tirsdag den 24. december 2013

A Christmas Carol juleanmeldelse

A Christmas Carol

Forfatter: Charles Dickens
Genre: Klassikker
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Penguin Classics


Bogens udgave indeholder flere af Dickens julehistorier, men i denne anmeldelse har jeg valgt kun at fokusere på A Christmas Carol.

Cruel miser Ebeneezer Scrooge has never met a shilling he doesn’t like...and hardly a man he does. And he hates Christmas most of all. When Scrooge is visited by his old partner, Jacob Marley, and the ghosts of Christmas Past, Christmas Present, and Christmas Yet to Come, he learns eternal lessons of charity, kindness, and goodwill. Experience a true Victorian Christmas!


A Christmas Carol (på dansk Et juleeventyr) er jo indbegrebet af jul. Faktisk er der dem der siger at Dickens var med til at skabe julen som vi kender den i dag med A Christmas Carol. For mig er Dickens A Christmas Carol virkelig indbegrebet af jul. Hovedsageligt er det fordi at historien har fuldt mig i hvert evigt eneste jul. Om det så er fra Disneys Joakim von And/Scroge udgave eller den amerikanske filmklassiker A Wonderful Life, så har historien fuldt mig i alverdens afskygninger.

Efter at jeg nu for første gang har læst historien så er det lidt som om alle de andre udgaver blegner i forhold til Dickens egne ord. Dickens var uden tvivl en fantastisk forfatter. A Christmas Carol er skrevet helt magisk og eventyrligt, at det er nærmest umuligt ikke at leve sig ind i historien.

A Christmas Carol er en bog som jeg synes man skal tage sig tid til at læse og nyde. At føle og lade sig blive forført af. Det er ikke en bog som jeg synes man kan læse på farten. Jeg synes i hvert fald den fortjener at man fordyber sig i ordene og stemningen.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg læser A Christmas Carol. Det kan være at jeg ikke får set de mange filmatiserede udgaver af den, men hvad gør det når man får endnu mere ud af historien ved at læse den.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Absolut en af mine juleklassikere - men det plejer dog at være i den hyggelige Muppets-udgave, som jeg altid ser den 23. december. Kan være jeg snart skal genlæse den originale udgave :-)

  Rigtig glædelig jul!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at der er så mange udgaver af den, at man kan vælge efter hvilket humør man er i.
   Rigtig god jul til dig også. :0)

   Slet
 2. Åh, den er så god. Synes det har været rigtig godt at følge med i dine jule-anmeldelser, for lige at få et overblik over de forskellige julebøger. Ærgerligt at julestemningen har været så lav i de resterende bøger. Det er åbenbart bare svært at indfange den rette stemning, som kan trænge igennem siderne til læseren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at høre du synes om mine juleanmeldelser. Det har i hvert fald været helt vildt hyggeligt at lave dem. :0) Jeg tror måske lidt at de holder igen med for meget julestemning i bøgerne, fordi at man så også vil kunne læse dem på andre tidspunkter af året. Men hvis der står det er en julebog, så læser jeg den ikke selv på andre tidspunkter.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig