fredag den 22. marts 2013

Sky anmeldelse

Sky


Forfatter: Joss Stirling
Serie: Soulfinders #1
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Finding Sky, Benedicts #1
Målgruppe: YA
Genre: Paranormal Romance
Udgiver: Rosinante & co.











Goodreads:
Da Engelske Sky Bright starter på high school i USA, opdager hun hurtigt, at der er noget mystisk over de fanden-i-voldske og vildt lækre Benedict-brødre. Men da den yngste bror, Zed, pludselig taler til hende gennem telepati, bliver det for meget for Sky. Ikke alene insisterer han på, at hun, ligesom han, er en savant og i besiddelse af særlige evner – hun er også hans soulfinder, hans sjælespejl.
Mødet med Zed ripper op i mørke minder om en fortid, Sky har brugt de sidste mange år på at fortrænge. Og skal hun virkelig tro på det der med, at når først soulfinders har fundet hinanden, kan kun døden skille dem ad?
Noget tyder på, at det er sandt – for snart bliver Sky viklet ind i et drama, der kan koste både hende og Zed livet.



Sky var helt fantastisk at læse! Virkelig en skøn bog. Jeg fatter ikke jeg ikke har læst den før.

Jeg var lidt bange for det med soulfinders faktisk. Det med at det er skæbnen at de bliver forelsket. For en god kærlighedshistorie skal jo slutte med de får hinanden (med mindre det er en serie), og helt ind til slutningen bør man være i tvivl om det faktum, men hvis det er skæbnen at de skal være sammen, og der ikke rigtig er noget der holder dem fra hinanden, bliver det så ikke lidt en mærkelig historie hvor de tager afstand fra hinanden pga. bagateller? Der var kun en lille bitte smule af det i bogen, faktisk kun da Sky får kolde fødder. Så forfatteren havde klaret det helt fantastisk. Så jeg havde slet ikke behøves at være så bekymret.

Selvom Sky ikke har nogen fri vilje om hvem hun skal være forelsket i, så er Zed virkelig det mest fantastiske valg skæbnen kunne have taget. Zed er arrogant, rå, stærk, beskyttende og selv om han har den hårde facade så smelter han bare når Sky kommer i nærheden. En helt igennem fantastisk helt. Omvendt så synes jeg desværre at Sky var en smule naiv til tider. Men for det meste virker hun stærk, og til ikke at acceptere Zeds bullshit. Til sidst kommer jeg virkelig til at holde af dem begge to, hver for sig men især sammen.

Savanter, som er den paranormale side af bogen, er mennesker med overnaturlige egenskaber. Hvilket jeg synes er helt fantastisk skønt. Jeg vil gerne have haft læst endnu mere om de forskelliges kræfter og egenskaber. Eller set dem endnu mere i aktion. Men så er det jo godt det her kun er den første bog i serien.

Plottet og historien er utrolig godt flettet ind i kærlighedshistorien, så det gør bare bogen endnu mere interessant at læse. Og ikke mindst spændende. Jeg elsker at man ikke bare for en god historie, men to og her vil jeg sige man faktisk får tre: kærlighedshistorien, paranmormale historie, og selve den aktion præget handling.

Oversættelsen synes jeg godt kunne have været mere flydende, jeg synes det virkede til at være lidt for direkte oversat nogen gange, så sætningens mening lidt gik tabt til tider. Men ellers var sproget let og behageligt, lige som jeg synes en YA bog skal være.

Men alt i alt en helt fantastisk bogen, som jeg virkelig vil anbefale vidt og bredt.
SHARE:

5 kommentarer

  1. Jeg er bare den eneste tilbage, der ikke har læst denne. Ih. Snyd, snyd! :)

    Skal du i øvrigt med til Ordkraft? :)

    SvarSlet
  2. Så må du bare i gang. :0)

    Ja jeg tror jeg tager der op om fredagen, hvad med dig?

    SvarSlet
    Svar
    1. Står nr. 1 på biblioteket, så håber virkelig den når at komme her til påske :)

      Ja, men ved ikke helt om jeg tager alle dage eller bare torsdag. Har du været der før?

      Slet
    2. Nej jeg har faktisk ikke været afsted før, men det lyder som nogle gode ting de har på programmet.

      Slet
    3. Ja det synes jeg. Både Sonnergaard og alt muligt. Jeg håber det bliver godt! :)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig