torsdag den 21. september 2023

Jeg har skrevet en ny fabeldyr-bog

 


 

Måske du allerede har set det på min instagram, men hvis du ikke følger med der, så kommer der her en lille opdatering på min nyeste udgivelse:

Som er 'Nordens Fabeldyr og andre væsner fra nordisk mytologi'.

Den udkom i fredags den 15. september og har indtil videre høstet to fine anmeldelser, så det gør mig bare vældig glad. 

Den er en slags selvstændig fortsættelse til 'Fabeldyr og andre magiske væsner' so du kan læse mere om her eller på Turbines hjemme side her


Du kan, hvis du har lyst, tilføje bogen på din læseliste på Goodreads



Bogen kan købes og lånes der hvor du køber og låner dine bøger. På mit forlag Turbines hjemmeside kan den købes til 250 kr,-


Det skriver forlaget om bogen:

Mød nordens fabeldyr i ny fagbog af Karin Hald

Odins ottebenede hest, Sleipner, galoperer gennem luften.

Den gigantiske Fenrisulv hyler i sin hule.

Og dybt nede i havet lurer Midgårdsormen.

Kom med til en verden, hvor de nordiske fabeldyr går frit omkring. Lær mere om dragen Fafner, de vilde valkyrier, jætterne, dværgene og Thors gedebukke, Tandgnost og Tandgrisner. Hør om de myter, der er blevet fortalt gennem hundredvis af år, og test din egen viden i bogens ”Fup eller fakta”-quizzer.

“Nordens fabeldyr og andre væsner fra nordisk mytologi” af Karin Hald er spækket med fascinerende historier, overraskende facts og forslag til sjove aktiviteter, du kan lave med familie og venner. Bogen er skrevet i lix 26 og er rigt illustreret med fotos og illustrationer. I samme serie findes “Fabeldyr og andre magiske skabninger”.

SHARE:

torsdag den 31. august 2023

STATUS på sommerlæsningen

I dag er officielt den sidste sommerdag, men forhåbentligt ikke den sidste varme dag vi har i år, for jeg føler slet ikke jeg har fået det ud af den her sommer som jeg gerne har villet. Og det er selvfølgelig hovedsagelig pga. flytningen, og den var også årsagen til at jeg fik læst flest fra min sommerlæseliste EFTER min ferie frem for under min ferie. 

Jeg fik læst halvdelen. Og måske ikke så overraskende så var det alle dem med sommertema og med lyse og glade bogomslag. Jeg har stadig rigtig meget lyst til at læse de andre seks men jeg tænker de også egner sig ganske fint til efterårslæsning. 


BØGERNE JEG FIK LÆST 





Den mest skuffende bog var faktisk 'De lyse nætters begyndelse' af Jenny Colgan. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg var slet ikke i humør til den og fandt den mest af alt kedelig. Dernæst var det 'Sommer i Applemore' af Rachael Lucas. Den fangede mig lige lidt mere end Colgans, men var stadig lidt en flad oplevelse. 

Den absolutte bedste læseoplevelse var til gengæld Brandon Sandersons 'Tress og the Emerald Sea'. Nøj, den var virkelig fed. 

Den der gav mig bedst summer vibe var Morgan Matsons mellemtrinsbog 'The Firefly Summer'.




BØGERNE JEG IKKE FIK LÆST




SHARE:

mandag den 14. august 2023

Glimt fra nyt hjemmebibliotek

Det var planen at jeg vill ehave givet en update på min sommerlæsning, men der er rent faktisk ikke så meget at dele, for jeg har kun fuldført én bog (som var kedelig), og så er jeg i gang med to andre. Så det bliver en status sidst på måneden i stedet.

Årsagen til at jeg ikke får læst så meget er den, at jeg er i gang med at flytte i øjeblikket, og det tager lidt tid at få alting på plads, så der er ikke så god tid til læsning (eller bloggeri/instagram) i øjeblikket, men forhåbentlig kommer den tid snart igen. For der sker trods alt fremskridt.

Her er et par glimt af processen indtil videre:

 

 

 










SHARE:

fredag den 28. juli 2023

Fourth Wing



 

Fourth Wing

Forfatter: Rebecca Yarros

Serie: The Empyrean #1

Genre: Fantasy / romantasy


Bogen findes pt ikke på dansk

 

Twenty-year-old Violet Sorrengail was supposed to enter the Scribe Quadrant, living a quiet life among books and history. Now, the commanding general—also known as her tough-as-talons mother—has ordered Violet to join the hundreds of candidates striving to become the elite of Navarre: dragon riders.

But when you’re smaller than everyone else and your body is brittle, death is only a heartbeat away...because dragons don’t bond to “fragile” humans. They incinerate them.

With fewer dragons willing to bond than cadets, most would kill Violet to better their own chances of success. The rest would kill her just for being her mother’s daughter—like Xaden Riorson, the most powerful and ruthless wingleader in the Riders Quadrant.
 

 

Det er langt tid siden jeg har lavet en længere anmeldelse på bloggen og grunden til jeg laver en i dag er ikke fordi det er på høje tid, men mest af alt fordi en af årets absolut mest hypede bøger fortjener det. So here it goes:

Som I kan se har jeg allerede givet den maksimale stjerner, og det er fordi bogen er en af de absolutte bedste læseoplevelser jeg længe har haft. Jeg kan faktisk slet ikke huske, hvornår jeg havde sådan en god læseoplevelse sidst. Det skulle ikke undre mig hvis den her bogserie gik hen og blev lige så populær som Divergent-serien af Veronica Roth. Ja, så har jeg allerede sat baren ret højt, for det var en relativt populær serie, indtil hun ødelagde det hele med den sidste bog i serien.

Serien her er næsten perfekt – næsten – den har sine fejl og dem graver jeg en lille smule ind i her, men overordnet så har den den egenskab at man bliver revet med fra første side, og man er opslugt af hele rejsen indtil bogen slutter med en cliffhanger der efterlader os med den største hunger efter den næste bog i serien. Heldigvis udkommer den senere på året.

 

 


 

Verdensopbygningen. Lad os starte der. Rebecca Yarros har brugt rigtig meget energi på verdensopbygningen og det er jeg personligt rigtig taknemmelig for at hun har, for man føler at tingene hænger sammen og man får en følelse af at hendes verden er unik, fordi hun trods alt laver en god blanding af traditionelt med lidt drys af noget nyt vi ikke lige har set før. Dragerne føles troværdige i forhold til det vi kender dem for i litteraturen, men samtidig er de anderledes end hvad vi har set i andre fantasyromaner. Militær-skolen er som udgangspunkt altid bare fedt, alle skoler som har med magi og gøre er bare noget man aldrig bliver træt af. Men dermed sagt, så blev en smule irriteret over den måde forfatteren havde valgt at vise brutaliteten på, det var lidt tåkrummende, for faktisk giver det overhovedet ikke mening rent logisk, at deres verden vil være sådan, når der er så få drageryttere som der er, og fordi det ikke er logiske eller realistisk, så er det med til at hive læseren ud af universet og det er super super ærgerligt. 

Karakterne. Jeg kan godt lide at vi har en hovedperson som har et handicap i forhold til de andre hun er sammen med. Det synes jeg klæder historien rigtig godt. Handicappet er dog ikke mere end, at hun bare fysisk ikke burde blive overvejet som en dragerytter. Karakterne er lidt til den stereotype side, (love interest fx er tall dark and handsome) men for mig var det indenfor en acceptabel grænse.

Kærlighedshistorien. Elskede den. Den fungerede virkelig godt. Man kan godt mærke, at forfatteren er tidligere kærlighedsroman-forfatter, for hun forstår at strikke den sammen, så man er interesseret hele vejen.

Plottet. Bogen formåede at få mig til at glemme, at gætte alt for meget forud, hvis jeg havde gjort det, så tror jeg, at jeg ville have fundet den en smule forudsigelig, men jeg glemte alt om at gætte på hvad der ville ske, og var mest af alt optaget af hvad der nu skete. Den egenskab har dragerne nok på mig. Tempoet er ret høj og siderne læser nærmest sig selv, fordi der hele tiden sker noget man gerne vil have svar på. 

Kærlighedshistorien og selve hovedplottet fungerer rigtig godt sammen og understøtter hinanden på fineste vis.

Men det er sjovt, at selvom jeg havde nogle tåkrummende øjeblikke, hvor jeg bare tænkte nej, nej, nej, stop, det er for åndssvagt, så var jeg bare overordnet så begejstret for historien, og de ting faldt bare i baggrunden og jeg nød bare historien.

Som sagt er det langt tid siden, at jeg har været så begejstret for en bog, så for mig holder hypen 100%, og det her er bogen som jeg i øjeblikket anbefaler til alt og alle, og for en gang skyld, så kommer jeg til at kaste mig over fortsættelsen det øjeblik den kommer ind af døren. Det ved jeg allerede. I need more! Det tror jeg ikke, at jeg har gjort siden The Hunger Games og Divergent-serien.







SHARE:

lørdag den 22. juli 2023

Mød mig til fantasyfestivalen i år






Fantasyfestivalens program og billetsalg er online og det betyder, at vi begynder at nærme os årets helt store fantasy begivenhed.

Som altid er jeg dernede for at både at bemande Turbines stand, men jeg er selvfølgelig også møg spændt på om mine to longlistede forsidedesigns ‘Af ild og vind’ af Julie M Day og ‘Flænger i tiden’ af Nathali og Bettina Liane mon bliver shortlistet.

Men det jeg er aller mest hyped over, er at jeg skal på scenen i år med to andre dygtige bogblogere, Line Dalbro og Sofie Amalie. Vi skal snakke om det at bogblogge og jeg håber nogle af jer har lyst til at kigge forbi. Det ville være fantastisk.

Sidst men ikke mindst! Så udkommer jeg simpelthen også med Nordens fabeldyr og andre sagnvæsner fra nordisk mytologi.


SHARE:

mandag den 17. juli 2023

Forsideafsløring af min nye fabeldyr-bog


 

Nordens fabeldyr og andre væsner fra nordisk mytologi udkommer 15. september







Hurra! Fabeldyr 2 er nu endelig en realitet! Denne gang handler min fabeldyr-børnefagbog om væsner og skabninger fra den nordiske mytologi. Den har været sådan en fornøjelse at lave og ja, selvom det lyder en smule corny, så har jeg altid været vild med væsnerne fra nordisk mytologi siden man kunne finde dem i morgenmadsæskerne da jeg var barn. Jeg elskede at lege med Sleipner og Fenrisulven og alle de andre væsner. Det var rigtig meget den oplevelse der sad i mig, da jeg skrev bogen og jeg håber sådan at jeg kan give nogle flere børn glæden ved at lege og finde på historier med de nordiske fabeldyr.

Hvad synes I om forsiden? Jeg ville gerne lave en lidt mere nordisk udgave, men samtidig en forside som faldt 100% i tråd med den gule Fabeldyr 1:








Det skriver forlaget om Fabeldyr 2:


Mød nordens fabeldyr i ny fagbog af Karin Hald
Odins ottebenede hast, Sleipner, galoperer gennem luften.
Den gigantiske Fenrisulv hyler i sin hule.
Og dybt nede i havet lurer Midgårdsormen.

Kom med til en verden, hvor de nordiske fabeldyr går frit omkring. Lær mere om dragen Fafner, de vilde valkyrier, jætterne, dværgene og Thors gedebukke, Tandgnost og Tandgrisner. Hør om de myter, der er blevet fortalt gennem hundredvis af år, og test din egen viden ibogens ”Fup eller fakta”-quizzer.

“Nordens fabeldyr og andre væsner fra nordisk mytologi” af Karin Hald er spækket med fascinerende historier, overraskende facts og forslag til sjove aktiviteter, du kan lave med familie og venner. Bogen er skrevet i lix 26 og er rigt illustreret med fotos og illustrationer. I samme serie findes “Fabeldyr og andre magiske skabninger”.

Bogen kan forudbestilles her
SHARE:

fredag den 14. juli 2023

Sommerlæseliste






Så er min sommerlæseliste klar. Det er næsten lidt af en religion at følge sommerlæsning for mig, velvidende, at så meget læser jeg faktisk heller ikke i min sommerferie. Og jeg forventer heller ikke at nå at læse alle de her bøger i løbet af resten af sommeren, men jeg forventer at gøre et godt og stort indhug i listen.

Jeg kommer med en opdatering senere på sommeren og en status i slutningen af august. Så nu må vi se hvordan det kommer til at gå.

Without further … her er min sommerlæseliste:




Fyi: Atlas six & dobbeltfejl er anmeldereksemplarer


To sommertema-bøger jeg slet ikke har nogen forventning til overhovedet, for selvom den her type bøger indeholder sommertema, som jeg elsker at læse om sommeren, så lever de sjældent op til mine forventninger, og jeg finder dem typisk alt for kedelige. Det er Rachel Lucas’ ‘Sommer i Applemore’ og Jenny Colgans ‘De lyse nøætters begyndelse’. Jeg er spændt på om de ender med at overraske mig eller ej.  

To græsk mytologi bøger. ‘Troy’ af Stephen Fry og ‘A Thousand Ships’ af Natalie Haynes. Begge handler om den trojanske krig, hvor Stephen Fry tager fat i og holder sig til myten, skulle Nathalie Haynes give stemmer til kvinderne i historien, som de aldrig før har fået.

To fantasybøger: ‘Mistborn’ af Brandon Sandersson. Det er på tide, at jeg læser mere af Sanderson for jeg synes manden er intet mindre end genial, så det må hans bøger vel alt andet lige også være. ‘Atlas Six - initiativet’ af Olivia Blake, den her moppedreng har jeg skulle tage tilløb til rigtig længe. Men den lyder utrolig spændende og når fantasybøger er så tykke, så plejer de at kunne noget.

To bøger jeg har høje forvetninger til. ‘Dobbeltfejl’ af Anne Mette Kirk og ‘The Last Tale of the Flower Bride’ af Roshanie Chokshi. Både sprogligt og indholdsmæssigt forventer jeg mig store ting af begge bøger.




På lydbøger:

Ella Andrups ‘Tæppefald’ som jeg glæder mig rigtig meget til at læse.

Cozy fantasy I form af ‘Legends & Lattes’ af Travis Baldree, som bare virkelig lyder som mig kind of book: high fantasy, low stakes.

‘The Firefly summer’ – for Morgan Matson skriver nogle af de bedste sommertema-bøger jeg har læst.

‘Tress of the Emerald Sea’ af Brandon Sanderson. Jeg begyndte på den her i foråret, men så kom der alle mulige ting i vejen, og jeg vil rigtig gerne have den læst, omend jeg nok bliver nødt til at starte forfra.











SHARE:
© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig