mandag den 3. november 2014

Julebøger

Måske er der nogen der synes det er for tidligt allerede at planlægge julebøger nu, men faktisk så planlagde jeg at læse disse allerede i midten af oktober. Jeg ELSKER julen, og jeg elsker at planlægge julebøger. Sidste år læste jeg ikke mindre end 16 af slagsen, men i år har jeg sænket forventningerne en smule - for jeg ved at jeg helt sikkert vil tilføje en masse impulsivt. :0)

Jeg har nøje udvalgt mig julebøger ud fra min erfaring sidste år, og jeg synes jeg har valgt en skøn flok. Jo mere jul der er i historierne jo gladere bliver jeg, så jeg håber at jeg er heldig i disse valg.


Little Women er som sådan ikke en julebog, men den skulle indeholde en julescene og så virker den til at være en magisk historie - og for mig er magiske historier indbegrebet af julen, og derfor har jeg besluttet at Harry Potter skulle genlæses i december måned. Harry Potter indeholder også nogle af de smukkeste julescener, så jeg glæder mig til december, som bare for mig skal være masser af gode historier, julehygge, lækkerier og dejlig varm te.

Her er mine anmeldelser af de julebøger jeg læste sidste år

Christmas Eve #1 af Lisa Kleypas
Every Year af Cecelia Ahern
Snowed over af Angie Stanton
Christmas Catch af Chelsea M. Cameron
A Christmas Carol and Other Christmas Writings af Charles Dickens
Million Dollar Christmas Proposal af Lucy Monroe
The Christmas Wedding af James Patterson og Richard DiLallo
What happens at Christmas af Victoria Alexander
A Wallflower Christmas #5 af Lisa Kleypas
Dash og Lily's Book of Dares af Rachel Cohn og David Levithan
Kaptajn Bimses jul af Bjarne Reuter
Brødrende Mortensens jul af Bjarne Reuter
Starry Night af Debbie Macomber
If I Return af Sawyer Bennett
Let It Snow af Maureen Johnson, John Green og Lauren Myracle
A Winter's Tale af Trisha Ashley
SHARE:

11 kommentarer

 1. Åh, jeg har simpelthen også bare sådan en stor lyst til at læse julebøger i år. Jeg tror derfor måske, jeg starter julen lidt tidligt, og får læst et par stykker her i november. Jeg ved nemlig ikke helt, hvor meget tid jeg egentlig har til at læse i december, da det jo desværre også er eksamenstid. Og hvor er det altså en god idé med Harry Potter - for ja, der er jo sådan nogle skønne julescener i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk en rigtig god ide at starte her i november. Jeg har også så utrolig meget lyst til at gå i gang, så jeg tror heller ikke jeg kunne lade være. :0) Åh.. ja eksamenstid er minus læsetid. :0(

   Slet
 2. Little Women er også på min liste! Rigtig god idé med at planlægge "julebøgerne" på forhånd ;-) KH Shanice

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke. Det vil jeg slet ikke kunne lade være med. ;0) Jeg glæder mig også rigtig meget til endelig at ¨få læst Little Women.

   Slet
 3. Harry Potter hører sig for mig også julen til :) Og jeg er ikke engang særlig vild med jul ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du alligevel være lidt vild med jul når også Harry Potter høre din jul til. :0) Måske bare lidt mere utraditionelt, men jul er bare indbegrebet af hygge og gode historier for mig. Jeg skal også altid gense Ringenes Herre i julemåneden. ;0)

   Slet
 4. Jeg knuselsker julen, men har aldrig rigtig læst julebøger sådan tema-mæssigt i December. Men i år har jeg allerede købt A Christmas Carol som skal være min julebog, i hvert fald som den første. Så kan det godt være der kommer nogle andre til senere hen.
  Og Harry Potter stemning er jeg allerede godt i gang med at skabe, eftersom jeg er gået i gang med lydbøgerne i bilen på arbejde (endnu engang) - lyden af Stephen Fry i radioen er bare herlig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan slet ikke stoppe med at kigge på fine julebøger hele julen igennem. Jeg elsker julebøger, for mig er de blevet en fast del af julen. ;0)
   Åh.. ja Stephen Fry og Harry Putter <3 Det er bare helt fantastisk!! Jeg har kun hørt nogle enkelte af dem på lydbog med ham, men det kunne godt være man skulle gøre det her i julen når man nu alligevel står og juler i køkkenet. ;0)

   Slet
 5. Spændende...
  Det kunne være jeg skulle til at kigge på julebøger, som jeg kan læse nu her :D
  Julen er sådan en hyggelig tid <3

  A Christmas Carol er altid et hit! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg læste også A Christmas Carol for første gang sidste år, efter i årevis kun at have set utallige filmatiserede udgaver. Så det var ret fedt endelig at få den læst. Den er nemlig virkelig indbegrebet af julen.

   Slet
 6. "Little Women" er sådan et godt valg. Det er ikke en julebog som sådan, men den starter og slutter netop med en julescene, og den handler om familie og kærlighed, varme og glæde – så på den måde matcher den julens værdisæt helt perfekt.

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig