fredag den 7. marts 2014

Austenland anmeldelse



Austenland


Forfatter: Shannon Hale
Serie: Austenland #1
Genre: Romance, realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Bloomsbury















Jane Hayes is a seemingly normal young New Yorker, but she has a secret. Her obsession with Mr. Darcy, as played by Colin Firth in the BBC adaptation of Pride and Prejudice, is ruining her love life: no real man can compare. But when a wealthy relative bequeaths her a trip to an English resort catering to Austen-crazed women, Jane's fantasies of meeting the perfect Regency-era gentleman suddenly become realer than she ever could have imagined.

Decked out in empire-waist gowns, Jane struggles to master Regency etiquette and flirts with gardeners and gentlemen;or maybe even, she suspects, with the actors who are playing them. It's all a game, Jane knows. And yet the longer she stays, the more her insecurities seem to fall away, and the more she wonders: Is she about to kick the Austen obsession for good, or could all her dreams actually culminate in a Mr. Darcy of her own




Austenland. Hvad kan jeg sige? Jeg elsker den bog! Jeg synes det er så genialt fundet på og selvom jeg ville ønske at forfatteren havde taget et par andre valg her og der, så var jeg bare enormt godt underholdt. Austenland, er virkelig god underholdning. Især for en Jane Austen fan, som mig selv.

Selvom bogen i princippet laver grin med Jane Austens verden, så er der også en eller anden form for respekt at spore. Det elsker jeg. Ellers så tror jeg ikke jeg ville have været så begejstret, hvis ikke der havde været det. Men Shannon Hale balancere virkelig på noget af en tynd line hele vejen igennem bogen. Man har en eller anden følelse af at hvis der bliver trådt bare lidt ved siden af så vælter hele cirkuset. Men forfatteren holder bogen oppe på linen hele vejen, med de obligatoriske "tæt på" sekvenser. Så Austenland er hverken for seriøs eller for plat, den er faktisk som den skal være.

Austenland spiller på tematikken omkring det, at leve i fiktionsverden fremfor den virkelige verden. Hvilket jeg synes er uhyre interessant for nogle gange så bliver bøger så virkelige at man bliver helt fanget af deres verden, og efter endt læsning tager man små stykker af den verden og gemmer i sin egen. Det er sådan jeg selv føler det, når jeg læser en fantastisk bog. Hovedpersonen i Austenland, Jane, må virkelige siges at have taget mange brudstykker med fra Jane Austens Pride and Prejudice. Hun har blandt andet spejlet alle sine kæreste forhold i Mr. Darcy…. Og det siger jo sig selv at det vil jo aldrig ende godt. 

Bogens hovedhandling er opdelt af små historier om Janes tidligere dates eller kærester. Egentlig fungerede de rigtig fint, og jeg læste dem også med stor humor, men egentlig dræber de flowet lige en bitte smule. Hvilket jo selvfølgelig er ærgerligt. Omvendt så tror jeg de tjener det formål at hive læserne ud af den fiktive-fiktionsverden, som Austenland er og understøtter derfor hele tematikken. 

Jeg var virkelig meget begejstret for Austenland, og jeg håber hun skriver mange flere i den serie. Det hepper min humor i hvert fald på.
SHARE:

4 kommentarer

  1. Det er virkelig en rigtig sød og letlæst bog! Har du set filmen? Den er lidt over-the-top, men omvendt virkelig hyggelig og god!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg kunne slet ikke lide filmen. Den var alt, alt for meget over-the-top efter min smag.

      Slet
  2. Lyder som en virkelig sjov bog. Måske det var noget for mig, der ikke kan få nok af Pride and Prejudice :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror virkelig du vil synes om den så. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig