lørdag den 8. november 2014

DebutDebut

Forfattere: Glenn Ringtved, Tomas Lagermand Lundme, Sanne Søndergaard, Kirsten Sonne Harild, Sanne Munk Jensen, Jens Blendstrup, Ida-Marie Rendtorff og Johanne Algren
Genre: Novelle samling - realisme
Målgruppe: Unge
Forlag: GyldendalTak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Er du klar? DEBUT er en samling af otte noveller om sex for første gang skrevet af populære danske forfattere.

Sex for første gang kan være mange ting: Pinligt, frækt, kikset, kærligt, rigtigt, forkert, liderligt, skræmmende.
Novellerne er otte forfatteres bud på, hvordan det kan føles før, under eller efter den store debut.

  

Debut er en novellesamling med nogle af de bedste danske forfattere inden for ungdomsgenren. Det i sig selv gør jo at det er en man skal se lidt nærmere på.

Historierne handler om den første gang, altså sin seksuelle debut, eller måske manglen på samme. Det der egentlig slår mig efter at have læst den er at jeg havde forventede akavede, sjove og kiksede historier - for er det ikke det man altid høre når folk ser tilbage på deres debut.

Jo og det beviser faktisk at de her forfattere ved hvad de gør. For det er altid kikset og akavet når man ser tilbage på det, og ja man ved også godt det lidt er når man er teenager, men mest af alt så er det bare meget alvorligt, eller slet ikke alvorligt, nyt, anderledes, måske er det spændende, måske er det nervepirrende, ja det er faktisk en hel masse følelser på samme tid, og et par af de modstridende følelser er der også. Så man behøver ikke lave en bog om at det er akavet og kikset, for det ved man godt, man glemmer måske bare lige alle de andre følelser der er på spil og det er nogle af alle disse følelser forfatterne her har formået at få ned på papir.

Det er uundgåeligt at man i en novellesamling vil synes lige godt om alle historierne, men omvendt er jman derfor også sikker på at der er noget til alle.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig