fredag den 1. august 2014

Animal Farm

Animal Farm


Forfatter: George Orwell
Målgruppe: Voksne
Genre: Klassiker, symbolisme på politik
Tired of their servitude to man, a group of farm animals revolt and establish their own society, only to be betrayed into worse servitude by their leaders, the pigs, whose slogan becomes: "All animals are equal, but some animals are more equal than others." This 1945 satire addresses the socialist/ communist philosophy of Stalin in the Soviet Union.


Der er ingen tvivl om at Animal Farm er et kæmpe symbolsk værk, der gennem tiden har imponeret og betaget mange - og som helt sikkert også er grunden til at Animal Farm har været en populær banned book.

Animal Farm fungerer upåklageligt i det den vil opnå, og jo mere man er interesseret i russisk revolution - og anti-kommunisme - jo større betydning får bogen for dens læsere.

Den er også for dig der ikke kan få nok af symbolik - Hvis du har/eller når du har læst Animal Farm så vil jeg helt klart anbefale at man googler 'animal farm symbolism chart' og så kan man så se hvor meget symbolik man måske har misset. :0) (psst... det er en del, med mindre du er hardcord historienørd omkring den russiske revolution) Det er enormt alt det symbolik der ligger i den bog. Bare i selve bogens historie er der masser af symbolik mellem dyrene på gården og menneskene. Og en afspejler sig igen i de historiske begivenheder.

Hvis du til gengæld ikke kan være mere ligeglad og gerne bare vil underholdes, så er Animal Farm en smule outdated i dens form. Den er utrolig forudsigelig som ren underholdende værk.

Personligt ville jeg hellere selv læse en historisk bog om perioden i stedet for at begrave mig i symbolikken. Dermed sagt så er jeg meget imponeret over George Orwells evner, og skal helt sikkert se nærmere på hans forfatterskab.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Det er absolut en af mine yndlingsbøger, men det er efterhånden så mange år siden, jeg har læst den, at det kunne være interessant at læse den igen - blandt andet for at nærstudere symbolikken :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var da en super god ide. :0) Det åbner en hel masse nye sider op i hvert fald. :0)

   Slet
 2. Jeg synes virkelig, den er så spændende og så god! Det er sådan en tankevækkende og uhyggeligt præcis bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja han kan altså virkelig noget med sprog og symbolik.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig