søndag den 18. december 2011

House of Night review

House of Night (Nattens hus) er skrevet af P.C. Cast og Kristin Cast. Kristin Cast er P.C.'s datter, hun hjælper P.C. med at redigere teksten så det lyder mere ungdommeligt. På dansk udgives serien af Tellerup.

Der findes indtil videre følgende i serien:
Marked (Vampyrens mærke)
Betrayed (Forrådt)
Chosen (Udvalgt)
Untamed (Utæmmet)
Hunted (Jaget)
Tempted (Fristet)
Burned (Forbrændt)
Awakened (Vækket)


Denne vampyrserie handler om en pige ved navn Zoey, der pga en biologisk mutation, bliver vampyr. Hun har allerede fra starten et stærkt bånd med vampyrenes guidinde Nyx. Hun bliver overført til en ren vampyrskole hvor hun både møder venner og fjender for livet. Samtidig ulmer gamle onde kræfter under skolen.


Umiddelbart er jeg særligt negativ stemt over denne bogserie, den er egentlig skrevet ganske fint og er også ret nem og behagelig at komme igennem, men disse ting er virkelig en torn i øjet på mig:

Ingen Vamp stuff
Der er ikke ret meget vamp stuff med i serien, det er meget ritualbaseret på elementer. Det eneste der er omkring blod, er det sensuelle i at drikke det. Så for mig er det ikke en rigtig vampyr bog, men burde høre til en anden overnaturlig kategori.

Kærligheds overflow
Det er alt for meget med de 3-4 kærligheds interesser Zoey har. Især når de alle er poppy dogs og i bund og grund er stortset ens. Fælles for dem er at de er "seje" smukke fyre, der alle vil have Zoey og beskytte hende til deres død. Fordi de er så ens er man derfor langt fra ked af det hvis nogen af dem skulle dø.
For mig synes jeg altid der er en gylden regel når man skriver kærlighedshistorier, og det er at læserne skal kunne fornemme hvem der er den rigtige for vores heltinde. I kærligheds genren er der kun en soul mate, og det skal så også føles 100% rigtigt. Derefter skal forfatteren så gøre alt hvad de kan få at skabe tvivl om, hvorvidt de ender sammen. Men her har vi to forfattere P.C. og Kristin der faktisk er uenige om hvem Zoey skal ende sammen med efter de havde skrevet bog nr. 5. Så den jordrystende connection vi har i starten med Eric, betyder faktisk ikke noget. At Heath, der er menneske og Zoeys ekskæreste, gør alt hvad han kan for at overbevise Zoey om at det skal være dem, betyder heller ingenting. For hun kunne ligeså godt falde for de 2 andre.
Nu kan det være I tænker på, at i Twilight kan det godt lade sige gøre, men det er faktisk fordi vi ikke er et øjeblik i tvivl om at Edward er Bella's soulmate, men vi ved også at hvis det ikke kan blive de to, jamen så er det rigtige Bella & Jacob. Det er bare ikke nær så stort som Edward og Bella.

Så på grund af det bliver jeg nødt til at give den:

KKK+

Men hvis du kan se bort fra det ovenstående, så læs bøgerne, for så vil du elske dem.

Den næste bog der udkommer er allerede udkommet på engelsk og hedder Destined. Læs mere på http://www.houseofnightseries.com/

Næste gang har vi så review af den danske vampyrserie Blodets bånd, og til sidst laver jeg en en sammenligning af hvem der er den bedste vampyr.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig