onsdag den 27. juli 2016

Dronningen af Tearling


 
 
 
 
Dronningen af Tearling
 
 
Forfatter: Erika Johansen
Serie: The Queen of Tearling #1
Originalsprog: Engelsk, The Queen of Tearling
Genre: Fantasy i fremtids-dystopi univers
Målgruppe: YA og opefter
Udgiver: Peoples Press
 
 
Tak til Plusbog for anmeldereksemplaret
 
 
Prinsesse Kelsea er opvokset i eksil, langt fra familiens kongerige. På hendes nittenårs fødselsdag ankommer den tidligere dronnings vagtværn for at eskortere hende tilbage til slottet, så hun kan genvinde sin retmæssige trone. Med sig har hun Tearling-safiren, der besidder store magiske kræfter, og hun får brug for den og al den hjælp, hun kan få, hvis det skal lykkes hende at nå sit mål.
 
 
 
’Dronningen af Tearling’ er meget ulig noget jeg tidligere har læst i YA fantasy-genren. Den var virkelig virkelig god. Den er en smule mere slowpaced end vi normalt ser fra YA fantasy, men det var faktisk ikke noget der gjorde noget for min læseoplevelse. Den minder bare positivt om high-fantasy.

Det er ikke svært at forstå hvorfor der er så mange der er vilde med den her bog. Den er virkelig også noget helt særligt. Kelsea var en helt igennem fantastisk hovedperson - hun gennemgik en utrolig udvikling og så elsker jeg at hun var så stærk som hun var. Hun står ved hvem hun er og handler ud fra det.

Den magiske verden bliver vist fremfor at blive fortalt - hvilket måske gør den mere ægte, men samtidig sidder jeg tilbage med mange spørgsmål, som jeg håber bliver besvaret i resten af trilogien. Jeg er håber også vi får endnu mere af kærlighedshistorien for den har virkelig potentiale til at blive fantastisk. 
 
 SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg er meget enig med din anmeldelse! Det er virkelig en fantastisk bog, og jeg glæder mig SÅ meget til at læse videre i trilogien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, det glæder jeg mig også til - glæder mig til at finde ud af hvad der sker næst. :0)

   Slet
 2. Jeg kan ikke helt lure, om den er noget for mig. Er der trekantsdrama (eller potentiale til det) i den?


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej ingen trekantsdrama og kærlighedshistorien er i det hele taget meget underspillet - i hvert fald indtil videre, men der er i hvert fald ikke noget der tyder på at der bliver et trekantsdrama, mere hen mod starcrossed lovers ting. Det er en lidt svær bog at forklare, men den er hovedsagelig centreret omkring hovedpersonen og så har den et snert af feminisme.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig