onsdag den 21. december 2016

Det skjulte orakel


Det skjulte orakel

Forfatter: Rick Riordan
Serie: Apollos prøvelser #1
Originalsprog: Engelsk, The Hidden Oracle, The Trials of Apollo #1
Genre: Fantasy, græsk mytologi
Målgruppe: Nærmest alle aldre
Udgiver: Forlaget Carlsen


Tak til Forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret


Hvordan straffer man en udødelig? Ved at gøre ham til et menneske. Efter at have vakt sin far Zeus' vrede bliver guden Apollo bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng. Uden sine guddommelige kræfter må den 4000 år gamle gud lære at overleve i nutidens verden, indtil han kan finde en måde at formilde sin far, så han igen kan blive en gud. Men Apollo har mange fjender - guder, uhyrer og dødelige, som hjertens gerne vil se den tidligere olymper knust for altid. Apollo får brug for hjælp, og han kan komme på ét sted at søge hen ... til en samling halvguder, der er samlet under navnet Camp Half-Blood.


’Det skjulte orakel’ er helt sikkert den bedste bog jeg har læst af Rick Riordans sidens hans Percy Jackson serie. Jeg elsker alle hans bøger, men Percy Jackson serien er helt genial – og vi fortsætter i samme spor her, hvor vi i stedet for Percy Jackson følger en græsk gud som er blevet ’dekraderet’ til menneske, nemlig Apollo. Og hold da op hvor er det bare herligt og helt genialt. Rick Riordan er helt fantastisk til at fortælle os historien om den her store mægtige og ret selvoptaget gud, der pludselig bliver menneske og faktisk ikke kan noget. Ja selv hans menneske-sønner er stærkere end ham. Hvilket giver nogle ret humoristiske øjeblikke når det går op for ham. Jeg troede faktisk ikke der kom mere i dette univers, men så laver Riordan lige den genistreg og tager og sætter en af de olympiske guder i hovedrollen.

Humoren heri er virkelig skøn – det er sarkasme når det er bedst. Og som altid levere Rick Riordan altså igen et spændende eventyr hvor man bare må læse videre. Og for fans af Percy Jackson kan jeg sige at han også har en mindre rolle i den her bog. Ingen græsk mytologisk bog uden Percy Jackson. 

Det jeg er mest fascineret af ved Rick Riordan er at han formår at skrive til alle aldre. Altså jeg bliver aldrig for gammel til at læse hans bøger. Og hvis man har svært ved at få unge eller større børn til at læse, så er det Rick Riordan man skal give dem i hånden, for her bliver de underholdt og samtidig er bogen letlæselig og let, og mega sjov. 

Det skjulte orakel fortsætter den græske mytologiske verden Rick Riordan har skabt, altså fortsætter den efter Olympens helte serien, men serien her kan sagtens fungerer som en standalone (selvfølgelig med spoilers til de to forgående serier). Men hvis man gerne vil have hele universet med fra starten – og det synes jeg helt sikkert man skal – så skal man starte med Percy Jackson-serien. Den er epic!SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig