fredag den 17. april 2015

Børnebog: Zebrazymfoni - en tællebog med musik

Zebrazymfoni - en tællebog med musik

Forfatter: Janne Aagaard
Illustrator: Stine Rosenberg
Genre: Billedbog
Målgruppe: Børn
Udgiver: Carlsen


Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret

Lær instrumenter og tallene fra 1 til 10 at kende med sang, musik og en god historie om Zebra, der samler et orkester.


Zebrazymfoni er en tællebog på vers, og det er nogle ganske særlige vers. De er ikke specielt lyriske eller banebrydende indenfor det at tælle. Nej til disse vers medfølger deres helt egen musik cd, hvor versene bliver sunget og spillet. Forfatter Jane Aagaard er nemlig også komponist.

Jeg havde fået denne lille børnebog uventet ind af døren en dag, og jeg tænkte at det var en af den slags der skulle afprøves. Jeg synes nemlig den her bog lyder som en hel fantastisk kombination, idet at man kombinere, vers, illustrationer, leg, tal og musik. Ideen fungerer helt optimalt, og forfatteren indleder sågar bogen med forslag til hvordan man ellers kan bruge den, hvis man selv løber tør for ideen. Ja noderne er endda indsat bagerst i bogen, hvis man som forældre har mod på eller talent for at stille op med egne instrumenter. Og ud over tallærdom, så kan man også snakke musik ud fra bogen, da man vil kunne høre forskel på dur og mol. På cden findes musikken både med og uden sangstemme.

På hvert opslag, der i øvrigt er fantastisk illustreret (jeg er i hvert fald ret vild med den stil) er der mulighed for at tælle tallene flere gange. 3 fugle. 3 musikanter. 3 noder, osv, eller man kan skråle med på det lille vers. Bogen fungere derfor som et skønt samlested for både voksne og børn, som elsker sang og musik, og som samtidig lærer at tælle til 10.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig