lørdag den 30. januar 2016

En komplet samling


 

  
Jeg kan ikke forstille mig noget bedre end at samle på bøger, særligt smukke bøger - det bedste er nu alligevel når en samling bliver komplet.

Jeg kunne ikke stå for Folio Societys Andrew Langs Rainbow Fairy books. Da jeg fik det første eksemplar i hånden, vidste jeg bare at jeg måtte eje alle 12 bøger. Jeg vidste også at det ville tage mig noget tid, for da hver bog er trykt i fineste kvalitet, så er de ikke billige. Derfor har jeg også fået dem alle sammen i gave stort set, og alle af min mand på mærkedage. Så det har taget et par år at få samlingen komplet, og nu står den smuk og pryder mit hjemmebibliotek, som en særlig smuk ædelsten.Hver bog er indbundet i farvet cloth, med guld eller sølv folie påtrykt. De kommer alle i en slip-case. Selve bogen har farvet sider når man ser den fra oven, og indvendig har den et smukt kraftigt stykke papir. For- og bagsatsen er dekoreret med illustrationer med folie præg, og grundt omkring i bogen er der smukke farvede illustrationer der passer til hver historie.

Selve tekst-indholdet er noget af det fineste man kan tænke sig, nemlig eventyr. Andrew Lang samlede i slutningen af det 19. århundrede disse skønne fortællinger til stor glæde for sine læsere. Der findes masser af forskellige udgaver af disse gamle eventyr, nok mest fordi at historierne førhen blev fortalt fra mund til mund og lavet om og ændret løbende. Så man vil møde mange forskellige gamle udgaver af f.eks. Askepot.

Andrew Langs eventyr blev i sin tid også trykt i de fine regnbueudgaver, som Folio Society så fint har forsøgt at genskabe. Det er det jeg er noget så begejstret over ved Folio Society - de har stor respekt for deres håndværk og en bog er derfor ikke bare en bog, men et smukt håndværk: Et dejligt stykke papir, en flot typografisk oplevelse og vidunderlige levende illustrationer. Så det er en sand fornøjelse for mit grafiker- og ikke mindst boghjerte, at sidde og bladre i bøgerne. Indtil videre har jeg kun læst et lille eventyr her og der, bl.a. har jeg læst en engelsk udgave af H.C. Andersens 'Snedronning' som ironisk nok er en tysk oversættelse. Måske fordi Andrew Lang ikke kunne dansk.
Og det bedste ved at få fuldført en samling? Det er at så kan man starte en ny. Ligesom jeg startede den her efter at have fuldført min samling af Penguin drop caps - der sjovt nok også er regnbuefarvet.

SHARE:

11 kommentarer

 1. Svar
  1. Jeg er også bare noget så betaget af dem. Bogskønhed er noget af det bedste. <3

   Slet
 2. Hvor er det dog bare nogle fantastisk smukke bøger og hvor ser de bare flotte ud samlet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også bare SÅ glad for dem.

   Slet
 3. De er simpelthen så smukke :)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de stråler nærmest fra min bogreol, og gør alle de almindelige omslag en smule til skamme. :0)

   Slet
 4. Hvor er de bare smukke :D sikke en samling! :D og så endda med eventyre :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Magisk indhold i fortryllende indpakning. :0D

   Slet
 5. Jeg vil virkelig også SÅ gerne eje alle disse bøger. De er SÅ smukke <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan altså bare heller ikke stå for bogskønhed. :0)

   Slet
 6. Øj, hvor er de smukke! Det er måske også en samling jeg vil begynde at overveje!

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig