onsdag den 17. april 2013

Heist Society - Mit Liv Som Tyv anmeldelse

Mit Liv Som Tyv


Forfatter: Ally Carter
Serie: Heist Society #1
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Heist Society
Målgruppe: YA
Udgiver: Forlaget Alvilda












Da Katarina Bishop var tre år, tog hendes familie hende med til Paris. Ikke for at se byen – men for at plyndre Louvre! Da hun var syv, stjal hun de østrigske kronjuveler. Og som teenager er der ikke det kunsttyveri i verden, Katarina ikke har været med til.

Men da hun fylder 15, forlader hun sin familie for at starte et normalt liv uden for det internationale kupmiljø. Det er lettere sagt end gjort …

Kort efter får en dødsensfarlig mafiaboss stjålet fem uvurderlige malerier. Kun én i verden er dygtig nok til sådan et kup: Katarinas far. Problemet er bare, at han ikke har gjort det!

For at frelse sin far fra den visse død er Katarina tvunget til selv at opspore den rigtige tyv. Med mafiaen og Interpol i hælene har hun nu to uger, et team af teenagere og forhåbentlig nok talent som tyv til at stjæle malerierne tilbage.

”Heist Society” er første bind i Ally Carters nye serie om teenageren Katarina Bishop, der er opvokset som mestertyv.




Katarina (Kat) er tyv. Men hun er ikke nogen almindelig tyv. Kat er en kick ass agtig heltinde, der har høj moral for en tyv. Det liv som hendes familie lever har hun forsøgt at flygte fra, men i denne bog ender hun tilbage i det liv hun troede hun var sluppet fra.

Ally Carters sprog er enkelt og lige til at gå til. Hun sammensætter et godt plot, som har et par overraskelser undervejs, så handlingen ikke er helt let at gennemskue. Hvilket jeg elsker.

Bogen har stort set det hele, samtidig med at det er sådan en type bog der er skøn at have med på ferie, eller læse når man er syg. En feel good bog der samtidig er fyldt med aktion og som samtidig har en god historie at fortælle.

Mit eneste problem med Mit Liv Som Tyv er faktisk at jeg savner noget kærlighedshistorie og noget personkonflikt. Hale bliver beskrevet på en sådan måde, at man nærmest begynder selv at drømme om ham, men jeg savner noget konflikt eller scener hvor følelser udspilles mellem Kate og Hale.

Vi kommer ikke så tæt på Kats følelser, måske nok fordi hun selv prøver at undgå dem. Hun fokuserer meget mere på arbejdet foran sig. Så det jeg tror jeg mangler er nok dybde, men jeg håber det kommer.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig