torsdag den 8. maj 2014

A Courious Invitation

A Curious Invitation: The Forty Greatest Parties in Literature

Forfatter: Suzette Field
Genre: Fagbog
Målgruppe: VoksneSince ancient times human beings have gathered together for social purposes. And since not very long after that writers have written about these occasions. The party is a useful literary device, not only for social comment and satire, but as an occasion where characters can meet, fall in love, fall out or even get murdered. A Curious Invitation features forty of the greatest fictional festivities. Some of these parties are depictions of real events, like the Duchess of Richmond’s Ball on the eve of battle with Napoleon in Thackeray’s Vanity Fair; others draw on the author’s experience of the society they lived in, such as Lady Metroland’s party in Evelyn Waugh’s Vile Bodies; while yet others come straight from the writer’s bizarre imagination, like Douglas Adams’ flying party above an unknown planet from ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’. Suzette Field offers you the chance to gatecrash these parties, spanning most of the history of human civilization, seen through the eyes of the world’s greatest writers.


Jeg faldt pladask for bogen, fordi jeg synes den lød helt fantastisk og så er den samtidig utrolig visuelt smuk. Så jeg kunne ikke vente med at få fingre i bogen.

Jeg havde håbet at bogen bød på mere en bare ren referring af store litterærer værkers fester. Men det er faktisk bare det. Jeg havde håbet det fordi at bogens forfatter, Suzette Field også er partyplanner, og det kunne have været fantastisk at høre om et nutidigt præg på disse fester. Eller sågar direkte inspiration. I stedet for bare at få gengivet tekster som jeg kunne have læst i de originale værker. Men hvor kunne det have været fantastisk med inspiration til tekst til invitationer mv. Måske er det bare fordi jeg selv er i gang med at planlægge mit bryllup, at jeg savner det. Jeg føler ikke 'a curious invitation' giver mig noget nyt. Jeg fik utrolig meget lyst til at læse Ringenes Herre igen og kigge nærmere på de andre litterære værker som er nævnt i bogen. Men det var umiddelbart ikke lige, der var meningen, at jeg skulle inspireres til.

Som opslagsværk fungerer 'a curious invitation' upåklageligt. Den referere på smukkeste vis de store og bemærkelsesværdige fester i litteraturen. Der er alt ligefra fest på Mansfield Park, til Bilbos 111 års fødselsdag. Når man læser dem alle i træk, som jeg har gjort, så bliver kontrasten mellem disse fester og værker tydeligere, og jeg nød derfor at kunne værdsætte det unikke i hvert værk.

Det er helt sikkert ikke en bog man behøver læse fra ende til anden, men som man kan kigge og læse lidt i engang imellem.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Ah, jeg har endnu ikke læst denne smukke bog, men jeg havde faktisk også forventet, den var mere analyserende frem for bare referende, som du siger. Det bliver jo netop mere et opslagsværk på den måde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er rigtig ærgerligt, der er kun et lille afsnit omkring legacy, men det har bare også referende undertoner desværre. :0( Kunne ellers have været en fantastisk bog..

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig