torsdag den 2. januar 2014

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark anmeldelseI filmen 'Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark' er hobbitten Bilbo langvejs hjemmefra. Hans trygge rammer i Shire ligger milevis bagude, og han er omgivet af personer, han knap nok kender - troldmanden Gandalf og 13 dværge ført an af Thorin.

Bilbo er på en farefuld mission med målet at tilbageerobre det fortabte dværgekongerige Erebor. Følget har allerede gennemgået mange strabadser, men må fortsætte deres færd mod øst, hvor de både møder formskifteren Beorn, de farlige skovelvere og kæmpe-edderkopperne fra Mirkwood.Der var engang en enkelt bog, der blev til to film, så blev den pludselig til tre film, og det var godt!!!!! :0)

Jeg har hørt mange have en negativ holdning omkring lige præcis det og mener at det bliver gjort fordi man så kan tjene endnu flere penge. Måske er jeg en smule naiv her, for jeg føler virkelig at Peter Jackson elsker Hobbitten og Ringenes Herre så meget at hans passion og drivkraft stråler ud af hans film. Måske er det fordi jeg har fulgt Peter Jackson og filmholdets vlogs og kan se den passion, som jeg kan genkende fra mig selv, for Tolkiens vidunderlige univers. (Dermed sagt så sidder der helt sikkert masser af pengemænd bagved dem og gnider sig i hænderne) Jeg tror de her film betyder meget mere for Peter Jackson end penge, jeg tror det er hele hans liv og sjæl i de her film. Tolkien kan snart ikke nævnes uden man også tænker Peter Jackson og det er virkelig med rette. Han har skabt magi da han lavede Tolkiens univers visuelt. Jeg nægter at tro nogen kunne gøre det bedre og jeg er ham evigt taknemmeligt.

Jeg har hørt alt mulige historier om at Peter Jackson ændre historien efter hans hoved. Men det er altså ikke helt rigtigt. Ja han tager helt sikkert mange kreative friheder men han gør virkelig et kæmpe arbejde for at komme ind under huden på Tolkiens verden og ænder kun det der er i tråd med Tolkiens egen fortælling. Og det er derfor det fungerer. Det er derfor filmene er magiske og ikke forvirrende brudstykker.

Grunden til det blev en triologi afslørede Peter Jackson til et comic-con: Den ekstra film ville bygge på, 125 sider af The Lord of the Rings efternotater, som relaterer til hele universet. Det Gandalf blandt andet gør (jeg ved godt det er meget lidt konkret sagt, men jeg vil helst ikke spoile noget) i filmen, er også det han gør i bogen, vi følger ham bare ikke, men derfor sker det alligevel.

Jeg kan snakke meget om det her kan jeg mærke. :0) Jeg må hellere videre med den egentlige anmeldelse.Den her film var intens, den var storslået, den var enestående, den var magisk og den var sjov og jeg elsker den så højt. Det her er den type historie hvor jeg altid vil give historien højeste ratings for jeg synes det er den bedste slags fantasy der findes. Nej, faktisk den bedste historie der findes. Tolkiens univers ligger så tæt på mit hjerte, at jeg har meget svært ved at se filmen for alle de lyserøde hjerter der danser foran mine øjne når jeg ser den. Nogle gange føler jeg, at hvis ikke jeg skulle lave andet, så kunne jeg sidde og se alle Ringenes Herre og Hobbitten på repeat resten af livet, uden at blive det mindste træt af dem. Jep, nu ved i hvad i har med at gøre her. :0)

Jeg er endnu ikke blevet så nørdet at jeg vil begynde at lære elversprog. :0) Endnu i hvert fald! :0) Man skal aldrig sige aldrig. Selvom jeg vil nu hellere se filmen end at lære et sprog, så det giver nok sig selv.

 


Flere gange under filmen, som i øvrigt kun virkede til at være 20 minutter lang, havde jeg lyst til at trykke pause så jeg lige kunne indprente de overdådige scener i mit hoved. Dragen var på alle måder en rigtig drage - ikke en af de der dårlige forsøg på at skabe en anderledes drage eller nogle af de fimsede drager man ser rundt omkring. Nej, den var virkelig lavet godt.

Hvis jeg virkelig skal finde et minus. Så er det jo at Aragorn ikke er med. Han er jo med i bogen, så hvorfor er han ikke med i filmen. Helt ærligt!

Legolas er til gengæld med og det har jeg det rigtig godt med. Bort set fra en detalje. Man kan godt se at han er blevet ældre. Jeg synes lidt han virkede som en helt anden person end han var i Ringenes Herre. Det synes jeg var lidt synd.


Det er nok ikke overraskende at jeg til gengæld var stor fan af en vis ass-kicking elver.

Jamen jeg kunne blive ved med at snakke om den her film. I virkeligheden behøver jeg kun sige en ting:

Hvis ikke du endnu ikke har set den, så SKYND dig, den går stadig!
(Og tag gerne mig med. ;0))

SHARE:

8 kommentarer

 1. God info der i første halvdel!!
  Synes selv filmen var fantastisk :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke, de er så gennemførte. Og glad for at du synes det er god info og ikke bare mig der bladre løs. ;0)

   Slet
 2. jeg er helt enig i dit Peter Jackson perspektiv, og jeg elsker virkelig også Tolkiens univers - både bøger og film, filmene kunne også køre på repeat herhjemme ved mig! Jeg har endnu ikke set filmen, skulle have set den den 14 - men så gik jeg i fødsel (hvilket absolut var bedre!) Så du filmen i 3D? Den første så jeg i 2D for at den skulle passe mere sammen med Ringenes Herre filmene, men kan ikke helt beslutte mig denne gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg så den godt nok i 3d, men jeg synes ikke det gør nogen forskel. Det er i hvert fald ikke noget der gav mig noget ekstra.
   Haha... ja kan godt se at du lige der havde en ret god undskyldning, for ikke at se Hobbitten. :0) Håber du får tid til at se den, selvom der virkelig er meget med sådan en lille ny, og tillykke for resten. :0)

   Slet
 3. Filmen var virkelig god - langt bedre end den første film i denne trilogi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu også stor forkærlighed for den første film. Med alle dværgene der strømmer ind i mit hjerte og det med troldene har altid været et favoritøjeblik i bogen. :0)

   Slet
 4. Hvis man ikke har læst Hobbitten og ikke har set film nr 1. (Men set ringenes herre, alle tre) kan man så få noget ud af at se Hobbitten 2?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hobbitten 1 og Hobbitten 2 er sådan set sammenhængende, men derfor vil jeg nu godt mene at du kan se Hobbitten 2 for sig selv - i hvert fald hvis du lige læser et kort referat om hvad der er sket i den første film. :0) Jeg vil som udgangspunkt dog altid anbefale at man ser dem i den rigtige rækkefølge. :0)
   At du har set Ringenes Herre giver dig kun et indblik i verden og nogle af personerne, men da Hobbitten er en prequel så har den en helt separat handling, med enkelte referencer.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig