onsdag den 5. august 2015

Rent blod

 


 

Rent blod

Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Morika #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Alle
Udgiver: Forlaget Facet


Tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplaretPå skoleøen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast.

Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde.

Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for?

Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…Jeg ELSKER ‘Rent blod’! Hold da op hvor var den god. Det er lige min type fantasy-historie, og det gør mig så glad at jeg får helt lyst til at hoppe på stedet, hver gang jeg tænker på at den er skrevet af en dansk forfatter.

Historien følger vi skiftevis gennem synsvinkel på Eshri og Korau som er en del af en vennegruppe der pludselig opdager at det samfund de er vokset op i, ikke er som det ser ud til. I starten må jeg tilstå at jeg var lidt skeptisk over ‘rent blod’ tematikken, for hvor mange gange har vi ikke set det efterhånden? Men der bliver jeg altså gjort lidt til skamme, for under læsningen synes jeg det fungerede fantastisk og et eller andet sted så er det jo stadig super, super aktuelt og et utroligt vigtig emne og budskab. Så jeg endte med virkelig at værdsætte det ved bogen.

Mest af alt så elskede jeg persongalleriet, jeg er især benovet over hvor stort det er og hvor nemt det er at finde rundt i, samtidig med at karakterne rent faktisk udvikler sig! Og jeg elskede den skønt beskrevne verdensopbygning, som i sig selv er helt magisk. Disse ting er noget af det bedste ved bogen, udover at den bare er noget så utrolig spændende, at jeg bare måtte læse videre. Ja faktisk var det her den type bog, hvor jeg ikke følte jeg helt kunne læse hist og her, nej jeg følte virkelig jeg ville have tid til at sidde med bogen og rigtig komme ind i historien. For sikke da en fantastisk historie at være en del af for en kort stund.

Heldigvis skal vi ikke vente længe, den næste bog er allerde på trapperne. Og i øvrigt så bliver jeg lige nødt til at give en klapsalve til coveret også. Fantastisk. Jeg elsker farvekombinationerne og pigens udtryk.SHARE:

4 kommentarer

 1. Svar
  1. Ja den er! Og nu har jeg fået 2'eren og jeg kæmper med at blive færdig med alle mine gøremål så jeg bare kan sidde men den i ro og mag. :0)

   Slet
 2. Jeg er så enig!
  Persongalleriet er især noget der også overraskede mig meget positivt! Det er vildt flot, at Mittet har formået at holde det overskueligt og spændende! :)
  Og så selvfølgelig den flotte forside! Mette Breth har virkelig gjort et godt arbejde! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt vildt fantastisk flot af hende, jeg elsker at den er skrevet af en dansk forfatter, den har virkelig international kvalitet så det batter!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig