tirsdag den 19. januar 2016

Mørkets søn

Mørkets søn

Forfattere: Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl
Serie: Mørkets søn #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Unge og voksne
Udgiver: Forlaget Ulven og UglenTak til forlaget Ulven og Uglen for anmeldereksemplaretDestan Tolvarssøn er arving til tronen, og når hans far dør, er det ham der skal herske over Sikanias mørke folk. Men det vil Destan ikke – og desuden er der mange år til at hersker Tolvar dør. Celina er også arving til en trone. Hun er lysets datter, og når hendes far en gang er væk, skal hun herske over Sikanias lyse folk. Selvom Sikania er et rige, er de to folk aldrig i berøring med hinanden: De har delt døgnet mellem sig, og sådan har det været mange generationer tilbage. Derfor er det heller ikke meningen at Destan og Celina nogensinde skal møde hinanden. Men det kommer de til. Hersker Tolvar har udtænkt en plan som skal sikre hans folk evigt mørke, og Destan skal hjælpe ham med at få det til at ske.'Mørkets søn' er en virkelig skøn high fantasy fortælling med alt hvad dertil hører. Den indeholder eventyr, kampen mod det gode og det onde, kærlighed, interessante karakterer og en vidunderlig fortryllende ny verden. Som de fleste high fantasy bøger starter denne også stille og roligt ud og tager sig god tid til at opbygge personerne (vi følger flere synsvinkler igennem bogen) og den nye fantasy-verden, for derefter at tage en fuldstændig med storm fra midten og hen mod slutningen. Slutningen formår her at vælte læseren fuldstændig omkuld og med et stort behov for snart at få fat i fortsættelsen (som endnu ikke er udkommet).

Det jeg især elskede ved historien var kombinationen af det traditionelle og det moderne, samt ikke mindst så nød jeg at drømme mig ind i den her nye bog anderledes verden. Jeg har ikke før stødt på en verden lignende og det er i sig selv altid fascinerende når en (i dette tilfælde to) forfatter formår at åbne ens fantasti og til nye udforskede områder.

At bogen er skrevet af to debuterende forfattere er svært at mærke. Jeg har ingen ide om hvor den ene forfatter slipper og den anden starter. Sproget har en tydelig fortæller-stemme, som drager en ind i handlingens midtpunkt, så man er et med historien, og det nød jeg til fulde.


SHARE:

2 kommentarer

 1. Ihhh .... Tusinde tak for den skønne anmeldelse :D

  Mvh. Jeanette Hedengran

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare ærligt snak. :0) Så tak for en fantastisk bog!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig