tirsdag den 15. juli 2014

Min mands hemmelighed

Min mands hemmelighed

Forfatter: Liane Moriaty
Original sprog: Engelsk, My husband's secret
Genre: Realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens Forlag
Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret


Min mands hemmelighed har fået en fantastisk succes i udlandet, og på Amazon står læsere i kø for at rose Liane Moriartys seneste bog.
Cecilia Fitzpatrick lever et pletfrit, borgerligt husmoder liv med sine børn, sin mand og deres hjem som det helt centrale nøglepunkt. Det hele er velorganiseret, de tre døtre er glade og trives, og Cecilia er tilfreds med sit liv. Hendes mand rejser en del i forbindelse med si tarbejde, og under en af hans forretningsrejser finder Cecilia et brev fra ham, som kun må åbnes i tilfælde af hans død. På den ene side ved hun, at hun ikke bør åbne det, mens hun på den anden er ved at sprænges af nysgerrighed. Så hun åbner det - og alt, hvad hun hidtil har troet på, kollapser.


Jeg elsker den her type bøger, så utrolig intelligent samtidig med at det er en underholdende pageturner. Jeg kunne slet ikke slippe den igen.

I bogen følger vi tre forskellige familier, der har hver deres problemer at slås med. Personerne vi følger er så forskellige men samtidig lige interessante - at de automatisk driver historien ind i en flot og smuk helhed. Bogens tema er hemmelighed og kærlighed - begge dele får vi serveret i store skønne mængder.  

Min mands hemmelighed var en lille smule forudsigelig, når man begynder at tænke over hvordan de tre familier er forbundet. Men i det her tilfælde der gjorde det så absolut ingenting. Faktisk er jeg kun glad for at bogen gik derhen hvor jeg troede den ville. Forfatteren har ikke været bange for at gå hele vejen. Ved at gøre det har hun formået at stå tilbage med et stort men ikke problemfrit budskab, som jeg samtidig fandt meget skræmmende.

Bogen bearbejdes stadig hos mig - særligt er der en konklusion på en af de tre familiers historie som jeg ikke helt ved hvad jeg skal mene om. Uanset hvad så har Liane Moriaty lavet de valg som mest stemmer over ens med hvordan virkeligheden er/kan være. Altså synes jeg ikke bogen på nogen måde er romantiseret. Faktisk synes jeg ikke engang den slutter lykkeligt eller ulykkeligt. Bogen slutter som den skal - med håb og med konsekvenser.

Liane Moriaty fristes jeg til at kalde genial, for jeg synes virkelig hun har formået at få det hele til at gå op i en højere enhed. Bogen kan både læses af dem der går op i de litterære tænkende bøger, og den kan læses af dem som bare vil have underholdning. Derudover er bogen så stærk at den formår at efterlade en del af sig selv i dem der læser den (sådan har jeg det i hvert fald) og samtidig kommer den ud med det jeg synes er et utrolig fascinerende budskab. Karakterne er spræl levende, handlingen realistisk, og når man læser de sidste par side er der som om der opstår et stykke magi. Så alt i alt så vil jeg ikke tøve med at kalde den her bog et mesterværk. Den er virkelig fantastisk, og jeg kan klart anbefale den og vil anbefale den til alle jeg møder!

Jeg har vildt meget lyst til at fortælle om budskabet, men det vil være synd, jeg synes i skal opleve hele oplevelsen selv.
SHARE:

9 kommentarer

 1. Glæder mig til at læse den, efter din fine anmeldelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du også sagtens gøre. :0)

   Slet
 2. Jeg må virkelig se at få gjort plads til den på min læseliste. Jeg har glædet mig til at læse den siden den udkom på engelsk sidste år i december og endnu har jeg ikke fået det gjort. Så many books so little time!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det havde jeg nemlig også, men nu har jeg endelig fået den læst, og som du kan læse, så blev jeg ikke skuffet. :0) Kender det alt for godt det med at have mange bøger at læse. :0)

   Slet
 3. Fantastisk bog og budskabet er ramte mig dybt. Du har ret, når du kalder bogen et mesterværk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Den rammer virkelig et utrolig dybt sted - helt igennem fantastisk.

   Slet
 4. Synes ikke bogen var noget for mig. For lang trukken og for kedelig. Efter min smag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Super ærgerligt du ikke synes det, men det er jo det skønne ved læsning, at det er så alsidigt.

   Slet
 5. Jeg spottede din give away, men har valgt ikke at deltage, da jeg allerede har læst bogen. Men jeg vil give dig fuldstændig ret - jeg elskede bogen og havde virkelig svært ved at lægge den fra mig! Hvis konklusion er det du hentyder til i anmeldelsen? Uden spoilers naturligvis ;-)

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig