fredag den 22. april 2016

Under sløret 

Under sløret

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Ilttyv #2
Genre: Dystopi
Målgruppe: YA
Udgiver: Forlaget Alvilda


Marton har kastet Troy gennem sløret. Shay, hans søster, vil have hævn. Men uanset hvad hun gør, er det, som om Marton altid er et skridt foran. Lige indtil hun finder en forbundsfælle, som har nøglen til at vælte Marton og hans imperium af forbrydelser og undertrykkelse. Samtidig vågner Troy under sløret i en fremmed verden uden ilt …


’Ilttyv’ serien er seriøst den bedste danske dystopiske historie jeg har læst til dato. Den er fantastisk! Den er bare så godt gennemtænkt og den er fuld på højde med det internationale marked.

Jeg fortærrede den på rekordtid og jeg er rigtig glad for at det ikke viste sig at være en brobog – altså en bog der bare skal lede os fra bog 1 til bog 3. De plejer typisk at være dybt utilfredsstillende, men her står ’Under Sløret’ som helt sin egen med et interessante plot. 'Under sløret' er mindst lige så god som den første bog i serien.

Vi følger Shay og Troy der er halvsøskende gennem hver deres synsvinkel der skifter efter hvert kapitel, men det virker på ingen måde flowdræbende, tværtimod har Nicole Boyle Rødtnes en egenskab til at slutte alle kapitler med en lille clifhanger så man bare glæder sig til det kapitel man skal i gang med og til det næste og det næste igen.

Jeg elsker personligt universet som er meget anderledes end noget jeg tidligere er stødt på, og ikke mindst også personerne som virker ægte og troværdige. Selvom jeg havde set et par af de store overraskelser komme, så var der mange andre overraskelser i vente som jeg ikke havde opfanget, og det er jo virkelig skønt.

Udover det bare virkelig er en fantastisk bog, så havde jeg tilmed en lille cameo optræden i bogen, og det var bare så super sjovt at følge sit navn igennem handlingen. Det var noget jeg fik mulighed for gennem huf bogforum funding og Nicole spurgte mig om jeg havde lyst til at optræde i den her bog eller en ny spændende bog som hun arbejdede på, men fordi jeg virkelig bare elskede 'Over sløret', så faldt mit valg på den her.

SHARE:

3 kommentarer

 1. Karin, kunne du ikke være flink at flytte til Aarhus, så jeg kan låne af dine bøger?
  Eller måske vi kunne sætte en boks op et sted i byen, hvor vi kan udveksle, når vi lige kommer forbi. Det ville altså være praktisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha... ja god ide. For det ikke skal være løgn så har vi faktisk haft en flytning til Aarhus oppe at vende, men nu venter vi liiige og ser tiden an med den bette.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig