tirsdag den 3. december 2013

Elverskud anmeldelse

Elverskud


Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Genre: Fantasy
Målgruppe: YA
Udgiver: Forlaget Alvilda


Dette er et anmeldereksemplaret, men meningerne er mine egne.Birke og hendes to søstre danser en gang om måneden for byens borgere. Ikke af lyst, men for at overleve. De er af elverblod. De har det fra deres mor, der forelskede sig i et menneske og døde under fødslen. Siden da har deres far gjort alt for at give dem et så almindeligt liv som muligt. Men helt almindelig bliver man aldrig, når man er gennemsigtig i ryggen og med et forkert blik kan drive en fyr til vanvid ... Skæbnedans er første bog i trilogien Elverskud.


Jeg har set frem til at læse Elverskud i noget tid nu, for jeg har faktisk kun hørt gode ting om den. På trods af det, så havde jeg ikke troet at jeg ville blive SÅ glad for den som jeg gjorde.

Først og fremmest er jeg dybt jaloux over hvor let Nicole Boyle Rødtnes får historien til at flyde, og hendes metaforer får en wonnabe forfatter som mig til at tabe munden. For de er så naturlige og så billedrige på samme tid at det er så fornøjeligt at læse. Ja, jeg har faktisk siddet og skrevet nogenaf dem ned fordi jeg gerne vil gemme dem og læse dem igen senere. For de er så fine. Samtidig så er jeg igennem hele følelsesregisteret når jeg læser Elverskud. Det er virkelig skønt! Og ikke mindst imponerende, det er ikke alle forfattere der formår at når helt derind hvor følelserne bare får fritspil.

ENDELIG noget ordentligt danske YA litteratur. Det er så fedt at vide at vi også kan i Danmark. Det giver mig en smule håb for fremtiden. At vi selv kan komme med noget, for seriøst så tror jeg ikke oversættelserne giver så meget, fordi unge i dag er så fantastiske til engelsk at de hellere vil læse den originalt. Det er altså også noget andet at læse på originalsprog end sådan en oversættelse nogen gange. Så jeg er dybt taknemmelig for at Nicole Boyle Rødtnes er så iderig og produktiv.

Jeg elsker, elsker, elsker også at den bygger på danske sagn om danske elevere. Jeg kan næsten ikke vente med at få fingre i 2'eren. :0)Er Elverskud noget for dig?
Tryk på ikonet og du kommer direkte til bogen.
  
SHARE:

3 kommentarer

 1. Har også selv læst "Elverskud" og syntes at det er en fremdragende bog. Måske er det fordi at jeg har et ekstremt svagt punkt for de danske sagn og nyder at læse noget om dem. Men bogen var i hvert fald en nydelse, som jeg uheldigvist kom til at sluge alt for hurtigt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er ikke så lang, det er næsten det eneste minus. Ville meget gerne have mere af den historie og flere af de danske sagn. Jeg er også ret fan af de danske sagn. Det er så unik dansk, det kan jeg godt lide.

   Slet
 2. Får helt lyst til at prøve denne serie :-)

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig