tirsdag den 31. marts 2015

Den gamle mand og hvalen

Den gamle mand og hvalen

Forfatter og illustrator: Stian Hole
Genre: Billedbog
Målgruppe: Børn
Udgiver: Rosinante & co.


Tak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaret


Langt mod nord, hvor fjeldene møder havet, bor gamle Cornelius og hans kat. Længere ude endnu bor Halvor, Cornelius’ bror. De to er uvenner og har ikke snakket sammen i mange år.
En dag opdager Cornelius en hval, som er strandet. Han prøver at hjælpe den tilbage i havet, men indser, at han ikke kan klare opgaven alene.Den her bog er så inderlig fin. Det er den virkelig hold da op. I starten tænkte jeg lidt på hvor spændende den mon måtte være for børn at læse om en gammel mand og om han mon finder sammen med hans gamle bror igen. Men når man læser den fornemmer man straks at det her er en hel tidløs og universal historie. Tematikken er bare så klar og tydelig og så let at relaterer sig til, så hovedpersonerne kunne lige så godt have været børn som gamle mænd. Med enkelte linjer krydres tematikken med et spændingsmoment - dør hvalen? Eller formår den gamle mand at redde den, efter alle de mislykkede forsøg?

Illustrationerne! Nej hvor er de bare fantastiske, og så stemningsfyldte og samtidig helt finurlig sjove. Der er en blanding af masser af forskellige elementer i spil, typografi, foto og tegning, og det hele spiller sammen. Der er ikke noget der ser ud til at være placeret det mindste forkert. Det er sådan en visuel smuk bog.

Fordi både de smukke ord og det visuelle går op i en højere enhed, gør at det her er en hel særlig bog. Vil være helt fantastisk som højtlæsningsbog.

Der blev holdt reception for den prisvindende forfatter og illustrator Stian Hole - 10 års jubilæum i København, og det ærgre mig noget så grusomt at jeg ikke kunne komme med. En person der er så utrolig inspirerende ud gennem sine illustrationer er en jeg rigtig gerne ville møde. 
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig