mandag den 27. april 2015

Penguin Drop Caps

 

Da jeg i sin tid opdagede Penguin Drop Caps serien var jeg total skudt i ideen og vidste at jeg bare måtte eje alle bøgerne. Hvis jeg skal prøve at forklare hvorfor jeg absolut ville eje alle bøgerne, så tror jeg det var en kombination.

På det tidspunkt var jeg for det første lidt øv over at jeg ikke kunne se nogen mening i at arrangere min bogreol efter regnbuens farver. Jeg synes det var SÅ flot. Siden har jeg dog lidt lært at værdsætte det farvemønster bøgerne danner når de står opdelt i serier. Jeg kan nemlig ikke holde ud at splitte serier ad. Det er helt forkert i min verden. Så da jeg så at Penguin Drop Caps var en serie, i regnbuens farver, så spillede det helt klart ind. Især fordi det er lavet så gennemført som det er.

Derudover elsker jeg typografi - det er en arbejdsskade - og Penguin Drop Caps har de flotteste typografi bogstaver. Jeg elsker hvordan man f.eks. har taget de klassiske påfuglefjer fra Pride and Prejudice og lavet et smukt A ud af. Et A for Austen. Et B for Brontë osv.

Samlingen er nu endelig helt fuldført og min helt alene (bortset fra alle de andre der også har dem ;0))  De danner nu en smuk, smuk, smuk regnbuefarvet række på min reol. Et roligt mønster mellem reolens andre farvespil.

Hvis man tæller hvor mange af dem jeg har læst, så er det faktisk ret hurtigt overstået. Jeg har nemlig kun læst to af bøgerne. Den ene har jeg læst før jeg begyndte samlingen. De to bøger er Pride and Prejudice og Moby-Dick. De to bøger kan næsten ikke være længere fra hinanden for mit vedkommende. Moby-Dick var for mig en trættende læseoplevelse. Den var virkelig hård at komme igennem. Jeg har ikke lyst til nogensinde at genlæse den. Hvorimod Pride and Prejudice har grebet fat om mig fra første side, og det er nok den bog, foruden Harry Potter, jeg vil genlæse mest.
Jeg har planer om at læse alle bøgerne på et eller andet tidspunkt, men der er nogen jeg ser særligt meget frem til end andre. Jane Eyre - selvfølgelig. Har jeg villet læse i evigheder. Voltaire har jeg af en eller anden mystisk grund villet læse siden omkring min konfirmationsalder hvor jeg første gang stødte på navnet. Det var en karakter der nævnte det i en tv-serie jeg så, en historisk tv-serie, hvor det blev set ned på at kvinder læste Voltaire - og siden har jeg villet læse ham. Mere skulle der ikke til åbenbart.

Great Expectations og Middlemarch har jeg også villet læse rigtig rigtig længe. Jeg elsker de historiske perioder og så er de jo højt elskede klassikere, så man kan da umuligt blive skuffet. Zafón har jeg kun for nyligt hørt om, men det jeg har hørt er kun roser til skyerne, så det er et must read. Steinbeck fik jeg lyst til at læse med de samme jeg så bagsidecitatet:

"Perhaps that might be the way to write this book - to open the page and let the stories crawl in by themselves."SHARE:

14 kommentarer

 1. Hold nu op, hvor ser det flot ud med sådan en serie af regnbue-bøger! Jeg er misundelig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også bare SÅ glad for dem. Jeg kan ikke lade være med skiftevis at tage en ned fra hylden og beundre den lidt. ;0) Jeg synes det er sådan et fint koncept med regnbuens farve i alfabetisk orden.

   Slet
 2. De udgaver er altså simpelthen så fine. Hvis det ikke var fordi, der var så mange bøger i denne serie, som jeg ikke rigtig har lyst til/planer om at læse, så ville jeg helt sikkert også købe dem hjem. Jeg tror dog, jeg nøjes med at beundre dem hos andre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Et er at de er smukke på hylderne, noget andet er om man rent faktisk får dem læst. Der er nok nogen af dem jeg nok aldrig vil få læst, men samtidig har jeg også bare lyst til at udforske dem alle.

   Slet
 3. Penguin Drop caps er bare så smukke, og i sær når samlingen er komplet. Dejligt at du nu har fået samlet dem alle sammen:-) Jeg har selv kun to af dem, og overvejer om jeg ikke bør købe dem alle:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Penguin forstår altså også bare at lave de smukkeste bøger og ja jeg er så glad for at jeg har fået samlet dem alle. De er noget så smukke. Haha... ja for mig startede det også lidt med, at ah.. jeg skulle lige have den og den, og så udviklede det sig også ligepludselig så skulle jeg have dem alle, så det forstår jeg godt. ;0)

   Slet
 4. Imponerende at du har anskaffet dig dem alle sammen, de er nu også vildt flotte. Men det er stadig imponerende at du har dem alle. Så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også selv ret wow over at jeg fik dem samlet - men de var bare så fine, så det er frygteligt svært ikke at bestille dem hjem, når jeg ellers kiggede på bøger. :0)

   Slet
 5. Åh, de er simpelthen så vidunderligt smukke!
  Jeg er langsomt begyndt at forelske mig i dem også..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også glad for dem, jeg elsker at de har hver deres udtryk samtidig med at de er så ens og derfor er så harmoniske sammen. Så jeg kan godt forstå du langsomt (men sikkert ;0)?) begynder at forelske dig i dem.

   Slet
 6. Åh, du har den smukkeste bogsamling, Karin. Og netop disse bøger er bare smukkest, når de er samlet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også ret så vild med den. :0) Og ja enig. De er skønheder hver for sig, men sammen er de bare smukkest, som du siger.

   Slet
 7. Wow! Hvor må din bogreol være flot med alle de farver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja min bogreoler er en sand fryd for øjet, med alle de skønne farver. Det er dejligt at have regnbue-serier, for jeg ville ønske at jeg kunne inddele alle mine bøger efter farve, men jeg har bare virkelig svært ved at skille serier ad.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig