torsdag den 21. august 2014

Fables: Legends in Exile

Fables: Legends in Exile

Forfatter: Bill Willingham
Illustrator: James Jean og Alex Maleev
Serie: Fables #1
Genre: Tegneserie, fantasy / eventyr /realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Vertigo

Tegneserien er så vidt vides ikke oversat til dansk

When a savage creature known only as the Adversary conquered the fabled lands of legends and fairy tales, all of the infamous inhabitants of folklore were forced into exile. Disguised among the "mundys," their name for normal citizens of modern-day New York, these magical characters created their own secret society that they call Fabletown. From their exclusive luxury apartment buildings on Manhattan's Upper West Side, these creatures of legend must fight for their survival in the new world.


Fables er min nye yndlingstegneserie - uden tvivl. Jeg elsker eventyr retellings, og det her er en sjov og flot illustreret en af slagsen. Jeg elsker at læse om hvad snehvide vil gøre hvis hun pludselig befandt sig i vores verden, blandet sammen med mange af de andre berømte fabler.

Selvom det handler om eventyr-prinsesser så er historierne på ingen måde sukkersøde, de lever i en barsk virkelighed, og nogle af de relationer de har til hinanden er ikke altid som vi kender dem fra eventyrene, og slet ikke som Disney udgaverne.

I den her udgave får vi præsenteret de vigtigste karakterer, og så får vi også en lille mordgåde. Jeg er egentlig ikke rigtig til krimi-genren, men det er mere på grund af de grusomme mord. Jeg kan rigtig godt lide historier med masser af ledetråde, og det havde den her, så jeg var rigtig hooked.

Sådan en tegneserie som denne er ret hurtig læst, og derfor er historien heller ikke så dyb. Det er til gengæld en let og underholdende læsning - hvor tegninger fortæller historien lige så meget som teksten. Men det nyder jeg virkelig også, så efter endt læsning, skyndte jeg mig at bestille fire mere.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg faldt over serien for et stykke tid siden og blev allerede der ret fristet. Det lyder som et ret spændende koncept, så denne skal helt sikkert på ønskelisten :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig jeg faldt nemlig også for selve konceptet, og er kun blevet gladere for tegneserien jo mere jeg har læst.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig