mandag den 24. juli 2017

SkæbnemagerenSkæbnemageren

Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Illustrator: Lars Gabel
Målgruppe: Børn og unge
Genre: Graphic novel/ fantasy eventyr
Udgiver: Høst og Søn


Tak til Rosinante og co. for anmeldereksemplaret


Simon ønsker, at hans tvillingebror aldrig var blevet født, og næste morgen er broren virkelig væk, og det er, som om han aldrig har eksisteret. Simon opdager, at en passage til en anden verden har åbnet sig via et maleri på hans værelse, og han sætter sit liv på spil for at genfinde sin bror og redde ham tilbage til familien.


Skæbnemageren er virkelig en smuk bog, og et sjældent bud på en dansk graphic novel. Jeg synes den er lykkedes umådelig godt. Lige fra smukke illustrationer, samt detaljen med den blå farve i det ellers grønne edderkoppespind på forsiden. Til historien der omhandler om man er ond fordi man kommer til at tænke tanken om at man ville ønske at sin bror (i dette tilfælde) eller søster aldrig havde eksisteret. Noget rigtig mange børn helt sikkert har tænkt på et eller andet tidspunkt, eller ja, det har alle vel med mindre de er enebørn eller man lyver for sig selv.

Derfor synes jeg også det er en super, super vigtig bog at have til at stå hjemme på hylden, for en eller anden dag vil ens børn nok (hvis man er heldig at være så ærlig med sine børn) spørge om det samme og så kan man vise dem denne fortælling om en dreng der tænkte det samme, men som gik i gennem ild og vand for sin bror for at få ham tilbage. At tanke ikke er det samme som handling. Et enkelt men helt igennem vigtig budskab.

Ja, egentlig vil det jo være fantastisk som klasselæsning. Især fordi det er en graphic novel, og grundet de mange billeder, sikkert indbyde alle eleverne til at læse med. Især fordi der er andre smukke budskaber som at hvis man investerer i at være god ved andre måske kan gøre en større forskel.

I hvert fald en fantastisk bog som fortjener at blive læst. Jeg håber på meget mere af den her slags i fremtiden.

SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig