg nåede ikke, at høre så mange forfattere, men var der mest for at gå og snuse. Næste år vil jeg bestemt prøve, at klemme nogle interviews ind!
  Og kan det passe, at det var dig der sagde hej ved Lindhart og Ringhof? :D Jeg blev lidt overrasket da jeg lige have smugkøbt en julegave til min mor (som også var der inde) ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det. :0) Håber du fik sneget dig væk inden din mor opdagede noget. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig