tirsdag den 23. december 2014

The Snow Queen

The Snow Queen

Forfatter: H.C. Andersen
Originalsprog: Dansk, snedronningen
Genre: Eventyr
Målgruppe: AlleReprinted here for the first time since the 19th century, these color illustrations by T. Pym make the classic Andersen fairy tale even more magical. One of Andersen's best-beloved tales, The Snow Queen is a story about the strength and endurance of childhood friendship. Gerda's search for her playmate Kay–who was abducted by the Snow Queen and taken to her frozen palace–is brought to life in delicate and evocative illustrations.Snedronningen er en uddødelig klassiker. Og jeg har læst den mange gange før på dansk, så da vi skulle læse den til læseklubben så tænkte jeg at jeg ville prøve at læse den på engelsk. Sådan et lille mini eksperiment for hvor godt den er oversat. Den er faktisk oversat overraskende godt, når man tager i betragtning at den er oversat til engelsk fra tysk!!! Og altså ikke fra dansk! Er det ikke mystisk?

Men på trods af det, så synes jeg oversættelsen var smuk. Dog var oversættelsen ikke delt op i de små afsnit som den er i den danske udgave, og det synes jeg var lidt øv. Fordi man så ville have et naturligt stop, som jeg synes man manglede i oversættelsen.

Som sådan synes jeg ikke man kan kalde den her historie for en julebog, selvom da jeg genlæste den, så sendte den mig på tur til Narnia og til Disneys Frozen, så det hjalp lidt på det julede. Uanset hvad så er det dejligt at læse eventyr til jul, især når det er et eventyr fra mesteren selv. Hold op hvor skal vi bare være stolte af H.C. Andersen.
SHARE:

3 kommentarer

 1. Har lige fået denne i gave på lydbog fra Audible - ser frem til at høre den i juleferien :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ja, fantastisk bog at lytte til i juledagene. Rigtig god jul til dig!

   Slet
  2. I lige måde - og The Snow Queen var fantastisk som lydbog!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig