mandag den 30. juni 2014

Liv efter liv anmeldelse

Liv efter liv

Forfatter: Kate Atkinson
Originalsprog: Engelsk - Life after life
Målgruppe: Voksne
Genre: Historisk
Udgiver: Gads forlag


Tak til cdon og Gads forlag for anmeldereksemplaret
På en kold vinteraften i 1910 fødes Ursula Todd – men hun dør, inden hun har taget sin første vejrtrækning. På den samme kolde, snefyldte aften fødes Ursula Todd, sætter i et livskraftigt hyl og indleder et liv, som vil blive mildest talt usædvanligt. For mens hun vokser op, så dør hun også gentagne gange på mange forskellige måder. Det er tydeligt, at historien (og Kate Atkinson) har planer med hende: på Ursulas skuldre hviler intet mindre end civilisationens skæbne.
Kate Atkinson tager sin læser med på en svimlende og opfindsom litterær rejse, hvorunder hun, som altid, videregiver budskabet om, at der selv i livets mørkeste øjeblikke findes glimt af lys.'Liv efter liv' er vinder af Goodreads Choice Awards 2013 og modtager af Costa-prisen for bedste roman 2013 - og med rette. For det er en helt utrolig fascinerende, fantastisk bog.

Hvis du elsker smukke og gennemtænkte, ja ligefrem geniale bøger, så er det her bogen for dig.

'Liv efter liv' er en genial unik perle, og jeg havde lyst til at læse den igen, lige efter jeg havde lagt bogen, og sådan har jeg det kun yderst sjældent - jeg føler at hvis jeg læser den igen så vil jeg opdage noget nyt som jeg ikke fangede første gang.

Det der er med 'liv efter liv', er at den indeholder utrolig mange lag. Lag af tid og lag af valg man tager og de konsekvenser det får. Den minder mig faktisk om de der choose-your-own-adventure bøger, bare meget mere avanceret, kontrolleret og tusinde gange mere gennemtænkt.

Jeg har altid været dybt fascineret over den betydning som ligger i tid og de valg vi fortager os - og dens konsekvenser. Derfor har jeg faktisk læst mange af de der choose-your-own-adventure bøger, og jeg er blevet skuffet hver gang, fordi jeg synes de manglede alt det som 'liv efter liv' har og gør så fint. Så derfor ramte den her bog bare 100% plet hos mig, og det var bare endnu et kæmpe plus for mig at det var en historisk roman også.

Jeg elsker historiske romaner fordi jeg synes de er så tankevækkende, og fordi jeg synes det er interessant at læse om effekterne af de valg vi tager. 'Liv efter liv' er det x 10, fordi Kate Atkinson har taget stilling og gennemtænkt alle de uendelige muligheder, og det synes jeg er vildt imponerende.

Men fordi der er så mange lag så er 'liv efter liv' den type bog der er bedste at læse når man har god tid til fordybelse. For det er bestemt ikke nogen let-læselige bog. Man skal ofte holde tungen lige i munden, og det er ikke alle der har den tålmodighed når det kommer til bøger. Det tog også mig lidt tid at komme igennem den, fordi at jeg synes den var svær at fordybe sig i, i hverdagen. I weekenden til gengæld blev den nydt fuldt ud. Jeg blev færdig med den i går og jeg savner den allerede i dag, og håber meget på at rygterne om en efterfølger er sande. I mellemtiden er jeg ved at kigge forelsket på hendes andre bøger.

'Liv efter liv' er kort fortalt et fascinerende og smukt bekendtskab, som jeg synes I skulle tage og se nærmere på.Hvis bogen er noget for dig, så kan du finde den til 23% rabat på cdon lige nu.


Psst I dag er også sidste dag hvor cdon-rabatkoden virker
SHARE:

4 kommentarer

 1. Åh, sikke en fin anmeldelse! Jeg læste også lige bogen færdig i sidste uge, og går stadig og summer over hvordan man skriver en ordentlig anmeldelse af sådan en speciel og fin bog :-)
  Jeg havde slet ikke hørt noget om en 2'er men det ville da være så fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan jeg faktisk godt følge dig i, det er en af den slags bøger man slet ikke føler man kan do justice . :0) Ja det kunne være helt fantastisk med en 2'er - jeg krydser fingre.

   Slet
 2. Jeg får virkelig bare mere og mere lyst til at læse den! Den lyder virkelig spændende, og samtidig lyder den meget speciel på den virkelig fede måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den helt sikkert også, så jeg kan virkelig anbefale den. Den er også meget spændende, men mere på den fascinerende måde... ikke så meget på den krimi-agtige måde. Så jeg håber du læser den på et tidspunkt for jeg er spændt på at høre hvad du synes om den.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig