tirsdag den 17. juni 2014

Den mystiske kiste

 
Den mystiske kiste

Forfatter: Karina Palm
Genre: Skattejagt
Udgiver: Mellemgaard

 
Tak til forfatteren og Mellemgaard for anmeldereksemplaret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familien Jensen er ellers en ganske almindelig forstadsfamilie. Så da de en mørk og kold oktoberaften får besøg af den rare gamle Rosie, havde de aldrig i deres vildeste fantasi forestillet sig, det ville blive starten på et eventyr, der flere måneder senere ville slutte under Caribiens sol. For Rosie har arvet en flot udskåret kiste fyldt med smykker og ædelsten, og hun vil gerne vide mere om den. Far Ole og mor Ann er arkæologer, og da de først bliver grebet af kistens mysterier, varer det ikke længe, før begejstringen breder sig. Det lader nemlig til, at kisten indeholder ledetråde til en endnu større guldskat. Men Rosie og familien Jensen er ikke de eneste, der er på sporet af den. Og deres ukendte modstandere er villige til at gå endog meget langt for at få fingre i rigdommene…
 
 
Karina Palm virker til at have en stor lyst til at fortælle gode historier, og det er også lysten som stråler igennem og gør at man bliver underholdt i nogen grad. Der er nemlig rigtig mange problemer i forhold til hendes sprog og de tekniske ting.

Mine hovedproblemer med sproget var at det var utrolig livløs og så er der bare så mange grundlæggende fejl, at jeg kan være helt nervøs for om Karina Palm nogensinde har åbnet eller studeret andre bøger.

Bogen indeholder blandt andet for meget snik-snak - som det kaldes i skrivekredse. Der er alt for meget ligegyldig ubrugelig tekst (snik-snak), der gør at flowet bliver fuldstændig dræbt. Dialogerne er ikke levende, og virker ofte meget tvunget, og det gør også at karakterne heller ikke er særlig levende.

Jeg læste i pressemeddelelsen at hovedpersonen i bogen mere er forældrene end børnene, og det gjorde mig en smule nervøs. For hvis du skriver til børn så skal de kunne relatere til det de læser. Efter jeg har læst 'Den mystiske kiste', så tror jeg ærlig talt ikke at børn vil få så meget ud af den her bog. Jeg tror man skal op og have fat i de unge, men så tror jeg måske de står lidt af på den barnlige tone. Så det er med god grund at man som standard vurderer bøgers målgruppe ud fra hovedpersonernes alder.

Jeg synes også hendes tegninger trækker oplevelsen ned må jeg sige. Hvis ikke man er illustrator, grafiker eller bare har et sindssygt talent for at tegne, så skal man holde sig væk for at illustrere bøger. Det er helt igennem min professionelle holdning.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig